• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Rijssen-Holten

’Meest vertegelde’ tuin van Deventer nu groener
Meer groen in de tuin is mooier om te zien, ontlastend voor het riool, helpt in de strijd tegen de opwarming van de stad en planten zijn goed voor de biodiversiteit. Daarom...

Theo Schreurs krijgt De Gulden Keper
Op zijn tachtigste verjaardag ontving Deventenaar Theo Schreurs zaterdagmiddag De Gulden Keper, een onderscheiding van de gemeente Voorst. Burgemeester Jos Penninx...

Rouwen om verdwenen parkeerplaats op Deventer Grote Kerkhof?
Ideeën te over hoe de vroegere parkeerplaats bij het Grote Kerkhof in Deventer ingevuld moet worden. Een fontein, hoge bomen, een waterpartij, een grote schans, horeca...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Rijssen-Holten

Rijssen-Holten op Twitter

RT @HdoornJournaal: Het nieuwe Magazine al gezien? Lokaal nieuws uit Hellendoorn, Nijverdal, Reggestreek en Twente. Zie https://t.co/G2oOj…
Door @rtvh op 18-05-2019 12:53:20

Het nieuwe Magazine al gezien? Lokaal nieuws uit Hellendoorn, Nijverdal, Reggestreek en Twente. Zie… https://t.co/Soahs0HeVP
Door @HdoornJournaal op 18-05-2019 12:53:01

@asrijssen @SGPRH toch maar even landelijk nieuws? Het eeuwfeest van het algemeen kiesrecht voor mannen én vrouwen… https://t.co/oAwrmZmT3k
Door @BJvdB91 op 17-05-2019 07:26:03

Paddentrek in Holten is dit jaar al vroeg begonnen https://t.co/XP7EsfrX5q https://t.co/vo85XWmIQp
Door @RijssenHoltens op 13-05-2019 18:33:02

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Rijssen-Holten

 • Markt Rijssen - In Rijssen (gemeente Rijssen-Holten) is er elke maandag en zaterdag een markt. De maandagmarkt is te vinden aan de Elsenestraat, Kerkstraat, Schild, Rozengaarde en Europaplein. De zaterdagmarkt is op dezelfde plaats. Beide markten richten zich op goedkope handelswaren.
  Wanneer? Elke maandag en zaterdag | Soort: Markt
 • Markt Holten - De markt in Holten vindt plaats aan de Smidsbelt. Hier staan elke week circa 15 kramen die zich richten op goederen en consumptie. U kunt hier terecht voor goedkope producten, maar ook voor een hoop gezelligheid.
  Wanneer? Elke vrijdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Elsrock Rijssen - Het Elsrock festival is na jaren weer terug! Net als het begon, is het kleinschalig en goedkoop. Op dit rockfestival treden diverse artiesten op, en dat maar voor een schamele prijs!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • HABITO Bedrijvenbeurs - De Habito Bedrijvenbeurs is een dynamisch evenement gericht op zowel de zakelijke- als consumentenmarkt voor Rijssen en omstreken. De kracht van deze beurs zit in de grote saamhorigheid van de deel-nemende bedrijven en de verbintenis met het grote aantal bezoekers. De industrie, detailhandel, bedrijfsleven en consument komen hierin samen.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • Oosterhoffair - Evenals andere jaren wordt ook dit jaar op Koningsdag, 27 april, weer een grote fair gehouden. De Oosterhoffair wordt gehouden in de tuin van kasteel De Oosterhof. Tijdens deze fair kan men zijn/haar hobby, kunst, bedrijf, vereniging of wat anders aan het publiek laten zien. De fair duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 09.30 uur is er gelegenheid om op te bouwen.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Beurs
 • Koningsdag Rijssen - De Oranjevereniging Rijssen zorgt al decennia voor de organisatie van Koningsdag in Rijssen. Zij proberen een zo breed mogelijk gedragen programma neer te zetten en de kosten voor de kinderen gering te houden. Dit wordt niet alleen in Rijssen gewaardeerd maar het heeft er toe bij gedragen dat Koningsdag in Rijssen is uitgegroeid tot een regionale trekker.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Rijsserbergloop - De Ter Steege Rijsserbergloop wordt georganiseerd door AV Rijssen.Het parcours kronkelt zijn baan door een bos- en heuvelrijke omgeving. Daar komen nog een de ongekende gezelligheid en de stevige prijzenpot bij, een uitermate goed recept voor een onvergetelijke wedstrijd!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Triathlon Rijssen - Elk jaar is er een triathlon in Rijssen. Deze triathlon bestaat uit meerdere soorten, waarvan onder andere 1/4 triathlon, 1/4 trio triathlon en een 1/8 trio triathlon. U kunt tijdens deze triathlon gezamenlijk een sportieve uitdaging aan gaan!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Lommerdmarkt - Lommerdmarkt, Zomermarkt, gezellige terrassen en entertainment treft u in koopcentrum Rijssen. Dit alles onder de noemer ‘Rijssen op Straat’. Tijdens ‘Rijssen op Straat’ gaan ondernemers de straat op en zijn de winkels open tot 21.00 uur.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Stadswandeling Rijssen - Rijssen is een stad met een lange historie met vele verhalen. In elke straat en elke steeg valt wel wat te vertellen. De opnieuw uitgegeven stadswandeling leidt u langs de meest bezienswaardige plekken van Rijssen en laat u onder andere kennis maken met Jan met de panne en Soare het Eiervrouwtje. De wandelroute begint in het centrum op het Schild bij de Hervormde Schildkerk.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling