• Fotocredits: nvt.

  Rechter staat ruiming besmette nertsenfokkerijen per direct toe

  De voorzieningenrechter heeft vrijdag besloten het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmettingen zijn geconstateerd per direct alsnog toe te staan. Donderdag werd het ruimen nog opgeschort tot na de zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Rijssen-Holten

Sleepwagen en auto in brand op snelweg: 45 minuten vertraging bij Deventer
Verkeer op de A1 moet woensdagmiddag tussen Deventer en Bathmen rekening houden met minimaal een half uur vertraging. Op de snelweg stond rond 16 uur zo'n 16 kilometer...

100-jarige Hanneke uit Holten wil nog graag vriendinnetje kleinzoon zien: ‘Moet hij wel opschieten’
HOLTEN - Bij de tijd blijven en optimistisch in het leven staan zijn belangrijke tips die de 100-jarige Hanneke Tuitert-Bekkernens uit Holten meegeeft. „Het houdt...

25-jarige man aangehouden na steekincident op ‘Pilsplein’ in Rijssen : ‘Ze stoppen er echt van alles in’
RIJSSEN - Buurtbewoners tasten zaterdagmorgen nog in het duister over wat zich precies heeft afgespeeld in een woning aan Hagslagen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Rijssen-Holten

Rijssen-Holten op Twitter

Ongedwongen sporten voor #Recreanten bij Hockeyclub Holten Rijssen #holten #nieuws #Corona #HCHR #Hockey -… https://t.co/AlUcy4uTNk
Door @HoltensNieuws op 05-06-2020 13:02:41

Hoe zit het nu met de mondkapjes in Rijssen-Holten? https://t.co/Y4BYwjclsj https://t.co/Vd6dxB6fDb
Door @RH_Nieuwsblad op 05-06-2020 07:57:34

RT @RH_Nieuwsblad: Ongedwongen sporten voor recreanten bij Hockeyclub Holten Rijssen - https://t.co/ziEQRWVhYj https://t.co/89y4CctwOD
Door @gerrinda581 op 04-06-2020 11:07:10

Hoe zit het nu met de mondkapjes in Rijssen-Holten? - https://t.co/PKYyrtdmu0 https://t.co/aeDIo7dnXO
Door @RH_Nieuwsblad op 04-06-2020 09:05:15

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Rijssen-Holten

 • Markt Rijssen - In Rijssen (gemeente Rijssen-Holten) is er elke maandag en zaterdag een markt. De maandagmarkt is te vinden aan de Elsenestraat, Kerkstraat, Schild, Rozengaarde en Europaplein. De zaterdagmarkt is op dezelfde plaats. Beide markten richten zich op goedkope handelswaren.
  Wanneer? Elke maandag en zaterdag | Soort: Markt
 • Markt Holten - De markt in Holten vindt plaats aan de Smidsbelt. Hier staan elke week circa 15 kramen die zich richten op goederen en consumptie. U kunt hier terecht voor goedkope producten, maar ook voor een hoop gezelligheid.
  Wanneer? Elke vrijdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Elsrock Rijssen - Het Elsrock festival is na jaren weer terug! Net als het begon, is het kleinschalig en goedkoop. Op dit rockfestival treden diverse artiesten op, en dat maar voor een schamele prijs!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • HABITO Bedrijvenbeurs - De Habito Bedrijvenbeurs is een dynamisch evenement gericht op zowel de zakelijke- als consumentenmarkt voor Rijssen en omstreken. De kracht van deze beurs zit in de grote saamhorigheid van de deel-nemende bedrijven en de verbintenis met het grote aantal bezoekers. De industrie, detailhandel, bedrijfsleven en consument komen hierin samen.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • Oosterhoffair - Evenals andere jaren wordt ook dit jaar op Koningsdag, 27 april, weer een grote fair gehouden. De Oosterhoffair wordt gehouden in de tuin van kasteel De Oosterhof. Tijdens deze fair kan men zijn/haar hobby, kunst, bedrijf, vereniging of wat anders aan het publiek laten zien. De fair duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 09.30 uur is er gelegenheid om op te bouwen.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Beurs
 • Koningsdag Rijssen - De Oranjevereniging Rijssen zorgt al decennia voor de organisatie van Koningsdag in Rijssen. Zij proberen een zo breed mogelijk gedragen programma neer te zetten en de kosten voor de kinderen gering te houden. Dit wordt niet alleen in Rijssen gewaardeerd maar het heeft er toe bij gedragen dat Koningsdag in Rijssen is uitgegroeid tot een regionale trekker.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Rijsserbergloop - De Ter Steege Rijsserbergloop wordt georganiseerd door AV Rijssen.Het parcours kronkelt zijn baan door een bos- en heuvelrijke omgeving. Daar komen nog een de ongekende gezelligheid en de stevige prijzenpot bij, een uitermate goed recept voor een onvergetelijke wedstrijd!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Triathlon Rijssen - Elk jaar is er een triathlon in Rijssen. Deze triathlon bestaat uit meerdere soorten, waarvan onder andere 1/4 triathlon, 1/4 trio triathlon en een 1/8 trio triathlon. U kunt tijdens deze triathlon gezamenlijk een sportieve uitdaging aan gaan!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Lommerdmarkt - Lommerdmarkt, Zomermarkt, gezellige terrassen en entertainment treft u in koopcentrum Rijssen. Dit alles onder de noemer ‘Rijssen op Straat’. Tijdens ‘Rijssen op Straat’ gaan ondernemers de straat op en zijn de winkels open tot 21.00 uur.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Stadswandeling Rijssen - Rijssen is een stad met een lange historie met vele verhalen. In elke straat en elke steeg valt wel wat te vertellen. De opnieuw uitgegeven stadswandeling leidt u langs de meest bezienswaardige plekken van Rijssen en laat u onder andere kennis maken met Jan met de panne en Soare het Eiervrouwtje. De wandelroute begint in het centrum op het Schild bij de Hervormde Schildkerk.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling