• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Best

Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’
TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld...

Fire-Up mag in Oisterwijk weer gaan draaien, wel onderzoek naar locatie van aanmaakblokjesfabriek
OISTERWIJK - Aanmaakblokjesfabriek Fire-Up mag van de gemeente Oisterwijk en de brandweer dinsdag weer productie gaan draaien. Eind september werd het bedrijf stilgelegd...

Politie veiliger door bodycam: ‘Als boze burgers dat rode lichtje zien, dimmen ze wel’
ROOSENDAAL - Politiemensen met bodycams ervaren minder agressie en geweld van burgers tegen wie ze moeten optreden. Ze voelen zich daarmee veiliger, blijkt nu uit wetenschappelijk...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Best

Best op Twitter

Extra ondersteuning moet voor alle leerlingen toegankelijk zijn: Trainingen voor de eindtoets en soortgelijk aanvul… https://t.co/t1zOSPlqy8
Door @BramAe op 14-10-2019 15:47:32

@HorribleKid_x ♥️♥️ Weet je wat het vooral is, dit is best een kut jaar voor mij met steeds slecht nieuws. Nu is er… https://t.co/3IVfBNkyQL
Door @fadeaway_x op 14-10-2019 15:37:26

RT @StadsTVTiel: Keurmerk "Betuws Best" gelanceerd OMMEREN - "Betuws Best" zo heet het nieuwe keurmerk dat duidelijk moet maken dat het pr…
Door @JandeGeus op 14-10-2019 14:53:51

RT @achmea: Al 5 jaar is hij voorzitter van de Achmea Foundation. Prof. Dr. Ernst Hirsch Ballin: "Als het gaat om het opkomen voor menselij…
Door @AchmeaInnovatie op 14-10-2019 14:51:48

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Best

 • Kermis Best - Dit jaar weer volop kermisplezier. Randprogramma wordt hier bekend gemaakt zodra de organisatie het vrijgeeft. Voor algemene informatie over wat er aan attracties aanwezig is kun je een kijkje nemen op de kermiswebsite.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Feest
 • Weekmarkt Best - Op zaterdag is het weekmarkt in het centrum van Best. De markt duurt van 8.00 tot 13.00 uur. De marktkramen staan op het parkeerterrein en de zijweg tussen het gemeentehuis en de winkels aan het Raadhuisplein en aan de zijkant van het gemeentehuis aan de kant van de Hoofdstraat.
  Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Lakedance - Lakedance komt steeds dichterbij! De line up is rond, het zonnetje is gereserveerd, de cocktails staan klaar en de stagehostings hebben er zin in. In eind mei mogen de dansschoenen en zomerse kleding weer uit de kast voor een nieuwe Lakedance editie op Aquabest. Samen met jou zorgen wij voor een onvergetelijke zomer!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Supersized Kingsday - Voor het eerst in de rijke historie van Supersized Kingsday Festival is de formatie zo uitgebreid. Dit jaar met onmiskenbare gegadigden vanuit alle windstreken van het land en daar buiten. Naast de vertrouwde en welbekende Hardstyle, Hardcore, Freestyle en Raw area, zijn er ook tal van andere muziekstijlen vertegenwoordigd!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Festival
 • Winterpark Festival - Vielen Dank, Merci, Grazie, Thank You! Opblaaskrokodillen vlogen door de lucht, confetti kwam met bakken uit de hemel, de sneeuwschans leek wel een Oostenrijkse skipiste en de meer dan 25 artiesten schotelden stuk voor stuk meesterlijke sets voor. Winter Park Festival: Wat Een Feest!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Festival
 • Beachclub Sunrise - Beachclub Sunrise weer haar deuren geopend voor een nieuw strandseizoen! De zomer staat weer voor de deur en dit betekent dat het zonnetje niet heel lang meer op zich laat wachten. Komen jullie deze zomer ook weer gezellig langs voor een hapje, drankje en om te relaxen aan het strand? Beachclub Sunrise is een unieke locatie voor feesten, bruiloften en zakelijke evenementen aan het water van Aquabest.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • LakeBike 24 Challenge - De toplocatie AquaBest (Best) is elk jaar in juni het toneel van de LakeBike 24 Challenge. Dit is een uniek evenement waarbij deelnemers 24 uur mountainbiken in estafette teams of individueel. De grootste uitdaging is niet alleen de snelheid, maar ook je concentratie behouden, het rijden in het donker en je blijven focussen op de andere fanatieke deelnemers. Onafgebroken in estafettevorm zoveel mogelijk ronden rijden gedurende de dag en nacht is zowel mentaal als lichamelijk een flinke opgave!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Volvodrive Treffen - Evenals vorig jaar is Volvodrive Treffen gratis toegankelijk voor alle bezoekers, ook voor wie (nog) niet in het bezit is van een Volvo. Het evenement is een internationaal Treffen, bedoeld voor alle Volvo-rijders - van klassiekers, youngtimers, en aangepaste Volvos tot recente modellen - die zich verzamelen op het recreatiepark Aquabest, gelegen aan de A2 in Best nabij Eindhoven.
  Wanneer? Elk jaar op Tweede Pinksterdag | Soort: Tentoonstelling
 • PUUR Porsche Treffen - Ieder voorjaar vindt het PUUR Porsche Treffen plaats bij Aquabest (Eindhoven-Best). Dit treffen trekt jaarlijks een kleine 2.000 Porsches, hun eigenaren en andere genteresseerden naar dit mooie recreatiepark voor een meeting aan de waterkant.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Tentoonstelling