• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Apeldoorn

Politie helpt slang vangen in Apeldoornse woning
Een paar inwoners van Apeldoorn kregen de schrik van hun leven toen ze een slang aantroffen in hun woning. De politie moest er aan te pas komen om het dier te verwijderen...

Heibel leidt tot einde van thuishulporganisatie in Apeldoorn: ‘Dit doet me heel veel pijn’
Wederom heeft onenigheid tot een nieuwe Apeldoornse thuiszorgcoöperatie geleid. De groep huishoudelijk medewerkers die Vérian drie jaar terug boos de rug toekeerde...

‘Proefrit’ peperdure Porsche eindigt in Apeldoorn: bestuurder poetst de plaat
Een gestolen Porsche is teruggevonden in Apeldoorn. De bestuurder ging er tijdens een proefrit vandoor...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Apeldoorn

Apeldoorn op Twitter

RT rtvapd: Musici verkiezen optreden in Nationaal Jeugdorkest boven tripje Spanje: APELDOORN - De creativiteit en d… https://t.co/mEMjRaQBAb
Door @DeVeluweNieuws op 18-08-2019 10:22:41

Musici verkiezen optreden in Nationaal Jeugdorkest boven tripje Spanje: APELDOORN - De creativiteit en drive van de… https://t.co/tGvt5jdooG
Door @rtvapd op 18-08-2019 10:21:33

RT @telegraaf: De politie onderzoekt de zaak en heeft de kerk afgezet. Een dienst die vanmorgen zou plaatsvinden, is afgelast. https://t.co…
Door @Peter_Apeldoorn op 18-08-2019 10:20:02

Meer nieuws - Gemist? In Apeldoorn aangereden jongen overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden De 2… https://t.co/9KO7hoNGq9
Door @ONDHnl op 18-08-2019 08:55:52

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Apeldoorn

 • Openlucht Filmfestival - Het Openlucht Film Festival in Apeldoorn is een groots jaarlijks terugkerend openlucht filmfestival. Dit openlucht filmfestival vindt plaats in het Natuurpark Berg en Bos. Eerst is er live-muziek te horen van nationale en internationale artiesten, waarna premièrefilms getoond worden op het enorme witte doek.
  Wanneer? Elk jaar in de zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Bruisend Apeldoorn - Bruisend Apeldoorn is een bruisend bierfestival voor de echte fijnproevers. Het evenement vindt plaats op het Marktplein. Vanzelfsprekend staat het proeven van de speciaalbieren centraal, maar het evenement is een compleet dagje uit. Het festival wordt aangekleed met optredens van diverse internationale muzikanten en theaterartiesten.
  Wanneer? Elk jaar in de herfst | Soort: Festival
 • Harleydag Apeldoorn - Elke tweede Pinksterdag van het jaar wordt de Harleydag in Apeldoorn georganiseerd. Hier komen Harleyfans van heinde en verre bijeen om hun passie te delen: Harley Davidson's. De Harleydag wordt gecombineerd met het European Bike Festival Apeldoorn.
  Wanneer? Elke tweede Pinksterdag | Soort: Tentoonstelling
 • Stationsdance - Het festival op Koningsnacht in Apeldoorn. Ieder jaar wordt er uitgepakt met een 'dikke' line-up, waar goede artiesten zorgen voor geweldige optredens. Van 19:00 tot 01:00 zal het Stationsplein in Apeldoorn omgetoverd worden naar het dance festival van Apeldoorn en omstreken.
  Wanneer? Elke avond voor Koningsdag | Soort: Festival
 • Roots in the Woods - 'Roots in the Woods' is een festival dat aandacht besteed aan de bossen nabij Apeldoorn. Op diverse locaties worden de hele derde week van oktober tal van activiteiten georganiseerd, voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen. Op deze manier is Roots in the Woods een ideaal uitje voor het hele gezin!
  Wanneer? Elke derde week van oktober | Soort: Feest
 • Markt Marktplein - Iedere maandag, woensdag en zaterdag is er een warenmarkt en een stoffenmarkt op het Marktplein in Apeldoorn. Het is mogelijk om naast stoffen, groenten, fruit, vis en brood te kopen. De markt op het Marktplein is in het centrum van de stad.
  Wanneer? Elke maandag, woensdag & zaterdag vanaf 08:30 | Soort: Markt
 • Biologische markt - Op de markt in het centrum van Apeldoorn worden biologische producten verkocht. Achter de kramen staan vaak degenen die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Het is mogelijk om vragen te stellen. Het is mogelijk om: brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, droogwaren, wijn, kaas, kruiden en bloemen te krijgen.
  Wanneer? Donderdag 09:00 tot 14:00 uur | Soort: Markt
 • Rommelmarkt - Op de rommelmarkt is er van alles te krijgen. Glaswerk, boeken, CD’s, DVD’s, kleding, elektra, gereedschap, huishoudelijke spullen, aardewerk en meubels. Daarnaast is het ook mogelijk om op het grasveld te kijken voor oude spullen. Het dagschema ziet er als volgt uit: Rommelmarkt: 10.00 tot 15.00 uur. Veiling 11.30 tot 12.30 uur. Trekking loterij 14.00 tot 14.30 uur.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Markt
 • Antiek- en Curiosamarkt - Door haar omvang en de kwaliteit van de aangeboden waren zijn de Antiek & Curiosamarkten een begrip. Niet alleen in Apeldoorn maar in geheel Nederland! Het aanbod is groot; ieder jaar zijn er maar liefst rond de 300 kramen. Op deze markten kan men natuurlijk weer even heerlijk ‘terug in de tijd’ en zich vergapen aan oude serviezen, nostalgisch speelgoed, klein meubilair, klokken, tuindecoraties, snuffelen tussen boeken en platen en andere sfeervolle artikelen van vroeger.
  Wanneer? Elk jaar in juli & augustus | Soort: Markt
 • Drakenbootfestival - Het Drakenbootfestival is één van de grootste Apeldoornse evenementen, verspreid over 3 dagen, met ongeveer 130 teams en 100.000 bezoekers. Iedereen mag mee doen, ervaring is niet verplicht. Het festival wordt gehouden in het havenpark.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival