• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Vriend of boeman
SCHIEDAM - In zijn nieuwe column schrijft advocaat Joop Hardam onder meer over de deurwaarder die regelmatig ten onrechte als boeman wordt weggezet...

Het beste van twee rijscholen
H'VELD-G'DAM Wie kent rijschool Verhoeff niet? Hele families hebben les gehad van Gert Verhoeff of daarvoor van zijn vader. Rijschool Verhoeff is al zo'n 45 jaar een begrip...

Ondernemers welkom bij Prinsjesdagontbijt in Gorinchem
GORINCHEM - Tijdens het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt van Visser & Visser worden ondernemers bijgepraat over de belangrijkste regelingen van de Miljoenennota...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn op Twitter

RT @Zorggids: Alphen aan den Rijn kiest vaker voor #huisverbod bij huiselijk geweld - Nationale Zorggids https://t.co/kE6pDkOVQA #huiselijk…
Door @jeugdzorgtweet op 18-09-2019 07:24:21

RT @Boomfeestdag: Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden prinses Irene, in het kader van haar tachtigste verjaardag, haar eige…
Door @erikvzuylen op 18-09-2019 07:23:54

RT @Zorggids: Alphen aan den Rijn kiest vaker voor #huisverbod bij huiselijk geweld - Nationale Zorggids https://t.co/kE6pDkOVQA #huiselijk…
Door @federatieopvang op 18-09-2019 07:23:25

Alphen aan den Rijn kiest vaker voor #huisverbod bij huiselijk geweld - Nationale Zorggids https://t.co/kE6pDkOVQA #huiselijkgeweld
Door @Zorggids op 18-09-2019 07:21:44

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Alphen aan den Rijn

 • 20 van Alphen - De 20 van Alphen is dé openingsklassieker van het Nederlandse wegatletiekseizoen. Ieder jaar doen zowel Nederlandse topatleten als vele duizenden liefhebbers mee aan het grootste hardloopevenement van het Groene Hart.
  Wanneer? Elk jaar in maart | Soort: Sport
 • Vakantiespel - Het Vakantiespel is één van de grootste kinderevenementen in zijn soort in Nederland. Jaarlijks doen er ongeveer 1.700 kinderen uit groep 3 t/m 8 mee aan het Vakantiespel tijdens de laatste week van de basisschoolvakantie. De organisatie bestaat uit ruim 50 vrijwilligers die het hele jaar bezig zijn met de voorbereidingen voor het Vakantiespel.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Feest
 • Huttenbouw - De jaarlijkse Huttenbouwweek wordt altijd in de een-na-laatste week van de schoolvakantie georganiseerd door de Stichting Huttenbouw uit Alphen aan den Rijn. Deze Stichting heeft enkel en alleen als doelstelling om een gezellige Huttenbouwweek te organiseren voor de Alphense kinderen tussen 4 en 14 jaar. Een leuk evenement voor kinderen!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Feest
 • Jaarmarkt - De jaarmarkt van Alphen aan den Rijn is de grootste jaarmarkt van Nederland. Naast de honderden kramen verdeeld over verschillende soorten markten zoals de kindermarkt en de antiek-, boek-, en curiosa markt, zijn er ook diverse themapleinen waar veel te doen is. En loop je ergens op de markt kun je zomaar verrast worden door een lokale activiteit op een plek op de markt.
  Wanneer? Elke derde woensdag in september | Soort: Markt
 • Gondelvaart - De Gondelvaart in Alphen aan den Rijn, is een jaarlijks terugkerend evenement. Midden in het hart van Zuid-Holland, immers een waterrijk gebied. Gelegen aan de Oude Rijn, die dwars door Alphen aan den Rijn stroomt, en het ene water recreatiegebied verbindt met het andere. Gelegen tussen plassen en meren is het ook niet vreemd dat veel inwoners op de een of andere manier binding hebben met het water.
  Wanneer? Elk jaar op de avond voor de jaarmarkt | Soort: Tentoonstelling
 • Oldtimerdag - Begin september worden in de winkelstraten van Alphen Oldtimers tentoongesteld. Deze tentoonstelling is, zeker voor de liefhebber, een lust voor het oog! Laat je verassen door het grote scala aan auto's en neem ook een kijkje tijdens de Oldtimerdag te Alphen aan den Rijn!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Taptoe - Op de zaterdagavond voor de jaarmarkt doen enkele muziekkorpsen hun shows op het Thorbeckeplein. De eerste taptoe werd in 1989 georganiseerd. Ook heden ten dage biedt de taptoe nog veel plezier voor jong en oud. Komt dat zien!
  Wanneer? Elke jaar op de zaterdagavond voor de jaarmarkt | Soort: Tentoonstelling
 • 2 uur van Alphen - Sinds 1980 wordt elk jaar op de Zegerplas de 2 uur van Alphen gevaren. Eerst was dit altijd op Koninginnedag, maar door de terug lopende opkomst is hier sinds 2009 verandering in gekomen. Het blijft echter nog steeds een 2 uur durende marathon welke elk jaar weer druk wordt bezocht door surfers uit de regio. Een leuke activiteit!
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Sport
 • Lakeside Festival - Het Lakeside Festival is een tweedaags evenement bij de Zegerplas met muziek en dans en aanwezigheid van bekende Nederlandse artiesten. Ieder jaar heeft het festival weer een vette line-up, met artiesten die zorgen voor veel gezelligheid in Alphen aan den Rijn. Voor Alphense jongeren is dit festival het toppunt van het jaar!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Parkkunst - Parkkunst is het grootste gratis publieksfestival van Alphen. Het wordt elk jaar op Koningsdag georganiseerd door Parkexpressie. Parkkunst is voor jong en oud en nog gratis ook. Op Koningsdag hoeft u Alphen dus niet meer uit. Sterker nog, de kans is groot dat er veel mensen van buiten Alphen naar Parkkunst komen. Tussen 13.00 en 19.00 uur is er voor jong en oud van alles te beleven.
  Wanneer? Elk jaar op Koningsdag | Soort: Tentoonstelling