Drogisterij Kantoorboekhandel Dekker

Raadhuisplein 5 - 9481 BG Vries
0592 - 541 303
Drogisterij Kantoorboekhandel Dekker
Drogisterij Kantoorboekhandel Dekker

Drogisterij Kantoorboekhandel Dekker. Max Dekker, komende van Assen, de grootvader van de huidige eigenaar, ook Max, vestigde zich in 1925 aan de toen nog aan te leggen Nieuwe Rijksweg Nr 122 op de kruising met de Veltenburgerdijk. Aan de westzijde van de Nieuwe Rijksweg werd de naam veranderd in Raadhuisplein het huisnummer werd 4. Oma Wea Dekker-Venema werd drogiste en opende een drogisterij met papierwaren schoenen, van dat laatste assortiment nam ze,blij toe, afscheid toen aan de overkant de heer Jacobus Lammerts een schoenmakerij begon.

In 1948 werd achter het pand een tweede woning gebouwd. Eerst woonden daar zoon Wim met zijn vrouw Trude, maar nadat oma Wea was overleden Kwamen kwam zoon Jan Dekker er met zijn vrouw Dientje Dekker-Ebbinge er te wonen. Op toen Raadhuisplein Nr.5 Jan werd schilder en Dientje, (she had the brains)  nam de studie drogisterij op zich en nam de zaak over. Begin jaren 60 werd het zo druk, het zal 61-62 geweest zijn besloot Jan , die nooit zijn schilderswerk met plezier deed, daar mee te stoppen. Dat kon niet zo maar, er werd gespeculeerd op de doe-het-zelf markt en verf en behang werd vanuit de winkel verkocht. Om een beetje inkomen te vergaren was meer nodig en werden de assorimenten boeken, eerst via boekhandel Iwema uit Assen en na wat onderhandeling zelfstandig, opgenomen. Tijdschriften werden steeds breder aangeboden en pasten er goed bij.

In 1977 ging de zaak over op weer een Max Dekker, de kleinzoon van de oprichter, getrouwd met Christien Havinga. Bijzonder was dat ook zij, Christien , ging studeren voor drogiste. Dit maakte  het een dynastie van  Dekkers-vrouwen, die drogiste zijn geworden in Vries. Een “hulde”  is op zijn plaats. Ook zij veranderde de assortimenten.  Verf en Behang gingen, sigaretten, sleutels kwamen en gingen, Staatsloterij, Lotto, Schoenmakerij, Stomerij werden als service producten toegevoegd.

Wat Fier overeind bleef waren de Drogisterij met Papierwaren, wat Oma ooit heeft opgericht.

Eind 2015 begin 2016 kwam Jan-Jaap, de zoon van Max en Christien in de zaak
En die veranderde in- en exterieur tot in de huidige vorm.

Samenwerking werd gezocht met de formule “de drogist bewust beter” formule die de uitstraling en de folders verzorgt. Ook werd de winkel een service point van de DHL pakjes organisatie