• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws Tynaarlo

​Drenthe wil geen dwang van Rijk bij klimaatmaatregelen en energietransitie
In het Klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategie wil een groot deel van Provinciale Staten geen dwang van de Rijksoverheid...

Oudste inwoner (107) van Drenthe overleden
De oudste Drent, Hermina Hendrika Roseboom-Huinink, is gisteren overleden. De vrouw uit Coevorden is 107 jaar geworden...

Koning Willem-Alexander: 'Houd Zuidwest-Drenthe zoals het is'
Commissaris van de koning Jetta Klijnsma glunderde vanmiddag helemaal toen ze de Grote Kerk in Meppel uitkwam. Drenthe kreeg van het koninklijk paar een heleboel complimenten...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Tynaarlo

Tynaarlo op Twitter

Mooi stukje 😂 https://t.co/vWzJj7CsDN
Door @JanHoogenberg1 op 18-09-2019 04:06:23

Dames VAKO/Tynaarlo eenvoudig door naar knock-outfase beker https://t.co/88IAStNOXM https://t.co/myFb9DcvuT
Door @vakovoetbal op 17-09-2019 21:21:58

RT @MargrietBenak: Vacature voor een #verslaggever bij @RTVDrenthe regio #Noord #Drenthe (Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo); joi…
Door @hemaloart op 17-09-2019 13:32:38

RT @MargrietBenak: Vacature voor een #verslaggever bij @RTVDrenthe regio #Noord #Drenthe (Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo); joi…
Door @AgnesMulderCDA op 17-09-2019 13:03:29

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Tynaarlo

 • Zuidlaarder Voorjaarsmarkt - Deze markt is eerste paardenvoorjaarsmarkt in Noord-Nederland. Vanuit het buitenland bestaat er veel belangstelling voor. Veel dieren die er worden verhandeld vertrekken dan ook naar een nieuwe bestemming over de grens. De paardenmarkt begint om 6.00 uur 's morgens. Maar hij is niet alleen voor paardenliefhebbers. Op de Brink is tijdens de voorjaarsmarkt een warenmarkt met tientallen marktkramen.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Markt
 • Bloemencorso Eelde - Het Bloemencorso Eelde is uniek in zijn soort. Elk jaar opnieuw komen er ongeveer 80.000 mensen op af. Het unieke zit 'm in de creatieve huzarenstukjes van de ontwerpers. Verder is er een feestelijk programma om het corso heen. Maar liefst drieduizend vrijwilligers zijn bij het evenement betrokken.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Zuidlaardermarkt - Europa's grootste paardenmarkt vindt iedere derde dinsdag in oktober in Zuidlaren plaats. Rond 150.000 mensen bezoeken deze markt. Naast de paardenmarkt is er ook een uitgebreide warenmarkt van ruim vier kilometer lengte. Van de vrijdagavond in de week voorafgaand aan de markt tot en met de woensdagmiddag is er kermis op de brink.
  Wanneer? Elk jaar op de derde dinsdag in oktober | Soort: Markt
 • Weekmarkt Tynaarlo - Iedere dinsdagochtend is het tijd voor een kleinschalige markt in Tynaarlo. Deze markt trekt wekelijks vele bezoekers, mede vanwege haar overzichtelijkheid, kwaliteit en sfeer. Hier kunt u zeker goedkoop inkopen doen!
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Zuidlaren - Alsof er in Zuidlaren geen markten genoeg zijn. Naast de jaarlijkse paarden- en voorjaarsmarkt is er ook een weekmarkt. Deze markt vindt iedere vrijdagmiddag plaats en omvat tientallen kramen, waar de beste streek- en seizoensproducten worden aangeboden.
  Wanneer? Elke vrijdag van 12:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Eelde-Paterswolde - Iedere woensdagmiddag kunt u in Eelde-Paterswolde terecht voor een kleine markt. Deze markt geldt als een topper in de regio, mede vanwege de locatie, overzichtelijkheid en sfeer. Komt dat dus zien!
  Wanneer? Elke woensdag van 12:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Berend Botje Festival - Mooi weer, veel publieke belangstelling, blije gezichten: het Berend Botje Festival op de Grote Brink in Zuidlaren was afgelopen jaar weer een succes. De komende editie belooft weer veel goeds, en ook u kunt hierbij zijn!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Zuidlaardermarktloop - De Zuidlaardermarktloop is een niet weg te denken hardloopevenement dat ieder jaar wordt georganiseerd tijdens de Zuidlaardermarkt. Voor iedereen die van hardlopen houdt, is er een geschikte afstand. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!
  Wanneer? Elk jaar in de derde week van oktober | Soort: Sport
 • China Light Festival - Beleef de magische wereld van het China Light Festival in Sprookjeshof Zuidlaren. China Light geeft je het gevoel alsof je letterlijk een spookjesboek in wandelt. Chinese kunstenaars toveren het park om tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende sculpturen. Maak zo kennis met het magische China. Dé plek om te bezoeken in de donkere wintermaanden.
  Wanneer? Elke winter | Soort: Festival
 • Oldtimerbeurs Eelde - In het najaar wordt Eelde jaarlijks aangedaan door een Oldtimerbeurs. Deze beurs trekt ieder jaar weer vele liefhebbers, mede vanwege de omvang en kwaliteit van de beurs: u zult hier de mooiste auto's treffen!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Beurs