• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Zeist

persbericht : Autodelen wint Publieksprijs Impact Award Zeist
Zeist - Op het Impact Evenement Duurzaam Zeist heeft Samen Slim Rijden Zeist de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Uit maar liefst 31 deelnemers waren door een vakkundige...

Taptoe op Slotplein
Zeist - Stichting muziekstad Zeist organiseerde zaterdagavond voor de 3de keer de Taptoe Zeist op het voorplein van Slot Zeist. Dit jaar bestond de taptoe uit optredens...

Week van de burgemeester
Column burgemeester Koos Janssen

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zeist

Zeist op Twitter

De Maria Christina kerk in #DenDolder heeft op 12 mei het Fairtrade bord en certificaat uitgereikt gekregen. ✅ De k… https://t.co/Et9zttpdYW
Door @SamenDuurzZeist op 19-05-2019 11:00:50

Activiteiten zaterdag 18 mei #uitagenda #maartensdijk #bunnik #zeist https://t.co/F5Cfn70AVE
Door @roulettefm op 18-05-2019 06:59:07

RT @diakhuis: Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn sluit gunstige lening af met Europese Investeringsbank, om verder aan de toekomst te bouw…
Door @JennekeBouman op 18-05-2019 06:07:14

RT @diakhuis: Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn sluit gunstige lening af met Europese Investeringsbank, om verder aan de toekomst te bouw…
Door @JolienHvK op 17-05-2019 20:44:02

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Zeist

 • Zeister Muziekdagen - De Zeister Muziekdagen omvat allerlei optredens van hoogstaande kwaliteit. Er komen diverse artiesten vanuit diverse genres optreden, om zo voor iedere liefhebber wat te kunnen bieden! Een sfeervol evenement op een even zo sfeervolle locatie.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Internationaal Liedfestival Zeist - Wereldvermaarde zangers en pianisten treden op, naast en met amateurs en ‘rising stars’. Aanstormend talent neemt deel aan de International Mastercourse. Inspirerende inleidingen, een film, een wandeling met lunchconcert: het verklanken van emoties komt in al zijn diversiteit aan bod.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Festival
 • Markt Zeist - Elke donderdag en zaterdag is er een warenmarkt op Belcour, tussen 8.30 en 16.30 uur. Op deze warenmarkt is allerlei handels- en etenswaar te vinden. Een leuke, sfeervolle markt, geschikt voor de bewoners en toeristen.
  Wanneer? Elke donderdag en zaterdag van 08:30 tot 16:30 | Soort: Markt
 • Brocante KasteelFair - Tal van brocanteurs uit het hele land komen naar Zeist met oude aanwinsten en bijzondere schatten. Velen zijn speciaal voor deze editie op zoek gegaan in het buitenland. Een prachtige, omvangrijke kasteelfair; uitermate geschikt voor de liefhebber.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • De WalkArtMarkt - De WalkArtMarkt is een evenement met ongeveer 110 kramen in het Walkartpark van Zeist. De producten zoals: sieraden, keramiek, kleding, beelden, schilderijen en kaarten worden in eigen atelier gemaakt. Iedere 2e zaterdag van augustus vindt het evenement plaats.
  Wanneer? Elk jaar op de tweede zaterdag van augustus | Soort: Markt
 • Onze Cultuur - Onze Cultuur brengt jaarlijks Zeistenaren in contact met gebruiken en tradities van Zeister inwoners van andere culturen. Ieder jaar staat er weer een andere cultuur in de belangstelling, zodat er een welkome afwisseling is. Komt dat zien!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Feest
 • Vertelcafe Zeist - Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te luisteren naar de culturele uiting. Het is een kleinschalig gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale optredens en soms dans.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • JongTalent - JongTalent krijgt ook dit seizoen weer volop de ruimte in Zeist. Muziek, poëzie, cabaret, van modern tot klassiek. Theater Figi en CultuurZeist verzorgen vijf optredens van JongTalent. Deze optredens geven het aanstormend talent een kans!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Kerstmarkt - Dit jaar wordt de Kerstmarkt in 2015 georganiseerd door CultuurZeist op het voorplein van Slot Zeist. De sprookjesachtige locatie, de kwaliteit van de geboden waren, de hartelijkheid van de kraamhouders, de omlijstende optredens en de heerlijke Gluhwein van de Brasserie hebben 7000 bezoekers getrokken, jong en oud, van binnen en buiten Zeist.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt
 • On Stage - On Stage wordt in samenwerking met Muziekschool Backstage georganiseerd. Er doen tal van middelbare scholen uit Zeist mee aan de competitie. Deze competitie is niet alleen leuk voor de scholieren zelf, maar zeker ook voor de toeschouwer!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Tentoonstelling