• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Zaanstad

Tine van Beijeren (105) deelnemer De Grote Zaanse Geschiedenisquiz
Vanavond zal het er weer hard aan toe gaan in het Zaantheater waar de Grote Zaanse Geschiedenisquiz gespeeld zal worden. Hoewel deelnemers politiek correct melden dat...

Nog weekje (beetje) omfietsen bij Westkolkdijk
Eind deze week moet de nieuwe brug in de snelfietsroute tussen Amsterdam-Noord en Zaandam klaar zijn. Tot die tijd worden de fietsers over dijk geleid en moeten de auto’s...

Hoe Olam Cocoa bijdraagt aan stikstof-uitstoot
Het bouwen van huizen, wegen, bruggen, spoorlijnen en sportvelden is in Nederland vrijwel tot stilstand gekomen vanwege het stikstof-besluit van de Raad van State...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zaanstad

Zaanstad op Twitter

Dutch Blues Foundation organiseert samen met Blues in Zaanstad en de European Blues Foundation het Europees songfesā€¦ https://t.co/O1MKCb8gJm
Door @Livepodium op 14-10-2019 16:52:48

šŸ | Volleyballer Huinen van @ZaanstadVV: "Ik volleybal niet voor de leuk" #nhsport https://t.co/41BzgRAv8y https://t.co/F9YOFg2tWA
Door @NHSport_ op 14-10-2019 15:42:19

RT @ArmoedeZaanstad: De nog jonge Vereniging Stille Armoede Zaanstad zet zich in voor een dak- en thuislozenopvang in het leegstaande kantoā€¦
Door @WormJK op 14-10-2019 10:55:42

Burgerinitiatief voor dak- en thuislozenopvang in voormalig UWV-pand - Zaanstad https://t.co/FfuGFRQZW5
Door @DejoOverdijk op 14-10-2019 05:20:34

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Zaanstad

 • Markt Zaandam - Iedere week is er op twee dagen markt in Zaandam, te weten: donderdag en zaterdag. Deze markt, die plaatsvindt tussen 09:00 en 17:00 omvat diverse kramen die allen gewilde producten aanbieden, zoals: vis, kaas, kleding en handelswaar.
  Wanneer? Elke donderdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Krommenie - De markt in Krommenie, die plaatsvindt op dinsdag van 09:00 tot 17:00, is een gemiddelde markt waar vele kooplieden hun handelswaar voor een spotprijsje aanbieden. Komt u ook een kijkje nemen?
  Wanneer? Elke dinsdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Wormerveer - Naast de markten in Zaandam en Krommenie, is er ook een markt in Wormerveer (binnen de gemeente Zaanstad). Op deze kleinschaligere markt kunt u terecht voor streekproducten, seizoensproducten en aanbiedingen.
  Wanneer? Elke woensdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Parkpop Krommenie - Na een poosje weg te zijn geweest, is sinds kort weer het Parkpop in Krommenie. Tijdens dit geweldige festival zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er worden veel optredens gegeven door diverse (bekende) artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • I-FIKZ - Schuif je vooroordelen aan de kant! Het Zaanse festival I-FIKZ daagt je uit met een frisse blik naar onze eeuwenoude Ć©n moderne industrie te kijken. Want industrie kan mooi, spannend en boeiend zijn. Het hangt er wel vanaf hoe je de industrie ziet. Daarom laat I-FIKZ je op een andere manier naar industrie kijken.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Midzomer Zaanfestival - Het MidzomerZaan festival combineert verschillende vormen van kunst en diverse stijlen van muziek op monumentale, industriĆ«le locaties aan de Zaan. Daarbij staat afwisseling en kwaliteit voorop. Ook dit jaar wordt er weer gegeten en gedronken, gezongen en gedanst, gelachen enā€¦een traantje weggepinkt.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Blues aan de Zaan - Elk jaar is het in oktober weer tijd voor een geweldig Bluesfestival in Zaanstad. Dit festival trekt, naast goede artiesten, jaarlijks vele bezoekers. Deze bezoekers kunnen genieten van muziek van bekende, minder-bekende en opkomende artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Hemburg Happening - Hembrug Happening biedt live optredens. Hieromheen barst het van de inspirerende activiteiten. In het Schrijvers CafĆ© dragen Zaanse schrijvers voor uit eigen werk. Je kunt op expeditie met een kunstenaar of workshops volgen, er is theater en de kleintjes kunnen naar het kinderatelier of klauteren op de piratenboot. Foodtrucks zorgen voor heerlijk (bio) eten. En dat is allemaal gratis te bezoeken!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • Pinksterdrie Wielerronde - Ā“Pinksterdrie Ronde van KrommenieĀ“ is een bekende spreuk onder wielerliefhebbers in de Zaanstreek. De Wielerronde van Krommenie is een vaste traditie op Derde Pinksterdag en jaarlijks staan er sterke deelnemers aan de start, zowel bij de Sportklasse als bij de categorie Elite, Beloften en Amateurs.
  Wanneer? Elk jaar op Derde Pinksterdag | Soort: Sport
 • Braderie Zaandam - Elk (na)jaar is het weer zover in Zaandam (gemeente Zaanstad): een braderie. Op deze braderie zijn tientallen kramen aanwezig die de bezoekers vermaken en voorzien van allerlei etens- en handelswaar. Dit gezellige evenement wilt u toch niet missen?
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Braderie