• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Zaanstad

Huisbioloog David Sluis: Jij vieze vuile STINKWANTS!
Nee, dat is niet aan de lezer gericht, maar hopelijk heb ik nu je attentie, want dit keer zijn weer veel leuke wetenswaardigheden te leren over onder andere de Stinkwants. Het...

Vader waarschuwt: dit is het resultaat (Provincialeweg /Kerkstraat)
Zaterdag plaatsen we een stuk waarin Arjan Hijmering aandacht vraagt voor een onoverzichtelijke verkeerssituatie rond het kruispunt en het fietstunneltje Provincialeweg...

Restaurant in ‘oude’ Wonder’s To Go
In het neo-Zaanse pandje aan het Stadhuisplein in Zaandam waar tot begin vorig jaar een Wonder’s To Go zat, komt opnieuw een restaurant. Voor het pand Stadhuisplein...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zaanstad

Zaanstad op Twitter

‘De Zorgwaakhond’ komt met vervolg op item over Evean Guisveld https://t.co/MVHSfYUW7t
Door @RadioSchans op 18-08-2019 09:40:36

'De Zorgwaakhond' komt met vervolg op item over Evean Guisveld - Zaanstad https://t.co/MVHSfYUW7t
Door @RadioSchans op 18-08-2019 09:39:59

RT @AZJeugd: 🔜 Jong AZ komt maandag weer in actie in de @1e_Divisie. 😤 De beloften ontvangen Excelsior op het AFAS Trainingscomplex. 🗞️…
Door @AZAlkmaar op 16-08-2019 13:42:48

🔜 Jong AZ komt maandag weer in actie in de @1e_Divisie. 😤 De beloften ontvangen Excelsior op het AFAS Trainingsco… https://t.co/5xnQLGsWFL
Door @AZJeugd op 16-08-2019 10:40:42

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Zaanstad

 • Markt Zaandam - Iedere week is er op twee dagen markt in Zaandam, te weten: donderdag en zaterdag. Deze markt, die plaatsvindt tussen 09:00 en 17:00 omvat diverse kramen die allen gewilde producten aanbieden, zoals: vis, kaas, kleding en handelswaar.
  Wanneer? Elke donderdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Krommenie - De markt in Krommenie, die plaatsvindt op dinsdag van 09:00 tot 17:00, is een gemiddelde markt waar vele kooplieden hun handelswaar voor een spotprijsje aanbieden. Komt u ook een kijkje nemen?
  Wanneer? Elke dinsdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Wormerveer - Naast de markten in Zaandam en Krommenie, is er ook een markt in Wormerveer (binnen de gemeente Zaanstad). Op deze kleinschaligere markt kunt u terecht voor streekproducten, seizoensproducten en aanbiedingen.
  Wanneer? Elke woensdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Parkpop Krommenie - Na een poosje weg te zijn geweest, is sinds kort weer het Parkpop in Krommenie. Tijdens dit geweldige festival zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er worden veel optredens gegeven door diverse (bekende) artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • I-FIKZ - Schuif je vooroordelen aan de kant! Het Zaanse festival I-FIKZ daagt je uit met een frisse blik naar onze eeuwenoude én moderne industrie te kijken. Want industrie kan mooi, spannend en boeiend zijn. Het hangt er wel vanaf hoe je de industrie ziet. Daarom laat I-FIKZ je op een andere manier naar industrie kijken.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Midzomer Zaanfestival - Het MidzomerZaan festival combineert verschillende vormen van kunst en diverse stijlen van muziek op monumentale, industriële locaties aan de Zaan. Daarbij staat afwisseling en kwaliteit voorop. Ook dit jaar wordt er weer gegeten en gedronken, gezongen en gedanst, gelachen en…een traantje weggepinkt.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Blues aan de Zaan - Elk jaar is het in oktober weer tijd voor een geweldig Bluesfestival in Zaanstad. Dit festival trekt, naast goede artiesten, jaarlijks vele bezoekers. Deze bezoekers kunnen genieten van muziek van bekende, minder-bekende en opkomende artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Hemburg Happening - Hembrug Happening biedt live optredens. Hieromheen barst het van de inspirerende activiteiten. In het Schrijvers Café dragen Zaanse schrijvers voor uit eigen werk. Je kunt op expeditie met een kunstenaar of workshops volgen, er is theater en de kleintjes kunnen naar het kinderatelier of klauteren op de piratenboot. Foodtrucks zorgen voor heerlijk (bio) eten. En dat is allemaal gratis te bezoeken!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • Pinksterdrie Wielerronde - ´Pinksterdrie Ronde van Krommenie´ is een bekende spreuk onder wielerliefhebbers in de Zaanstreek. De Wielerronde van Krommenie is een vaste traditie op Derde Pinksterdag en jaarlijks staan er sterke deelnemers aan de start, zowel bij de Sportklasse als bij de categorie Elite, Beloften en Amateurs.
  Wanneer? Elk jaar op Derde Pinksterdag | Soort: Sport
 • Braderie Zaandam - Elk (na)jaar is het weer zover in Zaandam (gemeente Zaanstad): een braderie. Op deze braderie zijn tientallen kramen aanwezig die de bezoekers vermaken en voorzien van allerlei etens- en handelswaar. Dit gezellige evenement wilt u toch niet missen?
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Braderie