• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws West Betuwe

Twee zwaargewonden door botsing tussen auto's in Rhenen
RHENEN - Op de kruising van de Meentsteeg met de Weteringsteeg in Rhenen zijn woensdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Twee slachtoffers raakten hierbij...

Opmerkelijk: fietser rijdt over vluchtstrook van A28 bij Nunspeet
Een opmerkelijk tafereel vanavond op de A28 bij Nunspeet. Daar reed iemand op de fiets over de vluchtstrook...

Politie ramt auto bij achtervolging door Harderwijk
Een man is vanavond opgepakt na een achtervolging door Harderwijk...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
West Betuwe

West Betuwe op Twitter

Veiligheidsavond raad West Betuwe op dinsdag 17 september - https://t.co/chISsE3Xw5
Door @WBetuwe op 11-09-2019 11:57:31

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente West Betuwe

 • Dodenherdenking - Op 4 mei a.s. zal in de Hervormde Kerk van Opijnen en op de oude begraafplaats op plechtige wijze de herdenking plaats vinden van de gevallen oorlogsslachtoffers waar ook ter wereld. In het bijzonder staan wij stil bij de in 1943 gevallen Amerikanen hier in ons dorp en de omgekomen mensen uit Opijnen. Aanvang : 19.00 uur.
  Wanneer? Elk jaar op 4 mei | Soort: Tentoonstelling
 • Voorjaarsmarkt - Aan de Industrieweg 31 in Waardenburg wordt in april de voorjaarsmarkt van Hersteld Hervormde Gemeente Haaften/Waardenburg gehouden. De markt begint om 16.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Er zijn weer veel producten/etenswaren te koop. Te denken valt aan de overheerlijke appelkoeken; tweedehands en nieuwe boeken; modeaccessoires; planten; bakproducten; fotokaarten; zelfgemaakte jam; worsten etc.
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Markt
 • Dorpsfeest Opijnen - Tijdens Hemelvaart wordt er ieder jaar een Dorpsfeest georganiseerd in Opijnen. Dit feest omvat drie feestavonden, een jaarmarkt en een bingo. Zo is er voor eenieder iets leuks te beleven!
  Wanneer? Elk jaar tijdens Hemelvaart | Soort: Feest
 • Appeldag - Na een zeer geslaagde voorgaande editie van de Appeldag met ruim 1200 bezoekers, organiseren NFO kring Midden Nederland en Delphy wederom Dé Appeldag, een studiedag rondom de teelt van de appel. Dé Appeldag zal plaats vinden in de voorzomer bij Fruitteeltbedrijf Oskam, Neerijnense Mark 6B, 4182 SB Neerijnen.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Feest
 • Reuring! Festival - Reuring! Festival is hèt jaarlijks terugkerende evenement. Na het grote succes van het afgelopen jaar staan er dit jaar weer een groot aantal acts op het programma. Bekend, minder bekend en aanstormend talent!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival
 • Betuwe Classic - De Betuwe Classic staat er om bekend dat deze zich voornamelijk richt op de Tourklasse. Dat neemt niet weg dat wij voor de Sportklasse altijd een paar uitdagingen verzinnen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om in te schrijven in de Expertklasse. Deze klasse is voor de “doorgewinterde” equipes.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Sport
 • Bruegel Festival - Wie kent de boerentaferelen van de schilder Bruegel niet? Wie Bruegel zegt, denkt aan volkse humor, plezier maken en tomeloos brassen. En dat gaan we samen met u beleven rond het kasteel en landgoed Neerijnen.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Planten- en Boekenmarkt - In de afgelopen jaren heeft deze markt een behoorlijke bekendheid gekregen in de regio door een gevarieerd aanbod van kwekers met hun eigen specialiteiten. Op de boekenmarkt vindt u een mooie collectie literatuur en naslagwerken, waaronder interessante tuinboeken! Dit jaar is er ook een flink aanbod van bijzonder mooie kunstboeken!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Markt
 • Weekmarkt - Elke zaterdag staan de marktlieden voor je klaar op de markt Haaften van Neerijnen. Op zaterdag stallen de marktlieden hun waar voor je uit in hartje Neerijnen. Zodra je de eerste stap op deze weekmarkt zet, komen de verschillende geuren en smaken je al tegemoet. Elke week keert de zaterdagmarkt terug. Je kunt hier van 8:00 uur tot 12:00 uur terecht voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen.
  Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Jaarmarkt Asperen - In mei wordt een jaarmarkt georganiseerd in Asperen. Op dit jaarlijks terugkerend evenement staat een honderdtal kramen die u voorzien van de beste producten. Vaak valt er over de prijs te onderhandelen, zodat je echt waar voor je geld krijgt!
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Markt