• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Wassenaar

Schiedamse prijzenregen in Barendrecht
Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto)...

Weer auto's in Gouda uitgebrand
Gouda - De brandweer heeft de afgelopen weken de handen vol aan het blussen van autobranden. De teller staat inmiddels op twaalf...

Aan de Boemel in Muziektent
CULEMBORG Zondag waren de Boemeltjes te gast in de Culemborgse Muziektent waar ze het publiek en zichzelf weer prima wisten te vermaken. De Boemeltjes is een orkest waarin...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Wassenaar

Wassenaar op Twitter

Tijd voor iets nieuws? #vacature Bijbaan postbezorger in Wassenaar Duindigt met Groenendaal https://t.co/MP08r7CsOr #weekend
Door @VacatureWerk op 19-05-2019 10:37:02

Zondag 19 mei 11:00 uur De avonturen van het olifantje Babar op kasteel Oud-Wassenaar. https://t.co/HxnsJokXjT Inte… https://t.co/kDSPgtuAzI
Door @EdwinRuttenNL op 18-05-2019 15:27:49

Duurzaamheidsmarkt GroenLinks Wassenaar #Wassenaar #GroenLinks #duurzaamheidsmarkt https://t.co/y2hfc6mmC2
Door @wassenaarders op 18-05-2019 11:52:41

College B en W brengt werkbezoek aan politiebureau Wassenaar #Politie #Wassenaar #College https://t.co/93xCp0ilJU
Door @wassenaarders op 17-05-2019 17:15:30

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Wassenaar

 • Weekmarkt Wassenaar - Elke dinsdag is er een grote weekmarkt te Wassenaar. Op deze sfeervolle markt vindt u allerlei goedkope, kwalitatieve producten. Ideaal om uw wekelijkse inkopen te doen!
  Wanneer? Elke dinsdag van 09:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • De 15 van Wassenaar - 15 kilometer door dorpskern, landgoederenroute en villawijken. Veel mooier kan een loop niet zijn. Nu ook als 7,5 estafette! Mylaps tijdmeting, entertainment onderweg, betrokken bewoners langs de route, verzorging met 2 drankposten en een fruitpunt, en na afloop volop gelegenheid jouw prestatie te vieren. Alles wat er aan een standaard loopje ontbreekt, hebben we er bij "De 15" in gestopt.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Sport
 • International Chamber Music Festival - De stichting ICMF Wassenaar is in 2010 opgericht met het doel om kamermuziek van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor de bewoners van Wassenaar en omgeving. Dit met een groot succes!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Polderdag - Fiets op Hemelvaartsdag n van de vier routes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden Zoetermeer Alphen aan den Rijn. De routes voeren je langs de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Ook Wassenaar wordt aangedaan!
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Sport
 • Puur Natuurmarkt - De Puur Natuur Markt Wassenaar is een gezamenlijk initiatief van het organisatieteam en de Stichting Centrum Management Wassenaar. Op deze markt vindt u louter natuurlijke producten, en dat voor zeer aangename prijzen!
  Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand | Soort: Markt
 • WassHappening - De Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) en de Bibliotheek Wassenaar organiseren in eind mei WassHappening!, een gecombineerd vrijwilligersmarkt n een cultureel festival waar Wassenaarse vrijwilligersorganisaties, verenigingen, kunstenaars etc. zich kunnen presenteren aan een groot publiek.
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Feest
 • Smaakvol Wassenaar - Het gezelligste, culinaire evenement in Wassenaar. Een heerlijke ontmoetingsplek voor iedereen uit Wassenaar en omgeving. De toegang is gratis. Wassenaar zit vol met diverse smaken, kent vele horecagelegenheden van gewoon Hollands tot Italiaans of Mediterraan, maar wanneer vind je de gelegenheid als Wassenaarder om bijna al die smaken en geuren naast, bij en door elkaar uit te proberen? Een voorgerecht bij de n, een hoofdgerecht bij de ander en tenslotte een toetje bij een restaurant verderop.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Feest
 • Koningsdag Wassenaar - In samenwerking met de Wassenaarse Oranjevereniging, de Stichting Centrummanagement en gemeente Wassenaar worden tijdens Koningsdag op 27 april weer een aantal feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals onder andere de aubade, de koffietafel en de kindervrijmarkt. Mis dit niet!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Zomerfeestweek - Ook dit jaar organiseert de Wassenaarse Oranjevereniging weer de jaarlijkse Zomerfeestweek. In augustus kan heel Wassenaar en omstreken weer genieten van de kermis en al haar leuke activiteiten daaromheen. Van penaltyschieten tot rodeorijden en van skelterracen tot kinderspelen.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Feest