Nieuws Waalre

Eindhoven verwijst raadslid naar advocaat van de gemeente vanwege dossier Gabriël Metsulaan
EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven wil sinds eind november niet met PvdA-raadslid Arnold Raaijmakers praten over de ontwikkelingen rond de Gabriël Metsulaan. Hij wordt...

Bestuurder korte tijd spoorloos na botsing op boom in Raamsdonksveer, politie vindt lachgas in auto
RAAMSDONKSVEER - Een automobilist is vrijdagavond tegen een boom gereden in de Haven van Raamsdonksveer. Toen de eerste hulpdiensten arriveerden, was deze persoon...

Trappers in doelpuntrijk en bijzonder duel langs Indians
Tilburg Trappers werd afgelopen dinsdag kampioen in de Oberliga Nord, dat wil niet zeggen dat het de laatste wedstrijden in de competitie op halve kracht afwerkt. Vrijdagavond...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Waalre

Waalre op Twitter

RT @IVNVaWa: De opening van het nieuwe scholenproject ‘Wat schimmelt daar?’: druk bezocht! https://t.co/MB1jfrCz6r
Door @Jan_Sinot op 21-02-2020 18:06:20

De opening van het nieuwe scholenproject ‘Wat schimmelt daar?’: druk bezocht! https://t.co/MB1jfrCz6r
Door @IVNVaWa op 21-02-2020 17:27:00

Bloemerie Den Hof staat bekend om haar handgebonden boeketten, maar ook bloemstukken, bruidswerk en rouwbloemwerk b… https://t.co/9VqJTzUMzu
Door @BloemerieDenHof op 21-02-2020 17:00:27

Misschien interessant om te lezen... Valkenswaards bedrijf van blender-actie stopt met social media: 'Verbod spe… https://t.co/rbUp02RcjM
Door @TNMF op 20-02-2020 15:35:29

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Waalre

 • Vlindertuin Kindermiddag - Op het terrein van de oude gemeentekwekerij in Waalre-dorp is sinds juni 2003 een echte vlindertuin! Na een beginperiode waarin de tuin er wat kaal uit zag, wordt de begroeiing nu steeds weelderiger. Het hele jaar door worden speciaal voor kinderen zogenaamde 'Kindermiddagen' georganiseerd. Komt dat zien!
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Feest
 • Processie van Valkenswaard naar Handel - Al meerdere eeuwen vertrekt op zaterdagochtend in het voorlaatste volle weekend in juni, klokslag 06.00 uur, een processie van Valkenswaard naar Handel; een 40 kilometer lange voettocht naar het Mariabedevaartsoord, Onze Lieve Vrouw van Handel.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Feest
 • Het Keienkraokers Muziekfestival - Na het grote succes van onze vorige editie hebben we besloten het dit jaar nog grootser aan te pakken, meer dweilorkesten en dus meer muziek. Daar hebben jullie natuurlijk bij nodig. Zoals vorig jaar zal het evenement plaatsvinden bij de Volmolen in Waalre. We bieden een leuke avond met eten, drinken en natuurlijk leuke muziek. Entree is helemaal gratis!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Kempener Pop - Kempener Pop vindt plaats in september. Het is een gratis toegankelijk muziekevenement. Het festival zal bestaan uit 2 podia, n in de openlucht en n overdekt in een tent, waarop vele acts zullen zorgen voor een breed en kwalitatief goed muzikaal aanbod. De nadruk zal liggen op de eigen regio.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Ronde van Waalre - De Ronde van Waalre wordt elke tweede zaterdag(avond) van september gehouden in Waalre dorp. We starten om 17:00 uur met de The Kids Company jeugdloop, bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de volwassenen is er om 18:00 uur de wedstrijd over 5, 10 of 15 km. De wedstrijd start en eindigt op de Markt in Waalre dorp en voert u door de bebouwde kom en door het prachtige, deels beschermde, akker- en boslandschap. Waalre staat niet voor niets bekend als de Groenfontein. Het is vrijwel altijd mooi najaarsweer en de wedstrijdorganisatie staat na 16 jaar inmiddels als een huis.
  Wanneer? Elk jaar op de tweede zaterdag van september | Soort: Sport
 • Waalre Kermis - Leven in Woldere! De eerste zondag na 15de augustus is het jaarlijks Waalre Kermis! Deze kermis is leuk voor jong en oud, mede vanwege een geweldige sfeer en leuke attracties!
  Wanneer? Elk jaar op de eerste zondag na 15 augustus | Soort: Feest
 • KWIEK Beweegroute - Iedere vrijdag kunt u onder begeleiding van vrijwilligers de KWIEK Beweegroute lopen in de Voldijn. Het traject heeft een lengte van zon 1350 meter en onderweg doet u verschillende oefeningen zoals rekken, strekken en balanceren.
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Sport
 • Rommelmarkt - In juni organiseert het Parochieel MissieCentrum Waalre de jaarlijkse rommelmarkt in en om Het Klooster in Waalre-dorp. De opbrengst is geheel bestemd voor de met Waalre verbonden missionarissen, ontwikkelingswerkers en organisaties die werkzaam zijn in o.a. India, Indonesi, Kenia en Ghana.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Markt
 • Aalstrema - Aalstrema, ht gratis regionale Deep- en Techhouse festival wordt dit jaar wederom gehouden op de prachtige, bosrijke locatie, op de grens van Aalst en Waare. Ook dit jaar zal de organisatie (Stichting de Vrienden van Aalst) weer zijn uiterste best doen om alle liefhebbers van Deep House, Tech House en Techno te laten versteld staan van hoe gezellig en sfeervol een gratis Dance Event kan zijn!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Carnaval - De Torentutters organiseert ieder jaar tijdens carnaval een groot feest! Zo wordt in Aalst en Waalre gemeenschappelijk een groot feest gehouden, geschikt voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar tijdens carnaval | Soort: Feest