• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Waalre

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen
TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente...

Vergapen en verwonderen bij gepimpte ‘reispaleizen’ op Streekpark Klein Oisterwijk
OISTERWIJK - De eigenaren van een gepimpte caravan zetten zaterdag de deur open van hun ‘reispaleis’. Bezoekers konden zich vergapen aan de pracht en praal...

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Waalre

Waalre op Twitter

RT @HendriksCoppel: Magazine Huisnummer is weer uit! Met: bestaande woningen donor voor #circulaire nieuwbouw Waalre @mijnthuis, #SocialRet…
Door @SchuurmanWalter op 17-05-2019 16:30:55

Magazine Huisnummer is weer uit! Met: bestaande woningen donor voor #circulaire nieuwbouw Waalre @mijnthuis,… https://t.co/bwA0IgVwup
Door @HendriksCoppel op 17-05-2019 09:59:53

RT @VVDinWaalre: Doorstart coalitie #Waalre samen met @CDA_Waalre en @AWBpolitiek. In het belang van onze inwoners moet de trein nu verder…
Door @MurkEland op 16-05-2019 20:48:44

Doorstart coalitie #Waalre samen met @CDA_Waalre en @AWBpolitiek. In het belang van onze inwoners moet de trein nu… https://t.co/6USnpmBFY2
Door @VVDinWaalre op 16-05-2019 20:20:40

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Waalre

 • Vlindertuin Kindermiddag - Op het terrein van de oude gemeentekwekerij in Waalre-dorp is sinds juni 2003 een echte vlindertuin! Na een beginperiode waarin de tuin er wat kaal uit zag, wordt de begroeiing nu steeds weelderiger. Het hele jaar door worden speciaal voor kinderen zogenaamde 'Kindermiddagen' georganiseerd. Komt dat zien!
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Feest
 • Processie van Valkenswaard naar Handel - Al meerdere eeuwen vertrekt op zaterdagochtend in het voorlaatste volle weekend in juni, klokslag 06.00 uur, een processie van Valkenswaard naar Handel; een 40 kilometer lange voettocht naar het Mariabedevaartsoord, Onze Lieve Vrouw van Handel.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Feest
 • Het Keienkraokers Muziekfestival - Na het grote succes van onze vorige editie hebben we besloten het dit jaar nog grootser aan te pakken, meer dweilorkesten en dus meer muziek. Daar hebben jullie natuurlijk bij nodig. Zoals vorig jaar zal het evenement plaatsvinden bij de Volmolen in Waalre. We bieden een leuke avond met eten, drinken en natuurlijk leuke muziek. Entree is helemaal gratis!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Kempener Pop - Kempener Pop vindt plaats in september. Het is een gratis toegankelijk muziekevenement. Het festival zal bestaan uit 2 podia, n in de openlucht en n overdekt in een tent, waarop vele acts zullen zorgen voor een breed en kwalitatief goed muzikaal aanbod. De nadruk zal liggen op de eigen regio.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Ronde van Waalre - De Ronde van Waalre wordt elke tweede zaterdag(avond) van september gehouden in Waalre dorp. We starten om 17:00 uur met de The Kids Company jeugdloop, bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor de volwassenen is er om 18:00 uur de wedstrijd over 5, 10 of 15 km. De wedstrijd start en eindigt op de Markt in Waalre dorp en voert u door de bebouwde kom en door het prachtige, deels beschermde, akker- en boslandschap. Waalre staat niet voor niets bekend als de Groenfontein. Het is vrijwel altijd mooi najaarsweer en de wedstrijdorganisatie staat na 16 jaar inmiddels als een huis.
  Wanneer? Elk jaar op de tweede zaterdag van september | Soort: Sport
 • Waalre Kermis - Leven in Woldere! De eerste zondag na 15de augustus is het jaarlijks Waalre Kermis! Deze kermis is leuk voor jong en oud, mede vanwege een geweldige sfeer en leuke attracties!
  Wanneer? Elk jaar op de eerste zondag na 15 augustus | Soort: Feest
 • KWIEK Beweegroute - Iedere vrijdag kunt u onder begeleiding van vrijwilligers de KWIEK Beweegroute lopen in de Voldijn. Het traject heeft een lengte van zon 1350 meter en onderweg doet u verschillende oefeningen zoals rekken, strekken en balanceren.
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Sport
 • Rommelmarkt - In juni organiseert het Parochieel MissieCentrum Waalre de jaarlijkse rommelmarkt in en om Het Klooster in Waalre-dorp. De opbrengst is geheel bestemd voor de met Waalre verbonden missionarissen, ontwikkelingswerkers en organisaties die werkzaam zijn in o.a. India, Indonesi, Kenia en Ghana.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Markt
 • Aalstrema - Aalstrema, ht gratis regionale Deep- en Techhouse festival wordt dit jaar wederom gehouden op de prachtige, bosrijke locatie, op de grens van Aalst en Waare. Ook dit jaar zal de organisatie (Stichting de Vrienden van Aalst) weer zijn uiterste best doen om alle liefhebbers van Deep House, Tech House en Techno te laten versteld staan van hoe gezellig en sfeervol een gratis Dance Event kan zijn!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Carnaval - De Torentutters organiseert ieder jaar tijdens carnaval een groot feest! Zo wordt in Aalst en Waalre gemeenschappelijk een groot feest gehouden, geschikt voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar tijdens carnaval | Soort: Feest