• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Voorschoten

Schiedamse prijzenregen in Barendrecht
Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto)...

Weer auto's in Gouda uitgebrand
Gouda - De brandweer heeft de afgelopen weken de handen vol aan het blussen van autobranden. De teller staat inmiddels op twaalf...

Aan de Boemel in Muziektent
CULEMBORG Zondag waren de Boemeltjes te gast in de Culemborgse Muziektent waar ze het publiek en zichzelf weer prima wisten te vermaken. De Boemeltjes is een orkest waarin...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Voorschoten

Voorschoten op Twitter

RT @VoorschotenseK: 150 jaar familie Teske in Voorschoten: Jan vertelt! - https://t.co/ypdBa7MmQ3 https://t.co/bmTJA4cjvL
Door @rv2512 op 19-05-2019 11:41:33

RT @VoorschotenseK: 150 jaar familie Teske in Voorschoten: Jan vertelt! - https://t.co/ypdBa7MmQ3 https://t.co/bmTJA4cjvL
Door @bart_lavrijsen op 19-05-2019 11:32:38

RT @VoorschotenseK: 150 jaar familie Teske in Voorschoten: Jan vertelt! - https://t.co/ypdBa7MmQ3 https://t.co/bmTJA4cjvL
Door @mahvanhoudt op 19-05-2019 07:59:45

150 jaar familie Teske in Voorschoten: Jan vertelt! - https://t.co/ypdBa7MmQ3 https://t.co/bmTJA4cjvL
Door @VoorschotenseK op 19-05-2019 07:54:27

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Voorschoten

 • Markt Voorschoten - Wie Voorschoten bezoekt, zal zeker de vrolijke sfeer opvallen welke in de dorpskern en op de markt bijna tastbaar is. De markt te Voorschoten, elke vrijdag van 09.00 tot 16.30, een echte Hollandse markt in een oergezellige dorpskern!
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:30 tot 16:30 | Soort: Markt
 • Het Weekend van Voorschoten - Het tweede weekend van september is er weer 'Het Weekend van Voorschoten'. Er zijn verschillende festiviteiten in en rondom het centrum van Voorschoten. Dit festijn is leuk voor eenieder!
  Wanneer? Elk jaar in het tweede weekend van september | Soort: Feest
 • Jazz Culinair - Bezoekers van Jazz Culinair kunnen dit jaar in de idyllische Voorstraat van Voorschoten maar liefst drie dagen genieten van ruim zestig muzikanten. Er zijn optredens van lokale, nationale en zelfs internationale Jazz, Blues, Soul & Folk allure.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Springkussenfestival - In het najaar gaat het weer gebeuren, Sporthal de Vliethorst word dan omgebouwd tot een waar springkussenparadijs, waar je kunt springen en klauteren op verschillende springkussens en springkastelen. Ook kan je er een balletje trappen, lukt het jouw om het stropdasje te raken? En hoe snel ben jij op de stormbaan van 20 meter lang?
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Festival
 • Oldtimerdag - Het was weer een voortreffelijke Oldtimerdag afgelopen jaar, heerlijk weer, veel en mooie oldtimers, auto's, motoren en bromfietsen en veel, heel veel publiek. Er zal nog lang over worden nagepraat. Maar er komt weer een Oldtimerdag aan; zorg dat je er in september weer bij bent!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Vlietloop - De Vlietloop te Voorschoten trekt ieder jaar weer vele deelnemers en toeschouwers. Dit komt onder meer vanwege het geweldige parcours: het “groene Voorschoten” en de directe omgeving. De afstanden voeren langs veel water. Leuk dus voor zowel de deelnemer als toeschouwer!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Sport
 • Voorschotenloop - Op alle afstanden ervaar je het landelijke karakter van de Voorschotenloop. Een groot deel van het parcours loop je over fietspaden en klinkerwegen. Afhankelijk van de afstand die je loopt kun je ook over smalle ongeplaveide paden lopen.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Sport
 • Paardenmarkt - Op 28 juli wordt de traditionele Paardenmarkt gehouden. Behalve de markt zelf zijn er tal van activiteiten voor jong en oud, zoals de kortebaandraverij, demonstraties, ponyrijden en carousselrijden, demonstraties van oude ambachten, waaronder natuurlijk de hoefsmid, kermis, oud-hollands koekslaan en uiteraard muziek. Sinds 1812 gebeurt dat op deze datum, maar de geschiedenis van de Paardenmarkt gaat wel 800 jaar terug.
  Wanneer? Elk jaar op 28 juli | Soort: Markt
 • Muziekfestival - Het doel is een leuke muzikale middag met elkaar, ter bevordering van muziekbeleving in brede zin en muziekbeoefening in het bijzonder. Muziek maken is tenslotte een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van ons land en vanzelfsprekend ook van Voorschoten. Er is dan ook gelegenheid om op het Treubplein kennis te maken met de deelnemende verenigingen.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Koningsdag - Kom op 27 april naar Voorschoten! Want zonder u – jong en minder jong- geen feest! Een feest met vele bekende én nieuwe elementen. Een Oranjefeest met rood-wit-blauwe vlaggen, oranje wimpels.
  Wanneer? Elk jaar op Koningsdag | Soort: Feest