• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Valkenburg aan de Geul

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul op Twitter

RT @TvValkenburg: Stokje overgedragen aan Valkenburg aan de Geul • Lees meer op: https://t.co/x7EjmHZtwS #TV #Valkenburg https://t.co/rgVTW…
Door @KleijnenJef op 15-08-2019 12:34:36

RT @TvValkenburg: Stokje overgedragen aan Valkenburg aan de Geul • Lees meer op: https://t.co/x7EjmHZtwS #TV #Valkenburg https://t.co/rgVTW…
Door @FWinteraeken op 15-08-2019 09:30:59

Stokje overgedragen aan Valkenburg aan de Geul • Lees meer op: https://t.co/x7EjmHZtwS #TV #Valkenburg https://t.co/rgVTWLRsVG
Door @TvValkenburg op 15-08-2019 09:29:11

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Valkenburg aan de Geul is een gemeente in de provincie Limburg. Wat betreft de natuurlijke omgeving is de gemeente omgeven door groen. De natuurgebieden Ravensbos en het Schaelsbergerbos zijn uitermate geschikt voor een heerlijk ontspannende wandel- of fietstocht, en bij het natuurgebied het Gerendal kan men ook een grote variatie aan orchideeën aantreffen. Op het gebied van kunst en cultuur kan men onder meer het Museum Land van Valkenburg bezichtigen, waar men aan de hand van wisseltentoonstellingen kennis kan maken met kunst uit de regio Zuid-Limburg. Voor toeristen is een bezoek aan Kasteel Valkenburg ook zeker de moeite waard. Deze prachtige hoogteburcht, gelegen op de Heunsberg, is toegankelijk voor het publiek, en men kan hier onder meer nog de oude ridderzaal, kapel, artilleriekamer en vluchtgangen verkennen. Bij de Cauberg kan men ookhet Openluchttheater Valkenburg bezoeken en het replica van de Lourdesgrot. De hier genoemde bouwwerken zijn slechts een kleine greep uit het aanbod wat Valkenburg te bieden heeft – de gemeente huist in totaal 168 monumenten, varierend van kastelen en molens tot kapellen en historische boerderijen.

Plaatsnamen in de gemeente Valkenburg aan de Geul: Berg, Broekhem, Houthem, Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Sibbe, Valkenburg, Vilt, Emmaberg, Engwegen...