• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Utrechtse Heuvelrug

Herinrichting dienstvertrekken Museum Huis Doorn
Museum Huis Doorn gaat zijn museale opstelling uitbreiden. Vanaf het voorjaar van 2020 zullen zeven dienstvertrekken uit de keizerlijke bewoningstijd voor het publiek...

Monumenten uit de Koude Oorlog openen deuren tijdens Open Monumentendag Special
Amersfoort, 10 oktober 2019 - Verspreid over de provincie Utrecht staan nog allerlei gebouwen die zijn neergezet 'voor als de Russen zouden komen'. Deze monumenten...

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Omhels de herfst en vier herfstvakantie buiten tijdens de Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug op Twitter

Hear, hear! @prosenectute locatie #Oranjestein pakte de handschoen op en maakt actief werk van een schone toekomst… https://t.co/wy0p4y7a0C
Door @GoedVolkUHR op 14-10-2019 14:48:08

Opening Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug   - https://t.co/eBuC6dUhjf
Door @DeRijnpost op 13-10-2019 07:28:27

RT @rtvutrecht: VVD Utrechtse Heuvelrug wil opheldering drugsoverlast https://t.co/R5bUK28jHX #utrechtseheuvelrug https://t.co/9KF8UbmXhn
Door @vvdheuvelrug op 09-10-2019 11:08:14

RT @rtvutrecht: VVD Utrechtse Heuvelrug wil opheldering drugsoverlast https://t.co/R5bUK28jHX #utrechtseheuvelrug https://t.co/9KF8UbmXhn
Door @JorritLinders op 09-10-2019 11:06:39

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Utrechtse Heuvelrug

 • Markt Doorn - Aan de Kampweg is wekelijks een markt te vinden. Deze kleinschalige, overzichtelijke markt vindt plaats van 08:30 tot 13:00 uur. Op deze markt vindt u al uw wekelijkse behoeften, zoals fruit, groente, kleding, vis en kaas.
  Wanneer? Elke donderdag van 08:30 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Markt Leersum - Op vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur is er wekelijks een markt op het Kerkplein te Leersum (gemeente Utrechtse Heuvelrug). Op deze gezellige markt combineert u efficiënt inkopen doen met een hoop gezelligheid, dus mis dit niet!
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Markt Maarn - Vrijwel elke doordeweekse dag is er een markt te vinden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op dinsdagochtend is dat in Maarn. Hier is wekelijks van 08:30 tot 13:00 een markt met diverse kramen.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Markt Driebergen-Rijsenburg - Als u geen ochtendmens bent en toch graag naar de markt wilt (binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug), kunt u het beste terecht op de markt in Driebergen-Rijsenburg. Deze overzichtelijke markt vindt elke woensdag plaats van 13:00 tot 17:30 uur.
  Wanneer? Elke woensdag 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Jaarmarkt Driebergen - In de zomer valt er genoeg te beleven in Driebergen. Een vooraanstaand evenement is de jaarmarkt. Op deze markt zijn tal van kooplieden die hun koopwaar voor een spotprijs aanbieden. Naast koopjes is er ook een hoop gezelligheid!
  Wanneer? Elke zomervakantie | Soort: Markt
 • FOOD, smaken van de Heuvelrug - Festival 'FOOD, smaken van de Heuvelrug' biedt de bezoeker in begin juni vele mogelijkheden om de historische, hedendaagse en toekomstige eetcultuur van de Utrechtse Heuvelrug te proeven, ontdekken en beleven op historische erfgoedlocaties.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • CREATE! - CREATE! is de talentenjacht voor jongeren van de Utrechtse Heuvelrug. Ben jij (of ken jij) iemand tussen de 12 en 20 jaar met de mooiste stem, beste grappen, strakste dans-moves of ben je talentvol kunstenaar of ontwerper? CREATE! daagt je uit om te laten zien wat je kan voor een fantastisch publiek en vakkundige jury/
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Festival
 • Kerstmarkt Driebergen - In december kunt u jaarlijks terecht op de kerstmarkt te Driebergen. Deze markt staat volledig in het teken van het gezelligste feest van het jaar: kerst. Er heerst dan ook een hoop gezelligheid tijdens deze markt. U mist dit niet, toch?
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Markt
 • Per Pedaal naar Vocaal - Heeft u wel eens muziek beluisterd 40 meter hoog op de bovenste verdieping van een watertoren, muziekklanken gehoord in kasteelzalen, in een originele Tabaksschuur of omringd door de lentekleuren en -geuren van historische tuinen? Op Tweede Pinksterdag kunt u genieten van de unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Al fietsend rijdt u naar de muziek en de locatie van uw keuze.
  Wanneer? Elk jaar op Tweede Pinksterdag | Soort: Tentoonstelling
 • Tour de Velo - Bijna 1000 hoogtemeters telt de lange afstand van 125 kilometer. Alle bekende heuvels op de Utrechtse Heuvelrug worden beklommen, zoals o.a. de Grebbeberg, Paardenveld en de Amerongse Berg. Een niet te missen wedstrijd dus!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport