• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws Texel

Handbike wereldkampioen Tim de Vries in Zaandam gehuldigd!
Tim de Vries is Vinkenvener, daar kan hij helemaal niks aan doen. Gelukkig is hij ook buschauffeur bij Connexxion in Zaandam, handbiker en… nog mooier…...

Bagels & Beans Zaandam bijna open
Op maandag 7 oktober opent Bagels & Beans een filiaal in Zaandam. De bagel-bakker – met bagels met namen als ‘Awesome Prana, Mozzarella di bufala en...

Vleermuizen tackelen onderhoud bij Groenland-West
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie bij de flat aan Groenland 3 – 97 in Oud-West is per direct onderbroken omdat er vleermuizen zijn aangetroffen. Dit bleek uit ecologisch...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Texel

Texel op Twitter

RT @NHNieuws: Bijna 1.000 handtekeningen tegen kunstwerk Texel, initiatiefnemer hoopt op hulp van politiek https://t.co/0Zabb5LwmM https://…
Door @carinagutker op 18-09-2019 18:15:08

RT @TexelPlaza: Gezond Natuur Wandelen op Texel https://t.co/DDfjso93Ep
Door @SportserviceTXL op 18-09-2019 16:57:35

Bijna 1000 handtekeningen tegen kunstwerk Texel, initiatiefnemer hoopt op hulp van politiek: Er zijn bijna 1000 han… https://t.co/TcB2TBzLN8
Door @noordholland op 18-09-2019 14:58:03

Bijna 1.000 handtekeningen tegen kunstwerk Texel, initiatiefnemer hoopt op hulp van politiek https://t.co/0Zabb5LwmM https://t.co/vGmiI7YfCX
Door @NHNieuws op 18-09-2019 14:51:33

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Texel

 • Ronde om Texel - De Ronde Om Texel is een jaarlijkse zeilwedstrijd (regatta) in de maand juni voor zeilboten van het type catamaran rond het Noord-Hollandse eiland Texel. De totale afstand rond Texel is ongeveer 100 km. De race begint en eindigt bij Paal 17.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Texel Halve Marathon - Tijdens de Halve Marathon van Texel staat heel Texel in teken van dit sportieve evenement. Er zijn tal van toeschouwers, die samen genieten van een geweldige sfeer. Na de marathon kun je in heel Den Burg terecht om de dag goed af te sluiten!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Sport
 • Braderie De Koog - In het seizoen houdt ook de gezellige badplaats De Koog een braderie op dinsdag van 12.00 – 19.00, deze braderie is in het seizoen iedere week. Wat heel speciaal is aan deze braderie zijn de gratis kinderattracties die er zijn.
  Wanneer? Elke zomerse dinsdag van 12:00 tot 19:00 | Soort: Braderie
 • Hoornder Donderdag - De jaarlijkse gezellige markt met lekkernijen en handelswaar in de Herenstraat. Heeft u zelf spulletjes voor de verkoop kom en zoek een plaatsje op de Stoepenmarkt op Klif. De markt vindt plaats op elke zomerse donderdagmiddag.
  Wanneer? Iedere zomerse donderdagmiddag | Soort: Markt
 • Havenmarkt Oudeschild - Op de haven van Oudeschild vindt in de maanden juli en augustus iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur een markt plaatst. Hobbyisten, informatie over vis en de visserij en de mogelijkheid verse vis, zo van de kotter, te kopen.
  Wanneer? Elke zomerse vrijdagochtend | Soort: Markt
 • Weekmarkt Den Burg - Iedere maandagmorgen is er een warenmarkt in Den Burg op de Groeneplaats, in de Parkstraat en de Binnenburg. Op deze markt kunt u allerlei etens- en handelswaar kopen, en dit voor een aangename prijs!
  Wanneer? Elke maandagmorgen | Soort: Markt
 • Zomermarkt Den Burg - De hele zomer door worden er diverse zomermarkten georganiseerd. De markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur in het centrum van Den Burg. De thema's van de markten verschillen per markt, zodat u iedere keer verrast wordt!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Texelblues Festival - Ieder jaar vindt er weer een fantastisch Bluesfestival plaats op Texel: het Texelblues Festival. Dit festival kent jaarlijks een geweldige line-up, die, samen met de bezoekers, Texel op zijn kop zetten!
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Sunbeats & Lounge Festival - Bij Strandpaal 17 gaat iedere zomer het dak eraf! Tijdens het Sunbeats & Lounge Festival, waar diverse artiesten optreden, kunt u zich uitleven op geweldige muziek, gecombineerd met een goede sfeer. Mis dit dus niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Hale Marathon De Waal - Deelnemers komen van heinde en ver om mee te doen. Belangrijke redenen zijn waarschijnlijk: een sportief weekendje weg en lopen op een waddeneiland. De Waal staat bekend om zijn gezellige sfeer, zijn kleinschaligheid, soep na afloop, loterij op startnummer en veel prijzen in natura.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport