• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Texel

Koude oorlog: ‘Wij zijn bizar goed!’ (Aanval op Goemans)
In april kondigden we aan dat je voortaan binnenkort ook ijs kan scoren bij IJssalon IJskoud de Beste aan de Gedempte Gracht nummer 6. Een beetje dringen is het wel in de...

Opinie: Nieuwe energieleverancier spant Zaanse clubs voor het groene karretje
Als secretaris van een Zaanse vereniging kreeg ik post in een envelop die duidelijk maakte dat het een uitnodiging betrof van Zaanstad, de Rabobank en het Sportbedrijf...

Ruim helft van verkeersslachtoffers fietser of scooterrijder
Zaanstad wil net als de landelijke overheid het aantal dodelijke verkeersslachtoffer sterk naar beneden brengen. In 2050 zou het landelijk ‘0’ moeten...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Texel

Texel op Twitter

Het is klein stukje om... https://t.co/UkIDSAe8c5
Door @BrusselWendy op 20-05-2019 11:23:44

Vermoedelijk is het niet de bedoeling dat Utrechters op de fiets 140 kilometer omrijden richting Texel, maar een ve… https://t.co/PeHUwF7q94
Door @NHNieuws op 20-05-2019 09:49:47

RT @texelsecourant: Utrecht: rijd maar om via Texel... - https://t.co/dwPop2zcVX https://t.co/c5LDRKkTDk
Door @JakobusStaal op 20-05-2019 09:21:43

Texel tweede bij Waddentoernooi op Ameland https://t.co/dDrz0gvvqp
Door @TexelPlaza op 20-05-2019 09:09:06

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Texel

 • Ronde om Texel - De Ronde Om Texel is een jaarlijkse zeilwedstrijd (regatta) in de maand juni voor zeilboten van het type catamaran rond het Noord-Hollandse eiland Texel. De totale afstand rond Texel is ongeveer 100 km. De race begint en eindigt bij Paal 17.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Texel Halve Marathon - Tijdens de Halve Marathon van Texel staat heel Texel in teken van dit sportieve evenement. Er zijn tal van toeschouwers, die samen genieten van een geweldige sfeer. Na de marathon kun je in heel Den Burg terecht om de dag goed af te sluiten!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Sport
 • Braderie De Koog - In het seizoen houdt ook de gezellige badplaats De Koog een braderie op dinsdag van 12.00 – 19.00, deze braderie is in het seizoen iedere week. Wat heel speciaal is aan deze braderie zijn de gratis kinderattracties die er zijn.
  Wanneer? Elke zomerse dinsdag van 12:00 tot 19:00 | Soort: Braderie
 • Hoornder Donderdag - De jaarlijkse gezellige markt met lekkernijen en handelswaar in de Herenstraat. Heeft u zelf spulletjes voor de verkoop kom en zoek een plaatsje op de Stoepenmarkt op Klif. De markt vindt plaats op elke zomerse donderdagmiddag.
  Wanneer? Iedere zomerse donderdagmiddag | Soort: Markt
 • Havenmarkt Oudeschild - Op de haven van Oudeschild vindt in de maanden juli en augustus iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur een markt plaatst. Hobbyisten, informatie over vis en de visserij en de mogelijkheid verse vis, zo van de kotter, te kopen.
  Wanneer? Elke zomerse vrijdagochtend | Soort: Markt
 • Weekmarkt Den Burg - Iedere maandagmorgen is er een warenmarkt in Den Burg op de Groeneplaats, in de Parkstraat en de Binnenburg. Op deze markt kunt u allerlei etens- en handelswaar kopen, en dit voor een aangename prijs!
  Wanneer? Elke maandagmorgen | Soort: Markt
 • Zomermarkt Den Burg - De hele zomer door worden er diverse zomermarkten georganiseerd. De markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur in het centrum van Den Burg. De thema's van de markten verschillen per markt, zodat u iedere keer verrast wordt!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Texelblues Festival - Ieder jaar vindt er weer een fantastisch Bluesfestival plaats op Texel: het Texelblues Festival. Dit festival kent jaarlijks een geweldige line-up, die, samen met de bezoekers, Texel op zijn kop zetten!
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Sunbeats & Lounge Festival - Bij Strandpaal 17 gaat iedere zomer het dak eraf! Tijdens het Sunbeats & Lounge Festival, waar diverse artiesten optreden, kunt u zich uitleven op geweldige muziek, gecombineerd met een goede sfeer. Mis dit dus niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Hale Marathon De Waal - Deelnemers komen van heinde en ver om mee te doen. Belangrijke redenen zijn waarschijnlijk: een sportief weekendje weg en lopen op een waddeneiland. De Waal staat bekend om zijn gezellige sfeer, zijn kleinschaligheid, soep na afloop, loterij op startnummer en veel prijzen in natura.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport