• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Terschelling

50 jaar geleden: Pictogrammen op stations
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die op 1 juni zal ingaan, is een tussenfase tot ,,Spoorslag ’70’’, die onder meer snelheidsverhogingen...

Kabinet besluit na zomer over gas uit Ternaard
Het kabinet hakt dit najaar de knoop door over extra gaswinning vanuit Ternaard. Het is een kwestie van nationaal belang, meldt minister Eric Wiebes (VVD)...

Nieuwe route Loop Leeuwarden kan lopers bekoren: 'Meer door de bewoonde wereld'
De deelnemers aan de halve marathon van Loop Leeuwarden kregen een nieuwe route voorgeschoteld, met een keerpunt in Stiens. ,,Voorheen ging het veel door weilanden...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Terschelling

Terschelling op Twitter

Klein tekort Terschelling door kosten sociaal domein en havenwerk https://t.co/ZLCZ42qgDc
Door @OmropFryslanNL op 15-05-2019 13:10:16

Texel vanuit de lucht. Ook genieten van #Texel #Vlieland #Terschelling of #Ameland? Neem contact op met #Wadevents!… https://t.co/iHco8bThUc
Door @WadEvents_NL op 15-05-2019 07:35:02

Succesvoorstelling ‘Who’s afraid of Charlie Stevens?’ van actrice Romana Vrede van Het Nationale Theater en CLUB GE… https://t.co/QMCS2LDwnA
Door @yoka09 op 15-05-2019 04:58:28

Omgevings(wet)wandeling Terschelling | Rijkswaterstaat https://t.co/v1C5MIHgDY
Door @pom_nl op 15-05-2019 04:19:52

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Terschelling

 • Oerol Festival - Terschellings Oerol festival is in 1982 geboren uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen en het is fantastisch om zijn passie met tienduizenden bezoekers te kunnen delen. Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Yoga Festival Terschelling - Duik in een zee van ontspanning. Gedurende een lang weekend genieten van vele vormen van yoga en workshops met dans, meditatie, tantra filosofie en geweldige live muziek. De yogavakantie voor een ieder met belangstelling voor bewust bewegen en gezond leven. Samen creëren wij 1 unieke yogasfeer aan zee.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival
 • Rock and Roll Street - Elk eerste weekend van september vindt op Terschelling het Rock and Roll Street festival plaats. Het dorp Midsland is hiervan het bruisende hart en dompelt zich een heel weekend lang onder in de sfeer van de jaren vijftig.
  Wanneer? Elk eerste weekend van september | Soort: Festival
 • Western Terschelling - Elke zomer wordt West-Terschelling drie dagen lang omgedoopt tot Western Terschelling. De winkelstraten van West-Terschelling worden tijdens de tweede editie van dit festival compleet ondergedompeld in Country & Western-sfeer zodat het dorp volledig verandert in een sfeervol Westerndorp.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Berenloop - Elk najaar vindt de Berenloop plaats op Terschelling. Voor veel lopers vormt de Berenloop een vast onderdeel van hun loopkalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel. Bovendien is de Berenloop de perfecte aanleiding voor een sportief en ontspannen weekendje Terschelling.
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Sport
 • Proeverij Midsland - Een proeverij georganiseerd door Terschellinger ondernemers. 21 ondernemers uit de Ooster- en Westerburen bieden u een hapje of drankje aan uit eigen onderneming. U koopt een stempelkaart voor en gaat bij ieder ondernemer langs voor een proeverij. Het geheel zal met muziek ondersteund worden en voor de kinderen zijn er pony’s aanwezig.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Markt
 • Meimarkt Midsland - Maar in de meivakantie is er ook een gezellige braderie in hartje Midsland: de Meimarkt. Zoals je in de zomer ook gewend bent zijn er vele kraampjes met vooral lokale producten te krijgen.
  Wanneer? Elke meivakantie | Soort: Markt
 • Braderie - In de zomermaanden juli en augustus zijn er gezellige braderieën afwisselend in de dorpen West-Terschelling en Midsland. Op de braderie zijn diverse kramen met Terschellingse producten, zoals kaas, honing en andere producten.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Braderie
 • Terschellinger Filmdagen - Ieder jaar vinden op Terschelling de Terschellinger Filmdagen plaats. Tijdens deze dagen staat de film logischerwijs centraal. U kunt hier genieten van kwalitatieve films, uiteenlopend van genre. Zo is er voor ieder wat wils!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • HT Zeilrace - Ieder jaar vindt de HT Zeilrace plaats. Deze race is toegankelijk voor acht verschillende klassen. Jaarlijks zijn er veel deelnemers die het 30-kilometerlange parcours tussen Harlingen en Terschelling met succes afleggen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport