• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Sint-Michielsgestel

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen
TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente...

Vergapen en verwonderen bij gepimpte ‘reispaleizen’ op Streekpark Klein Oisterwijk
OISTERWIJK - De eigenaren van een gepimpte caravan zetten zaterdag de deur open van hun ‘reispaleis’. Bezoekers konden zich vergapen aan de pracht en praal...

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel op Twitter

Zoek je een manier om met je bedrijf iets terug te doen voor de lokale gemeenschap? Of zoek je als maatschappelijke… https://t.co/9fj6weF112
Door @hj1m op 17-05-2019 13:35:15

RT @gem_StmGestel: In Middelrode en Gemonde gaan we dit jaar de riolering reinigen en inspecteren. Bewoners ontvangen voorafgaand een brief…
Door @VVDgestel op 17-05-2019 12:54:58

RT @gem_StmGestel: In Middelrode en Gemonde gaan we dit jaar de riolering reinigen en inspecteren. Bewoners ontvangen voorafgaand een brief…
Door @BartvdHulsbeek op 17-05-2019 07:33:35

In Middelrode en Gemonde gaan we dit jaar de riolering reinigen en inspecteren. https://t.co/liKFkkaa4p
Door @BartvdHulsbeek op 16-05-2019 16:28:38

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Sint-Michielsgestel

 • Weekmarkt Sint-Michielsgestel - Iedere vrijdagmiddag wordt er in Sint-Michielsgestel een weekmarkt gehouden. Tientallen gepassioneerde, professionele kooplieden bieden u hier de beste producten aan. Op de markt heerst een gemoedelijke sfeer, wat het inkopen doen nog leuker maakt!
  Wanneer? Elke vrijdag van 12:30 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Den Dungen - Ook in Den Dungen is er een wekelijkse markt. Deze markt, die plaatsvindt op dinsdagochtend, is kleinschalig, overzichtelijk en gezellig. U kunt hier onder andere terecht voor vers groente, fruit, vis, vlees, kleding en andere typische marktproducten.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Berlicum - Voor de vroege vogels onder ons: de weekmarkt in Berlicum! Hier staat een tiental kooplieden die echte ochtendaanbiedingen hebben. Wekelijkse inkopen doen was nog nooit zo goedkoop! Kom gerust een keertje langs.
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Minimarkten - In Middelrode en Gemonde wordt een minimarkt gehouden. Een klein aantal kramen biedt u hier verse producten, waaronder vis, groente en fruit.
  Wanneer? Elke week | Soort: Markt
 • Geraniummarkt - Bij werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum (Beekstraat 46) werken mensen met een beperking onder begeleiding van Cello. Deze hulpboeren, vrijwilligers en begeleiding organiseren jaarlijks in mei een geraniummarkt.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt
 • Dommelcross - De Dommelcross vindt plaats in februari en biedt een uitgebreid programma aan cross-lopen dwars door het mooie en onbekende natuurgebied Zegenwerp in Sint Michielsgestel. Voor zowel kinderen, junioren als recreanten. Het evenement is mede door zijn uitgebreide programma en unieke locatie een must-do voor iedere loper, zowel recreatief als competitief.
  Wanneer? Elk jaar in februari | Soort: Sport
 • Profielloop - De Profielloop - Het hardloopevenement van Gemonde! Prachtige parcoursen door de mooie natuur rondom Gemonde. Er is een Kidsrun van 1 km, een ronde van 5.5 en een ronde van 10 km. Mis dit evenement ook dit jaar niet!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Kermis - Er zijn jaarlijks vele kermissen in Sint-Michielsgestel, volgens het volgende schema: Middelrode: 2e zondag in mei (zaterdag t/m dinsdag) Den Dungen: 1e zondag in juni (zondag t/m woensdag) Berlicum: 3e zondag in september (zaterdag t/m dinsdag) Sint-Michielsgestel: 4e zondag in september (zaterdag t/m dinsdag) Gemonde: 2e zondag na kermis in Sint-Michielsgestel (zaterdag t/m dinsdag)
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Sinterklaasintocht - Sinterklaas bezoekt de verschillende dorpen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Dit gebeurt allemaal in het midden van november. Deze evenementen zijn leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in midden november | Soort: Tentoonstelling
 • Hoge Stoep Festival - Snerpende gitaren, stevige drumpartijen, krachtige solozang. Ook afgelopen jaar was de laatste zaterdagmiddag en -avond van juni een weiland vlakbij Sint-Michielsgestel het decor voor het Hoge Stoep Festival. Dit jaar beloofd ook weer veel goeds!
  Wanneer? Elk jaar op de laatste zaterdag van juni | Soort: Festival