• Fotocredits: nvt.

  Rechter staat ruiming besmette nertsenfokkerijen per direct toe

  De voorzieningenrechter heeft vrijdag besloten het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmettingen zijn geconstateerd per direct alsnog toe te staan. Donderdag werd het ruimen nog opgeschort tot na de zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Sint-Michielsgestel

Etten-Leurse ‘plankenkoningin’ Chazzle (17) bedenkt anderhalvemeterplank
ETTEN-LEUR - Het bedrijfje van de 17-jarige Chazzle van Meer begon ‘als een grapje’. Maar haar zelf ontworpen borrel- en tapasplanken bleken zo gewild, dat ze er de...

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op de Oosterhoutse binnenstad?
OOSTERHOUT - Gaan mensen meer online shoppen? Slinkt het aantal winkels nog sneller? Oosterhout laat onderzoek doen naar de gevolgen van de coronacrisis voor de hele...

Burgemeester Tilburg wil weer een coffeeshop in de stad sluiten
TILBURG - Burgemeester Theo Weterings is van plan nog een coffeeshop in de stad, de derde, te sluiten. Dit keer gaat het om Africa in de Piusstraat. In maart kondigde hij...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel op Twitter

Gratis niet-medische mondkapjes voor inwoners Sint-Michielsgestel https://t.co/8Jo6m6pcQF
Door @BlikOpGestelNL op 03-06-2020 15:50:02

Gratis niet-medische mondkapjes voor inwoners Sint-Michielsgestel https://t.co/UXYDv0jrye
Door @SintMichielsNL op 03-06-2020 15:06:55

@MandyVDBerg4 @PSV_Vrouwen Geweldig nieuws Mandy. Je komt nu wel heel dicht in de buurt van Sint-Michielsgestel te… https://t.co/rdkCWS47Ud
Door @LeodeBakker op 03-06-2020 14:29:14

In Sint-Michielsgestel wordt hard gewerkt om alle vondsten in kaart te brengen. Inmiddels hebben we diverse middele… https://t.co/5b2rTHOf86
Door @ArcheoProjecten op 02-06-2020 12:20:59

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Sint-Michielsgestel

 • Weekmarkt Sint-Michielsgestel - Iedere vrijdagmiddag wordt er in Sint-Michielsgestel een weekmarkt gehouden. Tientallen gepassioneerde, professionele kooplieden bieden u hier de beste producten aan. Op de markt heerst een gemoedelijke sfeer, wat het inkopen doen nog leuker maakt!
  Wanneer? Elke vrijdag van 12:30 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Den Dungen - Ook in Den Dungen is er een wekelijkse markt. Deze markt, die plaatsvindt op dinsdagochtend, is kleinschalig, overzichtelijk en gezellig. U kunt hier onder andere terecht voor vers groente, fruit, vis, vlees, kleding en andere typische marktproducten.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Berlicum - Voor de vroege vogels onder ons: de weekmarkt in Berlicum! Hier staat een tiental kooplieden die echte ochtendaanbiedingen hebben. Wekelijkse inkopen doen was nog nooit zo goedkoop! Kom gerust een keertje langs.
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Minimarkten - In Middelrode en Gemonde wordt een minimarkt gehouden. Een klein aantal kramen biedt u hier verse producten, waaronder vis, groente en fruit.
  Wanneer? Elke week | Soort: Markt
 • Geraniummarkt - Bij werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum (Beekstraat 46) werken mensen met een beperking onder begeleiding van Cello. Deze hulpboeren, vrijwilligers en begeleiding organiseren jaarlijks in mei een geraniummarkt.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt
 • Dommelcross - De Dommelcross vindt plaats in februari en biedt een uitgebreid programma aan cross-lopen dwars door het mooie en onbekende natuurgebied Zegenwerp in Sint Michielsgestel. Voor zowel kinderen, junioren als recreanten. Het evenement is mede door zijn uitgebreide programma en unieke locatie een must-do voor iedere loper, zowel recreatief als competitief.
  Wanneer? Elk jaar in februari | Soort: Sport
 • Profielloop - De Profielloop - Het hardloopevenement van Gemonde! Prachtige parcoursen door de mooie natuur rondom Gemonde. Er is een Kidsrun van 1 km, een ronde van 5.5 en een ronde van 10 km. Mis dit evenement ook dit jaar niet!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Kermis - Er zijn jaarlijks vele kermissen in Sint-Michielsgestel, volgens het volgende schema: Middelrode: 2e zondag in mei (zaterdag t/m dinsdag) Den Dungen: 1e zondag in juni (zondag t/m woensdag) Berlicum: 3e zondag in september (zaterdag t/m dinsdag) Sint-Michielsgestel: 4e zondag in september (zaterdag t/m dinsdag) Gemonde: 2e zondag na kermis in Sint-Michielsgestel (zaterdag t/m dinsdag)
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Sinterklaasintocht - Sinterklaas bezoekt de verschillende dorpen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Dit gebeurt allemaal in het midden van november. Deze evenementen zijn leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in midden november | Soort: Tentoonstelling
 • Hoge Stoep Festival - Snerpende gitaren, stevige drumpartijen, krachtige solozang. Ook afgelopen jaar was de laatste zaterdagmiddag en -avond van juni een weiland vlakbij Sint-Michielsgestel het decor voor het Hoge Stoep Festival. Dit jaar beloofd ook weer veel goeds!
  Wanneer? Elk jaar op de laatste zaterdag van juni | Soort: Festival