• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws Rozendaal

Twee zwaargewonden door botsing tussen auto's in Rhenen
RHENEN - Op de kruising van de Meentsteeg met de Weteringsteeg in Rhenen zijn woensdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Twee slachtoffers raakten hierbij...

Opmerkelijk: fietser rijdt over vluchtstrook van A28 bij Nunspeet
Een opmerkelijk tafereel vanavond op de A28 bij Nunspeet. Daar reed iemand op de fiets over de vluchtstrook...

Politie ramt auto bij achtervolging door Harderwijk
Een man is vanavond opgepakt na een achtervolging door Harderwijk...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Rozendaal

Rozendaal op Twitter

Open Monumenten Dagen gemeente Rheden/Rozendaal 2019 https://t.co/Y6OrhdzQ8c #OMD2019 #GemeenteRheden #Rozendaal
Door @HetRhedenNieuws op 18-09-2019 19:27:49

RT @veronicainside: Fernando Ricksen na slopende ziekte overleden https://t.co/kbK7nHWCWE https://t.co/B51gGpygo0
Door @evert_rozendaal op 18-09-2019 11:18:14

Lezing in de Serre van Rozendaal over Rembrandt en Rubens https://t.co/Rmv9QLyzEp
Door @HetRhedenNieuws op 17-09-2019 10:21:56

Velp en Rozendaal haalt € 5.147,14 op voor KWF Kankerbestrijding https://t.co/ZKTg91JzPa #KWFKankerbestrijding
Door @HetRhedenNieuws op 17-09-2019 09:38:22

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Rozendaal

 • De Serre van Rozendaal - Onder deze naam is de tuinkamer en serre elke woensdagochtend open tussen 10.00 en 12.30 uur. Bedoeld als ontmoetingsplek voor inwoners van ons dorp en andere belangstellenden. Kom gerust een keertje langs!
  Wanneer? Elke woensdag van 10:00 tot 12:30 | Soort: Feest
 • Trots - Prachtige Rozentuinen, de bedriegertjes en een kasteel dat volledig intact is maakt dat dit een ultieme dagbesteding is. Met een zeer aantrekkelijk omgeving en omarmende sfeer is dit de parel van Trots. Het landgoed is in beheer bij het Geldersch landschap en kan zich tot de top van Nederland rekenen. En Trots mag ook hier laten zien wat passie is. We organiseren in April, Juni, Augustus en Oktober iedere 4de zondag van de maand van 11 tot 17 uur.
  Wanneer? Elke vierde zondag van april, juni, augustus en oktober | Soort: Feest
 • Agapanthus- en Kasteeltuinmarkt - Op landgoed Rosendael wordt jaarlijks de Agapanthus- en Kasteeltuinmarkt gehouden. Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan! Daarnaast zijn er informatiesessies over de verzorging en kan men tijdens deze dag ook andere planten, streekproducten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap kopen.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • ZOOM! Festival - In juni vindt ZOOM! Kamermuziekfestival plaats op en rond de Veluwezoom. Van donderdag tot en met zondag, geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • Prinsessencursus - Hoe word ik een prins of prinses op kasteel Rosendael. Droom je over zelf een prins of prinses worden? Schrijf je dan in voor de cursus “Hoe word ik een echte prins of prinses” op kasteel Rosendael. Kinderen maken met een hofdame of een lakei een tocht door het kasteel en leren deftige manieren. Kom je ook in je deftigste prinsen of prinsessenkleren?
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Speuren & Spelen - Ontdek het park met de verschillende activiteiten op de Beleef!plattegrond. Durf jij te rennen over de Bedriegertjes, kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Kan jij de schat vinden met behulp van onze schatkaart? Trek je schoenen uit en loop ook over ons blotevoetenpad.
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Sport
 • Bedriegertjesloop - In begin juni vindt in Rozendaal voor “De Bedriegertjesloop” plaats: een van de oudste recreatieve lopen in de regio. In de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank kun je starten op een van de volgende afstanden: 11 of 6 kilometer.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Sport
 • Rozendaalse Veldloop - In september vindt in Rozendaal de “Rozendaalse Veldloop” plaats. Na de vakantie een van de eerste recreatieve lopen in de regio: goed om uw conditie te testen en dat in de prachtige omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank. Je kunt starten op twee afstanden te weten de 12 of de 5.5 kilometer.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Sport