• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Roermond

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Roermond

Roermond op Twitter

RT @volkskrant: Sinds Johan Vollenbroek het stikstofbeleid van de overheid met succes aanvocht, worden duizenden bouwprojecten stilgelegd o…
Door @NZandvliet op 19-08-2019 07:25:05

Leerlingen regio Zuid weer naar school https://t.co/vz44mb1rKY
Door @Roermond_nws op 19-08-2019 05:50:56

Tijd voor iets nieuws? #vacature Operator fulltime voedingsmiddelenindustrie Roermond https://t.co/TWJO8fcFPf #weekend
Door @NLzoektwerk op 18-08-2019 23:31:03

Tijd voor iets nieuws? #vacature Operator productie Roermond https://t.co/90utQVHwcN #weekend
Door @NLzoektwerk op 18-08-2019 16:33:06

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Roermond

 • Roermond City Run - Hardlopen is een ideale vrijetijdsbesteding. Het is laagdrempelig, ontspannend, goedkoop en ook nog eens ontzettend gezond! Geen wonder dat het de laatste jaren een ware hype is geworden. Rotary Roermond heeft daarom besloten om jaarlijks de Rabobank Roermond City Run te organiseren, een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot hét hardloopevenement van Midden-Limburg. De wedstrijd trekt jaarlijks duizenden deelnemers, steeds meer publiek en ontvangt ook nog eens brede steun van (Roermondse) bedrijven en instellingen.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport
 • Solar Festival - Een divers programma met zowel dj's, rappers en bands zorgen voor de muzikale invulling van Solar Weekend. Maar wat nóg belangrijker is dan de muziek, is de creativiteit die Solar kenmerkt. Prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes, komisch theater en natuurlijk het legendarische waterpistolengevecht. Op Solar Weekend maak je het mee.
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Festival
 • LMBG Festival - Het LMBG FSTVL is in 1983 opgericht en kent een rijke historie. Het festival is hedendaags uitgegroeid tot een vijfdaags internationaal (straat)theaterevenement dat haar domiclie gekozen heeft in Midden-Limburg.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival
 • Markt Roermond - De gemeente Roermond kent liefst vier verschillende markten, waarvan drie in de binnenstad! Elke zaterdag vindt u de grote weekmarkt op de Markt voor het stadhuis. Op woensdag staat een beperkte midweekmarkt rond de kiosk op het Munsterplein en elke eerste zondag van de maand staat op die plek de koopzondagmarkt.
  Wanneer? Elke zaterdag, woensdag en eerste zondag van de maand | Soort: Markt
 • Markt Swalmen - In Swalmen staat elke vrijdagmiddag een redelijk uitgebreide weekmarkt op het Doctor Crasbornplein. Op deze markt kunt u terecht voor al uw vers etens- en handelswaar. Mis deze markt niet, en doe goedkoop je weekboodschappen!
  Wanneer? Elke vrijdagmiddag | Soort: Markt
 • Op Dreef Festival - Het festival waar klein nog fijn is en je gezellig samen met je vrienden geniet van een hele dag aan het water van fijne muziek, eten, drinken en natuurlijk elkaar! Qua muziek is er voor iedereen wat te beleven. Van populaire house tot urban en R&B. En van deephouse tot techno. Lekker eten en drinken, randprogramma en een heuse markt met allemaal leuke dingen om je festival nog leuker te maken!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Air Wish Roermond - In augustus organiseert Stichting Exciting Dreams jaarlijks het evenement 'Air Wish' op het terrein De Weerd, met als insteek 'zieke en/of gehandicapte kinderen de dag van hun leven te bezorgen'. Kinderen worden opgehaald met de wensambulance en krijgen een introductie in de helikopter simulator, gevolgd door een droomvlucht in een helikopter.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Feest
 • Bevrijdingsfestival Limburg - Ieder jaar wordt de vrijheid gevierd, zo ook in Roermond! Op 5 mei is namelijk het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond te vinden. Op dit festival verzorgen diverse artiesten een gezellige, bevrijdende dag.
  Wanneer? Elk jaar op 5 mei | Soort: Festival
 • Keramiekmarkt Swalmen - Meer dan honderd keramisten uit binnen- en buitenland zullen hun producten presenteren. Deze markt is toonaangevend op Europees keramiekgebied en onderscheidt zich door deelname van louter professionals. Een prachtig evenement dus!
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pinksteren | Soort: Markt
 • Roermond Swingt! - Ontstaan uit een samenvoeging van de BluesNight (sinds 1999) en de JazzNight (sinds 2003) heeft Roermond Swingt! muziekliefhebbers uit Roermond en verre omstreken een swingend muzikaal programma geboden met voor elk wat wils. Twee dagen geweldige muziek!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest