• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Rijswijk

Schiedamse prijzenregen in Barendrecht
Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto)...

Weer auto's in Gouda uitgebrand
Gouda - De brandweer heeft de afgelopen weken de handen vol aan het blussen van autobranden. De teller staat inmiddels op twaalf...

Aan de Boemel in Muziektent
CULEMBORG Zondag waren de Boemeltjes te gast in de Culemborgse Muziektent waar ze het publiek en zichzelf weer prima wisten te vermaken. De Boemeltjes is een orkest waarin...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Rijswijk

Rijswijk op Twitter

@Avalex_nieuws @Gem_Rijswijk @BPTOudRijswijk laat de #ratten maar komen. Bijplaatsing restafval Schoolstraat. Stop… https://t.co/QSDjmN4LEa
Door @RuMa63 op 19-05-2019 09:09:03

Tijd voor iets nieuws? #vacature Bijbaan postbezorger in Rijswijk ZH https://t.co/1Prq8x3E7i
Door @VacatureWerk op 18-05-2019 18:47:02

Ben weleens minder blij geweest met een podiumplek bij een voetbalquiz😉 https://t.co/8X7BXwZoaB
Door @inodiepeveen op 18-05-2019 16:25:05

Politie in kogelwerende vesten naar opstootje in kapperszaak in Rijswijk https://t.co/QGdsWHJEmj https://t.co/auLUXGI7nW
Door @t_amstelveentje op 18-05-2019 16:09:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Rijswijk

 • Strandwalfestival - Het jaarlijkse Strandwalfestival vindt jaarlijks plaats in begin september. Drie dagen laat Rijswijk aan zijn inwoners zien hoe het boeit en bloeit. De toegang is gratis. Iedereen is welkom in Oud-Rijswijk op het festivalterrein.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Markt Rijswijk - Iedere zaterdag is de weekmarkt rondom de oude Kerk in Winkelcentrum Oud Rijswijk. Ruim dertig marktkramen staan in de Tollensstraat, Schoolstraat, Kerkstraat en Herenstraat opgesteld met de heerlijkste dagverse producten, kleding enzovoort. Kom de gezellige sfeer proeven in Oud Rijswijk.
  Wanneer? Elke zaterdag | Soort: Markt
 • Bio- & Streekmarkt - In de warmere maanden van het jaar kunt u in Rijswijk terecht voor een bio- en streekmarkt. Op deze markt zijn diverse biologische (streek)producten te vinden. Op deze manier doet u verantwoord inkopen!
  Wanneer? Elk jaar in maart tot en met oktober | Soort: Markt
 • Antiek & Curiosamarkt - In de zomermaanden is er een antiek en curiosamarkt in Rijswijk. Deze markt staat in het teken van antieke, kwalitatieve spullen. Hier kunt u precies vinden wat u al die jaren al zocht, voor een aangename prijs!
  Wanneer? Elk jaar in mei tot en met september | Soort: Markt
 • Kerstkoopavond - Door Winkelcentrum Oud Rijswijk wordt, in samenwerking met Oude Kerk, Museum Rijswijk en Stichting Buurtschap Oud Rijswijk, in december weer de bekende en gezelligste kerstkoopavond van de regio georganiseerd. Het gehele winkelgebied van Oud-Rijswijk is dan gehuld in Dickens kerstsferen.
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Markt
 • Sinterklaasintocht Rijswijk - In de maand november is het traditioneel weer tijd voor de Sinterklaasintocht. Kinderen krijgen kriebels in hun buik, ouders geven geld uit. Om dit geweldige festijn in te luiden, wordt jaarlijks de Sinterklaasintocht gehouden in Oud-Rijswijk.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Tentoonstelling
 • Leeuwendaalrun - De Leeuwendaalrun is een run met start en vertrek in de Rijswijkse wijk Leeuwendaal. Voor iedereen: jong, oud, en lopers van binnen en buiten Rijswijk. U wilt deze gezellige sfeer toch ook ervaren?
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Vitaliteitsfair Rijswijk - Bent u ook benieuwd hoe u zo lang mogelijk lekker vitaal kunt blijven? Dan kunt u uw hart ophalen op onze vitaliteitsfair! U kunt hier niet alleen terecht voor informatie op het gebied van beweging, gehoor, gezichtsvermogen en diverse hulpmiddelen maar ook een rollatorcheck, heerlijke gezonde hapjes en drankjes en een ontspannende stoel en/of handmassage behoren tot de mogelijkheden.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Beurs
 • WineWeekend - Het WineWeekend is voor iedere wijnliefhebber, beginnend of gevorderd. Kom gratis proeven bij ruim 50 standhouders met een diversiteit van honderen wijnen. Lekkere wijn geproefd en wil je er thuis ook van genieten? Dan zijn de wijnen direct te koop of op bestelling verkrijgbaar!
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Festival
 • Zomerfeest - In juli is het jaarlijks weer smullen tijdens het Culinaire Landenfestival in Winkelcentrum Oud Rijswijk. Om 16.00 uur wordt inmiddels traditionele zomerfeest geopend. Vervolgens gaan de feestelijkheden van start, met vele optredens en andere activiteiten.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest