• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Renkum

‘Arcade’ klonk door Nijmegen dankzij het klokkenspel van de Sint Stevenskerk
NIJMEGEN - Het nummer Arcade van Eurovisiewinnaar Duncan, is vandaag om 11.00 uur gespeeld op het klokkenspel van de Sint Stevenskerk. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig...

Ik werd wakker en besefte dat ik ongeveer 12 uur aan het Songfestival had besteed
Gistermorgen werd ik niet wakker met het lied van Duncan in mijn hoofd en vroeg me af of het wel zo’n lied is, dat het in je hoofd gaat zitten dus. Is het niet een lied dat het...

Vijf redenen waarom het Songfestival in Arnhem zeker kans maakt
ARNHEM - Amsterdam, Leeuwarden, Maastricht en zelfs Zeeland; zo’n beetje iedere stad en provincie in Nederland wil graag het Songfestival binnen hengelen. Ook Arnhem...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Renkum

Renkum op Twitter

Hulp bij hoge dierenartsrekening https://t.co/vXoug27lnO via @groenlinks
Door @GLRenkum op 20-05-2019 11:28:19

Mooi Renkum: Wonen in de 19e eeuw op landgoed De Kamp https://t.co/Mj5mXjOypo via @groenlinks
Door @GLRenkum op 20-05-2019 11:27:27

Renkumse wethouder Marinka Mulder roept via Twitter op samen met Renkum moties in te dienen over de jeugdzorg, besc… https://t.co/Lzm79CHgOh
Door @v_rijswijk op 20-05-2019 06:03:03

Examen 2019 met steun van oma via de WhatsApp #column #juffrouwRaadgever #Renkum https://t.co/KGd9PLrqgz https://t.co/FnOL8B1RZa
Door @RenkumNieuws_NL op 19-05-2019 21:47:25

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Renkum

 • Markt Oosterbeek - In Oosterbeek is iedere donderdagochtend op het Raadhuisplein markt. Deze markt voorziet u op goedkope wijze van smaakvolle streek- en seizoensproducten.
  Wanneer? Elke donderdagochtend | Soort: Markt
 • Markt Renkum - De weekmarkt van het dorp Renkum is iedere dinsdagochtend op het Europaplein. U kunt hier bij verschillende kramen terecht voor onder andere groente, fruit, kaas, vis en textielproducten.
  Wanneer? Elke dinsdagochtend | Soort: Markt
 • Markt Wolfheze - In Wolfheze is op vrijdagochtend een markt op het Dorpsplein. Deze markt is klein en overzichtelijk, wat hem ook een stuk gezelliger en sfeervoller maakt. Door de gemoedelijke sfeer is het een groot plezier om uw inkopen te doen!
  Wanneer? Elke vrijdagochtend | Soort: Markt
 • Renkum Proeft - Kom in begin juli naar het Dorpsplein, het Veerplein en het Beyerplein de zomer inluiden met Renkum Proeft De Zomer. Renkum Centrum wordt in culinaire stijl omgetoverd tot een gezellige proeverij, voorzien van een fijne muzikale omlijsting.
  Wanneer? Elk jaar in begin juli | Soort: Beurs
 • Renkum Airborne - Dit indrukwekkende evenement gaat zich wederom afspelen op de originele dropzone DZ-X, de plek waar de eerste luchtlandingen plaatsvonden die Operation Market Garden inluidden in 1944. Diverse luchtlandingen van de Pathfinder Group Europe zijn deze dag mee te beleven. Een indrukwekkend tafereel, waarbij in kleding passend bij die tijd, veteranen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog symbolisch herdacht worden door met ronde bollen te landen op deze historische plek.
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Tentoonstelling
 • Winter-/Kerstmarkt - Een tal van standhouders verkopen winter en kerst spulletjes voor een leuke prijs. Bezoekers kunnen op deze markt voor van alles terecht, zoals bloemstukken voor de kerst, kaarten, sieraden, sfeerartikelen, zelfgemaakte handwerkspulletjes, tassen, kleding, kaarten, speelgoed, woonaccessoires en nog veel meer. Dus alle gelegenheid om heerlijk rond te neuzen op de Winter/Kerstmarkt. Er is voor ieder wat wils.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt
 • Het Park Vertelt - Poeziefestival Het Park Vertelt vindt plaats onder en rond De Luifel in Park Hartenstein in Oosterbeek. (Talsmalaan, achter het Airbornemuseum). Een prachtig evenement voor de echte poezieliefhebber!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Airborne Music Night - Dit benefiet festival vindt elk jaar plaats op de vrijdagavond voor de Airborne Wandeltocht, en is een niet meer uit Oosterbeek weg te denken evenement. Dankzij de formule van een spetterend en kwalitatief hoogstaand muziekfestijn gecombineerd met een nazomers weerzien van goede bekenden in de gezellige ambiance van de historische Oosterbeekse Concertzaal mag de Airborne Music Night zich al meer dan 25 jaar in de groeiende belangstelling van een groot publiek koesteren.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Stuwwalloop - De Stuwwalloop is een jaarlijks terugkerend sportfestijn dat over een prachtig parcours diverse afstanden aanbiedt. Hier kunt u zich als beginner of semi-professional prima uitleven!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Koningsdag - Ook dit jaar veren wij Koningsdag weer op grootse wijze. Doe mee met de optocht en kom naar de Knolletjesmarkt en vele andere leuke activiteiten! We laten wat minder weer Koningsdag niet bederven: we hebben een grote tent om even te schuilen én om lekker in te vertoeven. Tot dan!
  Wanneer? Elk jaar op Koningsdag | Soort: Feest