• Fotocredits: nvt.

  Rechter staat ruiming besmette nertsenfokkerijen per direct toe

  De voorzieningenrechter heeft vrijdag besloten het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmettingen zijn geconstateerd per direct alsnog toe te staan. Donderdag werd het ruimen nog opgeschort tot na de zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Renkum

Corona aangetroffen bij 23 van de 202 medewerkers van Fruitmasters Geldermalsen
GELDERMALSEN / ENSPIJK - Van de 202 geteste medewerkers van fruitgroothandel Fruitmasters in Geldermalsen zijn er 23 besmet met het virus. Dat komt neer op 11 procent...

Iedereen moet zich thuis voelen in de kerk van Wim: ‘Een gebouw voor de hele gemeenschap’
DOETINCHEM - Hij is christen, zakenman en weldoener. Af en toe koopt hij een kerk en knapt het gebouw op. Wim Annen (72) uit Hoogeveen is sinds een jaar eigenaar van de voormalige...

Mariska en Tamara, de cum laude tweeling
ELST/ARNHEM - Met een gemiddeld cijfer hoger dan een acht je vwo-diploma halen is niet uniek. Maar een tweeling die cum laude slaagt, ook nog eens met extra examenvakken...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Renkum

Renkum op Twitter

RT @BRenkum: We willen een spoedige aanvraag herziening vergunning, niet alleen vanwege luchtkwaliteit, stank en trillingen, maar ook vanwe…
Door @HBZRenkum op 05-06-2020 18:19:40

We willen een spoedige aanvraag herziening vergunning, niet alleen vanwege luchtkwaliteit, stank en trillingen, maa… https://t.co/k6RdruCHwb
Door @BRenkum op 05-06-2020 17:55:15

RT @5dorpen: Kijk eens wat creatief en leuk. En praktisch en veilig. En we houden mooie gebouwen op goede plekkern op een goede manier in s…
Door @joshollegien op 04-06-2020 20:28:08

#vakantie | De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaa… https://t.co/7FDgVjh87O
Door @Gem_Renkum op 04-06-2020 11:23:50

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Renkum

 • Markt Oosterbeek - In Oosterbeek is iedere donderdagochtend op het Raadhuisplein markt. Deze markt voorziet u op goedkope wijze van smaakvolle streek- en seizoensproducten.
  Wanneer? Elke donderdagochtend | Soort: Markt
 • Markt Renkum - De weekmarkt van het dorp Renkum is iedere dinsdagochtend op het Europaplein. U kunt hier bij verschillende kramen terecht voor onder andere groente, fruit, kaas, vis en textielproducten.
  Wanneer? Elke dinsdagochtend | Soort: Markt
 • Markt Wolfheze - In Wolfheze is op vrijdagochtend een markt op het Dorpsplein. Deze markt is klein en overzichtelijk, wat hem ook een stuk gezelliger en sfeervoller maakt. Door de gemoedelijke sfeer is het een groot plezier om uw inkopen te doen!
  Wanneer? Elke vrijdagochtend | Soort: Markt
 • Renkum Proeft - Kom in begin juli naar het Dorpsplein, het Veerplein en het Beyerplein de zomer inluiden met Renkum Proeft De Zomer. Renkum Centrum wordt in culinaire stijl omgetoverd tot een gezellige proeverij, voorzien van een fijne muzikale omlijsting.
  Wanneer? Elk jaar in begin juli | Soort: Beurs
 • Renkum Airborne - Dit indrukwekkende evenement gaat zich wederom afspelen op de originele dropzone DZ-X, de plek waar de eerste luchtlandingen plaatsvonden die Operation Market Garden inluidden in 1944. Diverse luchtlandingen van de Pathfinder Group Europe zijn deze dag mee te beleven. Een indrukwekkend tafereel, waarbij in kleding passend bij die tijd, veteranen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog symbolisch herdacht worden door met ronde bollen te landen op deze historische plek.
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Tentoonstelling
 • Winter-/Kerstmarkt - Een tal van standhouders verkopen winter en kerst spulletjes voor een leuke prijs. Bezoekers kunnen op deze markt voor van alles terecht, zoals bloemstukken voor de kerst, kaarten, sieraden, sfeerartikelen, zelfgemaakte handwerkspulletjes, tassen, kleding, kaarten, speelgoed, woonaccessoires en nog veel meer. Dus alle gelegenheid om heerlijk rond te neuzen op de Winter/Kerstmarkt. Er is voor ieder wat wils.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt
 • Het Park Vertelt - Poeziefestival Het Park Vertelt vindt plaats onder en rond De Luifel in Park Hartenstein in Oosterbeek. (Talsmalaan, achter het Airbornemuseum). Een prachtig evenement voor de echte poezieliefhebber!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Airborne Music Night - Dit benefiet festival vindt elk jaar plaats op de vrijdagavond voor de Airborne Wandeltocht, en is een niet meer uit Oosterbeek weg te denken evenement. Dankzij de formule van een spetterend en kwalitatief hoogstaand muziekfestijn gecombineerd met een nazomers weerzien van goede bekenden in de gezellige ambiance van de historische Oosterbeekse Concertzaal mag de Airborne Music Night zich al meer dan 25 jaar in de groeiende belangstelling van een groot publiek koesteren.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Stuwwalloop - De Stuwwalloop is een jaarlijks terugkerend sportfestijn dat over een prachtig parcours diverse afstanden aanbiedt. Hier kunt u zich als beginner of semi-professional prima uitleven!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Koningsdag - Ook dit jaar veren wij Koningsdag weer op grootse wijze. Doe mee met de optocht en kom naar de Knolletjesmarkt en vele andere leuke activiteiten! We laten wat minder weer Koningsdag niet bederven: we hebben een grote tent om even te schuilen én om lekker in te vertoeven. Tot dan!
  Wanneer? Elk jaar op Koningsdag | Soort: Feest