• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Pijnacker-Nootdorp

Schiedamse prijzenregen in Barendrecht
Schiedam - Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto)...

Weer auto's in Gouda uitgebrand
Gouda - De brandweer heeft de afgelopen weken de handen vol aan het blussen van autobranden. De teller staat inmiddels op twaalf...

Aan de Boemel in Muziektent
CULEMBORG Zondag waren de Boemeltjes te gast in de Culemborgse Muziektent waar ze het publiek en zichzelf weer prima wisten te vermaken. De Boemeltjes is een orkest waarin...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp op Twitter

Luchtkwaliteit Pijnacker-Nootdorp onder druk - https://t.co/dLapD4sY78 https://t.co/fqfBF7ssG2
Door @TelstarOnline op 20-05-2019 08:09:28

WEKELIJKSE COLUMN: HET NIEUWS IN EEN NOTENDOP Lees verder op https://t.co/53a3tXA9O6 https://t.co/NHgx1pHsPK
Door @feelgood105 op 20-05-2019 08:00:33

RT @cdapijno: CDA - Pijnacker-Nootdorp Verkiezingsbijeenkomst Oostland. 20 Mei https://t.co/FR4f2o7GlV
Door @MentinkRichard op 19-05-2019 20:26:41

RT @cdapijno: CDA - Pijnacker-Nootdorp Verkiezingsbijeenkomst Oostland. 20 Mei https://t.co/FR4f2o7GlV
Door @frankvkuppeveld op 18-05-2019 20:37:40

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Pijnacker-Nootdorp

 • Bluegrass Festival - Ieder jaar wordt de zomer feestelijk ingeluid in Pijnacker (gemeente Pijnacker-Nootdorp). Het is dan namelijk tijd voor Bluegrass! Dit festival trekt naast veel bezoekers, ook veel goede artiesten. Zo ontstaat de perfecte combinatie van goede muziek en sfeer.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Nootpop - Nootpop wil een (groot) podium zijn voor lokaal talent. Een mix van groepen, zangers en dj's. Het podium wordt aangevuld met optredens van een of meerdere uitstekende professionele bands. Er worden diverse stijlen gecombineerd.
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Festival
 • Toost Pijnacker - Toost is het foodtruck festival in Pijnacker. Verschillende foodtrucks zullen de lekkerste gerechten serveren vanuit hun tot restaurantkeuken omgebouwde camper, bus of caravan. Op het festivalterrein zijn voldoende gezellige zitplaatsen om de gerechten te nuttigen. In het midden van het festivalterrein staat de centrale bar. De gezellige aankleding en de relaxte live muziek maken het festivalterrein tot een plek waar iedereen graag ontspant en geniet.
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Braderie
 • 12 inch-race - De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2003 plaatsvindt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De 12 inch-race is een race voor volwassenen op kinderfietsen met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen. Hiervoor zoekt de organisatie sponsors (meestal uit de plaatselijke middenstand) en werven de deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke sponsors.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Dobbeloop - De Dobbeloop is een recreatieloop c .q. wedstrijdloop die georganiseerd wordt door de Nootdorpse IJsclub. Hij wordt gehouden in het natuurgebied De Dobbeplas. De Dobbeloop wordt iedere 4e zondag van de maand gehouden behalve de maanden juli en augustus.
  Wanneer? Elke vierde zondag van de maand | Soort: Sport
 • Halve Marathon Oostland - De 'Halve Marathon Oostland' is een jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Dit evenement trekt jaarlijks honderden sportievelingen naar 'Oostland'. Zij genieten van de sfeer en het prachtige parcours.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Koningsdag Nootdorp - Koningsdag in Nootdorp is een veilig feest voor iedereen. Alle festiviteiten worden gehouden bij de speeltuin en rond het water aan het Waterdrieblad, Kievitsbloem en Zonnebloem. Onze bezoekers (vorig jaar circa 5.000) kunnen genieten van een kinderkleedjesmarkt, massa’s springkussens, wedstrijden, muziekpodia, poppenkast, schminken, waterballen lopen en nog veel meer.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Kortebaandraverij - De traditionele kortebaandraverij om de Zilveren Zweep bijt traditioneel het spits af van de Nootdorpse Kermisweek. Op deze kermis valt genoeg te beleven. Ook de opening van de kermis is zeer spectaculair!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Jaarmarkt Nootdorp - Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunt u lekker flaneren over de gezelligste markt van Nootdorp. Met bijna 70 kraamplaatsen is zo goed als iedere beschikbare meter benut om u dat heerlijke marktgevoel te geven. Mode en accessoires, trendy artikelen, heerlijk fruit, sportartikelen, parfum, snacks, schoenen, boeken, Belgische spekken en nog veel meer.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Markt
 • Markt Pijnacker - Elke woensdag is er markt op het Raadhuisplein in Pijnacker van 08.30 uur tot 15.00 uur. Er zijn ongeveer 21 kramen. De markt trekt wekelijks vele bezoekers, mede dankzij de sfeer en de kwaliteit van de aangeboden goederen.
  Wanneer? Elke woensdag van 08:30 tot 15:00 | Soort: Markt