• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Overbetuwe

Interim Oosting regeert met harde hand bij Vitesse
ARNHEM - Joseph Oosting zet de Sloetski-doctrine bij het grofvuil in Arnhem. De Hollandse School is de weg omhoog voor Vitesse. De waarheid ligt op het veld. Tegen Feyenoord...

Bonnen voor negeren rood kruis tussen A50 en A15. ‘Nóóit doen’, zegt Rijkswaterstaat
VALBURG - Tientallen automobilisten reden ondanks een rood kruis na een ongeval donderdagavond toch over de verbindingsweg tussen de A50 en de A15 bij Valburg. Of het...

Foor terug in basis, maar in zomer weg bij Vitesse
ARNHEM - Joseph Oosting parkeert Keisuke Honda op de bank bij Vitesse. Navarone Foor krijgt een centrale rol bij de eredivisieclub. De alleskunner voelt weer waardering...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Overbetuwe

Overbetuwe op Twitter

@dhorsthuis goed nieuws. En nu breed uitrollen in heel midden gelderland. App Overbetuwe Werkt schot in de roos: bi… https://t.co/oQB6uPuOS3
Door @AngeleWelting op 06-12-2019 18:16:47

Gevaarlijke binnenweg tussen Heteren en Driel https://t.co/39w1Lt9FNF https://t.co/z8wzCvrlxD
Door @OverbetuweNieuw op 06-12-2019 17:51:05

Palen fietspaden Westeraam tijdelijk verwijderd op strooiroutes https://t.co/DOvvQH2si5
Door @AadElst op 06-12-2019 16:45:55

Regionale ondernemers gezocht voor Valentijnsdag Liefdestour evenement https://t.co/M9OwKNuVFF https://t.co/OeX69pDSuB
Door @OverbetuweNieuw op 06-12-2019 11:49:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Overbetuwe

 • Markt Elst - De markt in Elst is op de donderdagochtend van 8.30 - 12.30 uur. De kramen staan op Plein en in de Dorpsstraat. Op deze middelgrote markt kunt u allerlei (streek)producten vinden, voor een aangename prijs. Kom ook gezellig goedkoop boodschappen doen!
  Wanneer? Elke donderdag van 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Markt Zetten - Op dinsdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur staat er een markt in Zetten. De markt is op het Julianaplein. Verschillende kooplieden bieden hier hun producten aan. Vanwege haar overzichtelijkheid trekt de markt wekelijks vele bezoekers.
  Wanneer? Elke dinsdag van 13:00 tot 16:30 | Soort: Markt
 • Markt Heteren - In Heteren staat elke vrijdagochtend van 8.30 - 12.30 uur een kleine markt. Momenteel bestaat deze markt uit zes kramen. Deze staan bij het winkelcentrum De Beemdhof.
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • NK Straatmuzikantenfestival - Elk jaar wordt een evenement voor straatmuzikanten gehouden in Elst (Gld). Het festijn geldt al enkele jaren tevens als Nationaal Kampioenschap (NK) en is een begrip geworden in Nederland. Het gaat in de eerste plaats om het muzikale plezier en de gezelligheid, maar het feit dat om het Nederlands kampioenschap wordt gestreden, maakt het evenement wel extra aantrekkelijk. Verder geeft het “Sfeerproeven” het hele festijn natuurlijk een extra dimensie.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Overbetuweloop - In Elst worden het hele jaar door vele grote en kleinere evenementen georganiseerd. Maar vooral in de junimaand is er ieder weekend wel iets te doen in het dorp: van muziek tot markten en sport. Het grootste sportevenement is de geweldige Overbetuweloop.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Elst Bruist - Dit sprankelende evenement is in 2014 voor de 1e keer georganiseerd. Het doel is ons mooie dorp, Elst, sfeervol en gastvrij​ goed en sterk op de kaart zetten. De ondernemer pakt de kans zich op een indrukwekkende manier te presenteren aan het Elsterse publiek.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Kerstmarkt - Dorpsvereniging Hemmen organiseert in december een gezellige kerstmarkt in en rond het Dorpshuis De Oude School in Hemmen. De kerstmarkt is van 11 tot 17 uur met kramen waarin o.a. kerstartikelen, drankjes, hapjes en overheerlijke oliebollen worden verkocht.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt
 • Herfstfeest - Het eerste groeiseizoen zit er op in Park Bredelaar en dat mag gevierd worden! Tijdens dit smaakvolle en creatieve pompoenenfeest kunnen bezoekers, pompoenen snijden, genieten van heerlijke pompoensoep, hapjes proeven, knutselen met walnoten en kastanjes, en nog veel meer. Kinderen kunnen zelf een herfstpannenkoekje bakken en voor de papa’s en mama’s wordt gezorgd voor lekkere bockbiertjes.
  Wanneer? Elk jaar in de herfst | Soort: Feest
 • Winterfestijn Overbetuwe - Winterfestijn Overbetuwe is elk jaar weer een grote trekpleister tijdens de feestdagen. Schaatsliefhebbers kunnen zich te allen tijde uitleven op het ijs... terwijl anderen lekker bij de bar kunnen plaatsnemen om op te warmen. Op en rondom de ijsbaan vinden drie weken lang allerlei leuke evenementen plaats.
  Wanneer? Elk jaar in december en januari | Soort: Feest