• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Ooststellingwerf

Man (19) probeert te vluchten op skelter, maar wordt ingehaald en aangehouden
Een 19-jarige man uit de gemeente Leeuwarden is maandagochtend aangehouden nadat hij bij een woning weg probeerde te vluchten op een skelter...

Leeuwarder automobilist met gladde banden blijkt onder invloed drugs
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Humilitasstraat in Leeuwarden een 28-jarige automobilist aangehouden...

Rijverbod voor rijden onder invloed drugs
Een 36-jarige Marrumer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Bredyk bij Stiens. Het vermoeden bestond dat hij onder de invloed van drugs een auto bestuurde...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ooststellingwerf

Ooststellingwerf op Twitter

@architectenweb schreef een mooi artikel over het @biosintrum in Oosterwolde, hét kennis- en innovatiecentrum van d… https://t.co/RsGzzkiImn
Door @PdRarchitects op 13-08-2019 11:39:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ooststellingwerf

 • Kunstroute Open Stal - Het idee voor de kunstroute is in 1971 is ontstaan aan de stamtafel van Appie Tjalma, de markante uitbater van de dorpsherberg. Er is veel veranderd in de loop der jaren. Lag in het begin de nadruk op hobbywerk en verzamelingen, tegenwoordig is Open Stal een kunstmanifestatie van allure. Niet voor niets mag het dorp ieder jaar 10.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Open Stal-periode.
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Fiets4Daagse Appelscha - Vier dagen fietsen en genieten van het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en vele bezienswaardigheden. Aan het einde van de Fiets4daagse is er gezellige livemuziek in het Racket & Health Centre en zal de trekking van de verloting worden gehouden.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Sport
 • Oldtimerdag Appelscha - Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, autos, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1987, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van fotos, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Turfvaartdagen - In augustus worden wederom de tweejaarlijkse Turfvaartdagen georganiseerd langs de Opsterlandse Compagnonsvaart in Appelscha. De opzet van deze dagen is het toegankelijk maken en kennis te behouden over oude ambachten en het bezichtigen van historische schepen.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Feest
 • Weekmarkt Oosterwolde - Elke donderdagmiddag wordt er een kleinschalige weekmarkt gehouden in Oosterwolde. U kunt hier terecht voor verse producten, waaronder groente, fruit, vlees, vis en zuivel. Vanwege haar kleinschaligheid, is de markt overzichtelijk en gezellig!
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Boerestreekmarkt - Door het hele jaar worden op het plein van de Boerestreek de Boerestreekmarkt gehouden. De markt bestaat uit een gezellige braderie met grote diversiteit. Naast de braderie is er ook een vlooienmarkt. De markttijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Markt
 • Dollenacht Festival - Elk jaar komen duizenden feestgangers van alle leeftijd categorin naar het Dollenacht festival om flink te feesten met Nederlands bekendste artiesten en DJ's. Dit alles zal plaatsvinden in de buitenlucht en op het Boerestreekplein tegenover de lokale kroegen wat een geweldig sfeervolle locatie heeft opgeleverd tegen de Appelschaster bosrand. Met de vernieuwde Boerestreek is het festival sfeervol en super gezellig en is het drie dagen lang feest in Appelscha.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Appelstap - Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht, maar een unieke belevenis. Start in het licht, eindig in het duister en beleef de schemer op z'n mooist. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving van het Drents-Friese Wold.
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Tentoonstelling
 • Joppop - De zomer nadert zn einde. Uren spenderen op de schoolbanken moet worden omarmt. een doordeweeks hardwerkende hand verdient zn festival, voordat werken een feit is. Joppop heeft als thema de zomer. Een heerlijk zomers feestje om mee af te sluiten!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Poptimaal - Poptimaal is een fantastisch, relatief nieuw festival in de gemeente Ooststellingwerf. Het festival vindt jaarlijks plaats in het kleine Waskemeer. Het publiek weet jaarlijks weer flink uit zijn dak te gaan! Ben jij er dit jaar ook bij?
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival