• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Ooststellingwerf

50 jaar geleden: Pictogrammen op stations
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die op 1 juni zal ingaan, is een tussenfase tot ,,Spoorslag ’70’’, die onder meer snelheidsverhogingen...

Kabinet besluit na zomer over gas uit Ternaard
Het kabinet hakt dit najaar de knoop door over extra gaswinning vanuit Ternaard. Het is een kwestie van nationaal belang, meldt minister Eric Wiebes (VVD)...

Nieuwe route Loop Leeuwarden kan lopers bekoren: 'Meer door de bewoonde wereld'
De deelnemers aan de halve marathon van Loop Leeuwarden kregen een nieuwe route voorgeschoteld, met een keerpunt in Stiens. ,,Voorheen ging het veel door weilanden...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ooststellingwerf

Ooststellingwerf op Twitter

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ooststellingwerf

 • Kunstroute Open Stal - Het idee voor de kunstroute is in 1971 is ontstaan aan de stamtafel van Appie Tjalma, de markante uitbater van de dorpsherberg. Er is veel veranderd in de loop der jaren. Lag in het begin de nadruk op hobbywerk en verzamelingen, tegenwoordig is Open Stal een kunstmanifestatie van allure. Niet voor niets mag het dorp ieder jaar 10.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Open Stal-periode.
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Fiets4Daagse Appelscha - Vier dagen fietsen en genieten van het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en vele bezienswaardigheden. Aan het einde van de Fiets4daagse is er gezellige livemuziek in het Racket & Health Centre en zal de trekking van de verloting worden gehouden.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Sport
 • Oldtimerdag Appelscha - Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, autos, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1987, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van fotos, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Turfvaartdagen - In augustus worden wederom de tweejaarlijkse Turfvaartdagen georganiseerd langs de Opsterlandse Compagnonsvaart in Appelscha. De opzet van deze dagen is het toegankelijk maken en kennis te behouden over oude ambachten en het bezichtigen van historische schepen.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Feest
 • Weekmarkt Oosterwolde - Elke donderdagmiddag wordt er een kleinschalige weekmarkt gehouden in Oosterwolde. U kunt hier terecht voor verse producten, waaronder groente, fruit, vlees, vis en zuivel. Vanwege haar kleinschaligheid, is de markt overzichtelijk en gezellig!
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Boerestreekmarkt - Door het hele jaar worden op het plein van de Boerestreek de Boerestreekmarkt gehouden. De markt bestaat uit een gezellige braderie met grote diversiteit. Naast de braderie is er ook een vlooienmarkt. De markttijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Markt
 • Dollenacht Festival - Elk jaar komen duizenden feestgangers van alle leeftijd categorin naar het Dollenacht festival om flink te feesten met Nederlands bekendste artiesten en DJ's. Dit alles zal plaatsvinden in de buitenlucht en op het Boerestreekplein tegenover de lokale kroegen wat een geweldig sfeervolle locatie heeft opgeleverd tegen de Appelschaster bosrand. Met de vernieuwde Boerestreek is het festival sfeervol en super gezellig en is het drie dagen lang feest in Appelscha.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Appelstap - Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht, maar een unieke belevenis. Start in het licht, eindig in het duister en beleef de schemer op z'n mooist. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving van het Drents-Friese Wold.
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Tentoonstelling
 • Joppop - De zomer nadert zn einde. Uren spenderen op de schoolbanken moet worden omarmt. een doordeweeks hardwerkende hand verdient zn festival, voordat werken een feit is. Joppop heeft als thema de zomer. Een heerlijk zomers feestje om mee af te sluiten!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Poptimaal - Poptimaal is een fantastisch, relatief nieuw festival in de gemeente Ooststellingwerf. Het festival vindt jaarlijks plaats in het kleine Waskemeer. Het publiek weet jaarlijks weer flink uit zijn dak te gaan! Ben jij er dit jaar ook bij?
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival