Nieuws Ooststellingwerf

Flyers neemt voorsprong in finale van de play-offs
Door Herentals met het nemen van penaltyshots te verslaan, heeft UNIS Flyers zaterdagavond een 1-0 voorsprong genomen in finale van de BeNe-League. Zondag wordt het...

Man uit Hoorn met 180 km/u over Afsluitdijk: rijbewijs ingenomen
Een 38-jarige automobilist uit Hoorn is vrijdagochtend op de Afsluitdijk zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij meer dan vijftig kilometer te hard reed...

Pakes en beppes smullen op school van pannenkoeken
Voor wie het nog niet wist, 22 maart is het Nationale Pannenkoekdag. In Jistrum doen ze daar traditiegetrouw aan mee...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ooststellingwerf

Ooststellingwerf op Twitter

Gemeenten lokken watertoerist het land op: Nijetrijne/Appelscha - Heerenveen, Ooststellingwerf, ... https://t.co/gPtt7vcg9O
Door @DeStellingwerf op 15-03-2019 15:10:03

Gemeenten lokken watertoerist het land op: Nijetrijne/Appelscha - Heerenveen, Ooststellingwerf, ... https://t.co/zhfgAAMZxZ
Door @NOStellingwerve op 15-03-2019 15:10:02

[PLUS] De boer op: ‘Het is erg prettig boeren in Ooststellingwerf’: Donkerbroek – ... https://t.co/IuyK9RxvUA
Door @NOStellingwerve op 15-03-2019 12:50:03

UPDATE: Eerste kievietseieren Achtkarspelen en Ooststellingwerf gevonden https://t.co/0usAwUa35Q
Door @OmropFryslanNL op 13-03-2019 18:50:20

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ooststellingwerf

 • Kunstroute Open Stal - Het idee voor de kunstroute is in 1971 is ontstaan aan de stamtafel van Appie Tjalma, de markante uitbater van de dorpsherberg. Er is veel veranderd in de loop der jaren. Lag in het begin de nadruk op hobbywerk en verzamelingen, tegenwoordig is Open Stal een kunstmanifestatie van allure. Niet voor niets mag het dorp ieder jaar 10.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Open Stal-periode.
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Fiets4Daagse Appelscha - Vier dagen fietsen en genieten van het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en vele bezienswaardigheden. Aan het einde van de Fiets4daagse is er gezellige livemuziek in het Racket & Health Centre en zal de trekking van de verloting worden gehouden.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Sport
 • Oldtimerdag Appelscha - Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, autos, solexen, legervoertuigen,caravans, campers, fietsen, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1987, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, anderen weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding, weer anderen met eigenaren die, aan de hand van fotos, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Turfvaartdagen - In augustus worden wederom de tweejaarlijkse Turfvaartdagen georganiseerd langs de Opsterlandse Compagnonsvaart in Appelscha. De opzet van deze dagen is het toegankelijk maken en kennis te behouden over oude ambachten en het bezichtigen van historische schepen.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Feest
 • Weekmarkt Oosterwolde - Elke donderdagmiddag wordt er een kleinschalige weekmarkt gehouden in Oosterwolde. U kunt hier terecht voor verse producten, waaronder groente, fruit, vlees, vis en zuivel. Vanwege haar kleinschaligheid, is de markt overzichtelijk en gezellig!
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Boerestreekmarkt - Door het hele jaar worden op het plein van de Boerestreek de Boerestreekmarkt gehouden. De markt bestaat uit een gezellige braderie met grote diversiteit. Naast de braderie is er ook een vlooienmarkt. De markttijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Markt
 • Dollenacht Festival - Elk jaar komen duizenden feestgangers van alle leeftijd categorin naar het Dollenacht festival om flink te feesten met Nederlands bekendste artiesten en DJ's. Dit alles zal plaatsvinden in de buitenlucht en op het Boerestreekplein tegenover de lokale kroegen wat een geweldig sfeervolle locatie heeft opgeleverd tegen de Appelschaster bosrand. Met de vernieuwde Boerestreek is het festival sfeervol en super gezellig en is het drie dagen lang feest in Appelscha.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Appelstap - Wandelen in het Drents-Friese Wold is nooit meer hetzelfde na Appelstap. Dit is geen normale wandeltocht, maar een unieke belevenis. Start in het licht, eindig in het duister en beleef de schemer op z'n mooist. Laat u onderweg verrassen door muziek, licht, vuur en theater. Ontdek plekjes die u nog nooit gezien heeft en verken de prachtige omgeving van het Drents-Friese Wold.
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Tentoonstelling
 • Joppop - De zomer nadert zn einde. Uren spenderen op de schoolbanken moet worden omarmt. een doordeweeks hardwerkende hand verdient zn festival, voordat werken een feit is. Joppop heeft als thema de zomer. Een heerlijk zomers feestje om mee af te sluiten!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Poptimaal - Poptimaal is een fantastisch, relatief nieuw festival in de gemeente Ooststellingwerf. Het festival vindt jaarlijks plaats in het kleine Waskemeer. Het publiek weet jaarlijks weer flink uit zijn dak te gaan! Ben jij er dit jaar ook bij?
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival