• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Olst-Wijhe

Treinverkeer tussen Deventer en Zwolle hervat na blikseminslag: één overgang nog beschadigd
Na een nacht doorwerken voor spoorbeheerders kan het treinverkeer tussen Deventer en Zwolle deze maandagochtend weer hervat worden. Negen van de tien overwegen die...

Brandweer rukt uit voor in brand gevlogen tuinhuis Boerhaar
Een schuur van een woning aan de Overmaterhoek in Boerhaar is zondag volledig uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatste en kon op tijd enkele gasflessen uit het schuurtje...

Deventer fietsklassieker in de maak
De eerste Deventer Fiets Classic, genaamd Het Feest van de Fiets, was zondagmiddag een cadeautje voor de deelnemers en de organisatie. Marcel Sterk, voorzitter van het...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Olst-Wijhe

Olst-Wijhe op Twitter

Leerlingen groep 7 en 8 met elkaar in debat https://t.co/vtJqnZCC79 | https://t.co/WCtOH9GGst #OlstWijhe #Overijssel
Door @GemeenteOV op 20-05-2019 10:41:33

Gemeente Wesepe Gemeente Olst-Wijhe mogen wij jullie kennis laten maken met ons #burgerinitiatief? Onze voorzitter… https://t.co/ywhODxWP9q
Door @Stichting_SOJ op 20-05-2019 09:20:01

Schapen begrazen parkje Zonnekamp Oost Olst https://t.co/b3iFwKNPWq
Door @GemOlstWijhe op 20-05-2019 01:09:32

Leerlingenvervoer digitaal regelen https://t.co/0U5XGpy7Ib
Door @GemOlstWijhe op 19-05-2019 00:10:02

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Olst-Wijhe

 • Olster Jaarmarkt - GO is de vereniging die de belangen behartigt van de ondernemers in Olst. Zij organiseren onder andere de Olster Jaarmarkt. Dit is een van de grootste jaarmarkten van Salland! De Olster Jaarmarkt vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in september.
  Wanneer? Elk jaar op de derde zaterdag van september | Soort: Markt
 • Markt Olst - In Olst wordt iedere vrijdag een markt georganiseerd. Deze markt is overzichtelijk en biedt u precies de producten die u wekelijks nodig hebt, waaronder groente, fruit, kaas en textielproducten.
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Markt
 • Appelloop - De Appelloop te Olst (gemeente Olst-Wijhe) is een jaarlijks terugkerende loop in midden september. Dit hardloopevenement staat in de belangstelling van zowel beginners als professionals. Ook u kunt komende editie meedoen!
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Sport
 • Markt Wijhe - De warenmarkt Wijhe is zeker een bezoekje waard. U kunt er natuurlijk terecht voor koopjes en aanbiedingen, maar bovenal ook voor de gezellige sfeer. In Wijhe is er elke dinsdagochtend van de week een markt van 08:30 uur tot 12:00 uur op het Van Dedemplein. Op de markt treft u een compleet aanbod aan van o.a. Aardappels, Groente, Fruit, Brood, Bloemen, Planten, Kaas, Noten, Textiel, Poelier, Worst/Spek en Vis.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Oktobermetalfest Wijhe - In Wijhe vinden ze de traditionele vorm van het Oktoberfest maar saai. Hier houden ze meer van een goed feest met goede muziek; vandaar het Oktobermetalfest Wijhe. Dit feest staat geheel in teken van metalmuziek, wat het erg leuk maakt voor de liefhebber.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Feest
 • Keltisch Festival - Het Keltisch Festival Wijhe (powered by PCI Nederland) wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Wiejese Diekdaegen in het mooie park Wijhezicht. Het festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen, maar kent toch een eigenzinnige, geweldige sfeer.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • UITFestival Salland - In begin september vindt van 14.00 tot 17.00 uur jaarlijks het UITfestival Salland plaats op landgoed Culture Club de Haere in Olst. Tijdens dit gratis festival krijgen bezoekers een voorproefje van diverse artiesten die komend seizoen bij de Sallandse podia te zien zijn.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Zomerfestival Boskamp - Het Zomerfestival Boskamp is een jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend van juni. Elk jaar worden er voor jong tot oud verschillende activiteiten georganiseerd afgewisseld door een gevarieerd muziekprogramma. We zien u graag verschijnen!
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van juni | Soort: Festival
 • Wiejese Diekdaegen - Wijhe staat in begin september in het teken van de Wiejese Diekdaegen met een verrassend en veelzijdig programma voor jong en oud. Er zijn tal van optredens, activiteiten, markten en andere bezigheden die heel Wijhe tot een bruisend dorp maken.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
 • Kermis Olst - De Olster kermis is een heus begrip in de regio. Op deze kermis staan diverse attracties, gericht op jong en oud. Zo valt er voor het gehele gezin genoeg te beleven, en verveelt u zich niet. Een leuk dagje uit met het hele gezin dus!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Feest