• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Olst-Wijhe

Opluchting bij bewoners IJsseldijk Welsum: banners remmen motorrijders af
Banners neerzetten om daarmee het verkeer – vooral motorrijders – af te remmen heeft succes op de IJsseldijk in Welsum. Het verkeer raast na de actie van Plaatselijk...

Britse Collett winnares Military Boekelo, nationale titel voor Blom, zilver gaat naar Olst
De 49ste editie van Military Boekelo is zondagmiddag gewonnen door de Britse Laura Collett. De Achterhoekse Merel Blom legde beslag op de Nederlandse titel. Jordy Wilken...

Onderscheidingen voor Showkorps Amicitia Boerhaar en René Koekoek
Showkorps Amicitia Boerhaar en voorzitter René Koekoek zijn zaterdagmiddag door burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe onderscheiden. Dat gebeurde...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Olst-Wijhe

Olst-Wijhe op Twitter

Koninklijke Erepenning voor Showkorps Amicitia Boerhaar en Koninklijke Onderscheiding voor voorzitter René Koekoek https://t.co/UsOcLwSViE
Door @GemOlstWijhe op 14-10-2019 08:53:02

RT @GemOlstWijhe: Vacature raadsgriffier https://t.co/0y6TEbi1ht
Door @aafkemarianne op 11-10-2019 03:57:09

RT @GemOlstWijhe: Vacature raadsgriffier https://t.co/0y6TEbi1ht
Door @RogierGrondman op 10-10-2019 21:25:33

RT @GemOlstWijhe: Vacature raadsgriffier https://t.co/0y6TEbi1ht
Door @WindmolensBM op 10-10-2019 18:33:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Olst-Wijhe

 • Olster Jaarmarkt - GO is de vereniging die de belangen behartigt van de ondernemers in Olst. Zij organiseren onder andere de Olster Jaarmarkt. Dit is een van de grootste jaarmarkten van Salland! De Olster Jaarmarkt vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in september.
  Wanneer? Elk jaar op de derde zaterdag van september | Soort: Markt
 • Markt Olst - In Olst wordt iedere vrijdag een markt georganiseerd. Deze markt is overzichtelijk en biedt u precies de producten die u wekelijks nodig hebt, waaronder groente, fruit, kaas en textielproducten.
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Markt
 • Appelloop - De Appelloop te Olst (gemeente Olst-Wijhe) is een jaarlijks terugkerende loop in midden september. Dit hardloopevenement staat in de belangstelling van zowel beginners als professionals. Ook u kunt komende editie meedoen!
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Sport
 • Markt Wijhe - De warenmarkt Wijhe is zeker een bezoekje waard. U kunt er natuurlijk terecht voor koopjes en aanbiedingen, maar bovenal ook voor de gezellige sfeer. In Wijhe is er elke dinsdagochtend van de week een markt van 08:30 uur tot 12:00 uur op het Van Dedemplein. Op de markt treft u een compleet aanbod aan van o.a. Aardappels, Groente, Fruit, Brood, Bloemen, Planten, Kaas, Noten, Textiel, Poelier, Worst/Spek en Vis.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Oktobermetalfest Wijhe - In Wijhe vinden ze de traditionele vorm van het Oktoberfest maar saai. Hier houden ze meer van een goed feest met goede muziek; vandaar het Oktobermetalfest Wijhe. Dit feest staat geheel in teken van metalmuziek, wat het erg leuk maakt voor de liefhebber.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Feest
 • Keltisch Festival - Het Keltisch Festival Wijhe (powered by PCI Nederland) wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Wiejese Diekdaegen in het mooie park Wijhezicht. Het festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen, maar kent toch een eigenzinnige, geweldige sfeer.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • UITFestival Salland - In begin september vindt van 14.00 tot 17.00 uur jaarlijks het UITfestival Salland plaats op landgoed Culture Club de Haere in Olst. Tijdens dit gratis festival krijgen bezoekers een voorproefje van diverse artiesten die komend seizoen bij de Sallandse podia te zien zijn.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Zomerfestival Boskamp - Het Zomerfestival Boskamp is een jaarlijks terugkerend evenement in het laatste weekend van juni. Elk jaar worden er voor jong tot oud verschillende activiteiten georganiseerd afgewisseld door een gevarieerd muziekprogramma. We zien u graag verschijnen!
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van juni | Soort: Festival
 • Wiejese Diekdaegen - Wijhe staat in begin september in het teken van de Wiejese Diekdaegen met een verrassend en veelzijdig programma voor jong en oud. Er zijn tal van optredens, activiteiten, markten en andere bezigheden die heel Wijhe tot een bruisend dorp maken.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
 • Kermis Olst - De Olster kermis is een heus begrip in de regio. Op deze kermis staan diverse attracties, gericht op jong en oud. Zo valt er voor het gehele gezin genoeg te beleven, en verveelt u zich niet. Een leuk dagje uit met het hele gezin dus!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Feest