• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Oldambt

Kampvuurconcert Piet Kok en Roelof Reineman op Cultuurerf Andledon in Den Andel
DEN ANDEL - Piet Kok en Roelof Reineman geven vrijdag 23 augustus het kampvuurconcert waarmee Cultuurerf Andledon in Den Andel traditiegetrouw het nieuwe seizoen aftrapt...

Actie tegen kinderkanker in Vlagtwedde levert zeker 13.500 euro op
VLAGTWEDDE - De vorige week gehouden marathonactie in Vlagtwedde voor Kika en het Familie De Boer Huis heeft zeker 13.500 euro opgebracht...

E-bikes vervangen brommers: 'Even brommers kieken' is er niet meer bij
Normaal elke dag op pagina twee, linksonder. Nu ook een keer per week voor de camera. Columnist Herman Sandman doet een greep uit zijn mooiste Ogenblikken en leest ze voor...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Oldambt

Oldambt op Twitter

Oei #zomergasten. Wel aangeven dat de brief van de burgemeester niets te maken heeft met de burgemeester van Amster… https://t.co/OM5usEFuMe
Door @YantoHesseling op 18-08-2019 18:30:22

RT @JohanMeezen: Om 70.000 euro van de gemeente Oldambt te vragen lijkt een stap te ver voor een gemeente die elk dubbeltje 3x moet omdraai…
Door @JAAPD3 op 13-08-2019 14:36:22

Om 70.000 euro van de gemeente Oldambt te vragen lijkt een stap te ver voor een gemeente die elk dubbeltje 3x moet… https://t.co/Ly8PYGqhCl
Door @JohanMeezen op 13-08-2019 04:39:42

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Oldambt

 • Markt Scheemda - Elke week is er op donderdag van 12:00 tot 17:00 markt in Scheemda (gemeente Oldambt). Deze warenmarkt omvat wekelijks omstreeks 8 kramen. Deze kramen, met diverse kooplieden, bieden u alles op het gebied van voedsel en handelswaar.
  Wanneer? Elke donderdag van 12:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Winschoten - De wekelijkse warenmarkt in Winschoten is omvangrijk en laat zich niet alleen beperken tot de inwoners van Winschoten, maar richt zich ook op de rest van Oldambt. Op deze markt kunt u terecht voor al uw (vers) etens- en handelswaar.
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Middeleeuws Winschoten - Een prachtig spektakel voor jong en oud! Dwaal langs de bijna middeleeuwse vijver in het Stadspark van Winschoten, geniet van de prachtige live optredens op het podium of één van de vele veldoptredens. Bekijk en vele leuke kraampjes of bezoek de workshops. Neem de kinderen mee naar de boogbaan en schiet zelf onder begeleiding van een professional.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Feest
 • Zandsculptuur Festival - Tijdens de zomermaanden zijn indrukwekkende buitenaardse kunstwerken te bewonderen in Blauwestad. Allemaal gemaakt van tonnen geel strandzand. De toegang tot het festival is gratis. In de weekenden worden er regelmatig live-demonstraties en workshops gegeven.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Fashion Event Winschoten - Tijdens het Fashion Event Winschoten in eind september staat de Winschoter binnenstad compleet in het teken van fashion, beauty en design. Op het Israëlplein pronkt een verhoogde catwalk waarop modellen de nieuwste collecties van winkels uit de binnenstad showen.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Tentoonstelling
 • De Kunst om de Koele - Kunst om de Koele is een sfeervol evenement met muziek, zang, dans en bijzondere verhalen langs de Beerster Koele. Op de eerste zaterdagavond van september hangt rond de Beerster Plas weer de bekende theatrale en sprookjesachtige sfeer. De zeven optredens tijdens Kunst om de Koele bieden een gevarieerd aanbod van zang, dans, gedichten en verhalen.
  Wanneer? Elk jaar op de eerste zaterdag van september | Soort: Tentoonstelling
 • Festival Gezellig - Festival Gezellig wordt elk jaar in begin september georganiseerd op en nabij het strand van Midwolda. Een prachtige decor voor het houden van een feestje! Swingen, chillen, drankje, lekker eten, leuke mensen ontmoeten, kortom één en al Gezelligheid!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Tellerlikker Festival - Elk jaar in begin september vindt in het Cultuurhuis De Klinker het Tellerlikker Festival plaats. De basis van het evenement is een proeverij waarin het publiek kennis maakt met wat Winschoten te bieden heeft op culinair en cultureel gebied. Er zullen podia zijn waarop lokale bands spelen. Ook is er toneel en zijn er dansacts. De toegang hiervoor is gratis.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • De Run - De Run in Winschoten is de oudste Nederlandse ultraloop en kent al meer dan 40 edities. Elk jaar in september vindt de ultraloop plaats. Vanaf 9.00 uur tot in de late avonduren beginnen de hardlopers. Een prachtig evenement!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Allerheiligenmarkt - De Allerheiligenmarkt in Winschoten, kortweg Adrillen, is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Jaarlijks komen hier begin november 45000 mensen op af. De burgemeester opent de markt met een kanonschot, gevolgd door een theateract. Vervolgens is er een grote markt, de kermis en veel muziek, theater en lekker eten.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Markt