• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws Noordenveld

​Drenthe wil geen dwang van Rijk bij klimaatmaatregelen en energietransitie
In het Klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategie wil een groot deel van Provinciale Staten geen dwang van de Rijksoverheid...

Oudste inwoner (107) van Drenthe overleden
De oudste Drent, Hermina Hendrika Roseboom-Huinink, is gisteren overleden. De vrouw uit Coevorden is 107 jaar geworden...

Koning Willem-Alexander: 'Houd Zuidwest-Drenthe zoals het is'
Commissaris van de koning Jetta Klijnsma glunderde vanmiddag helemaal toen ze de Grote Kerk in Meppel uitkwam. Drenthe kreeg van het koninklijk paar een heleboel complimenten...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Noordenveld

Noordenveld op Twitter

RT @Noordenveld: Let op (elkaar) met het gebruik van lachgas https://t.co/hAFEEA1F2p #Noordenveld
Door @JeroenKruims op 18-09-2019 12:47:53

Let op (elkaar) met het gebruik van lachgas https://t.co/hAFEEA1F2p #Noordenveld
Door @Noordenveld op 18-09-2019 12:21:25

Let op (elkaar) met het gebruik van lachgas https://t.co/vph2jZLs4m | https://t.co/pBNWv89UNs #Noordenveld #Drenthe
Door @GemeenteDR op 18-09-2019 12:20:03

RT @Noordenveld: Plan van aanpak afhandeling schades en situatie wijk Middenveld https://t.co/xJxFANfKIu #Noordenveld
Door @Henklijstgroen op 18-09-2019 06:34:40

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Noordenveld

 • Markt Roden - Iedere vrijdag kunt u van 10:00 tot 17:00 uur terecht in Roden voor een markt. Op deze markt, die circa 25 kramen omvat, worden allerlei producten aangeboden voor een spotprijs! Hier kunt u goedkoop, efficient en gezellig inkopen doen.
  Wanneer? Elke vrijdag van 10:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Peize - In Peize wordt wekelijks op donderdag van 13:00 tot 17:00 uur een markt georganiseerd. Deze markt is erg kleinschalig en omvat slechts een handvol kramen. Toch wordt de markt wekelijks aangedaan door trouwe bezoekers die hier verse producten kopen.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Norg - In Norg is er een wekelijks terugkerende, kleinschalige markt. Deze markt vindt plaats op woensdag tussen 13:00 en 17:00 uur. Deze markt is overzichtelijk en voorziet in de wekelijkse basisbehoeften.
  Wanneer? Elke woensdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Fantasiafest - Gedurende het laatste weekend van juli gaat er wederom een nieuwe editie van het sfeervolle festijn FantasiaFest verrijzen. Met een overdosis aan vertier & vermaeck, spektakel, demonstraties, oude ambachten en hervonden kunsten. Omlijst met Keltisch klanken, fantasievolle acts, een grote kunstzinnige markt en inspirerende workshops is FantasiaFest voor kenners uit alle windstreken een niet te missen feest op de zomeragenda geworden.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van juli | Soort: Feest
 • Toen en Nu Festival - Tijdens het 'Toen en Nu Festival' staan heden en verleden centraal. In het heden kunt u hier van alles uit het verleden proeven en beleven. Een prachtig festival dat vertier biedt aan jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar op de derde zaterdag van juni | Soort: Festival
 • Rodermarkt Feestweek - Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds jaar en dag de Rodermarkt georganiseerd door de gemeente Noordenveld. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt dinsdag en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Markt
 • Rodermarktparade - De Rodermarktparade wordt traditioneel gehouden op de zaterdag voor de Rodermarkt. Deze parade zal bestaan uit schitterende versierde wagens afgewisseld door showbands. Zoals ieder jaar zullen weer vele duizenden mensen naar Roden komen om de parade te bekijken en te genieten van al het moois wat de scholen en bouwgroepen bedacht en gebouwd hebben.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Tentoonstelling
 • Rodernacht - De Rodernacht. Tijdens deze nacht is het in het centrum van Roden 1 groot feest. In de cafés en feesttenten staan leuke bands voor de perfecte sfeer. Ben jij er dit jaar ook bij?
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Feest
 • Zomerfeest Roden - Elk jaar, in het laatste weekend van de bouwvak staat Roden in het teken van het Zomerfeest! Op zondag is het evenemententerrein aan de Norgerweg het decor van een groots Nederlands talig muziek spektakel.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van de bouwvak | Soort: Feest
 • Weihnachtsmarkt - De Roder Weihnachtsmarkt is een Duitse markt met een knipoog naar de feestdagen en wordt georganiseerd i.s.m. de Roder Zakenkring. Een zeer gezellig Weihnachtsmarkt met ruim 100 standhouders, twee podia met koren en orkestjes, een kunst ijsbaan van ruim 150 m2 en veel gezellige eet- en drinkstandjes.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt