• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Noardeast-Fryslân

Tehuis aan Koninginnepage in Wolvega sluit volgend jaar
WOLVEGA - De JP van den Bent stichting sluit in juli 2020 de deuren van het gezinsvervangende tehuis in de Lindewijk in Wolvega. Familieleden van bewoners zijn daarvan...

Mama Mascha opent kookstudio in Leeuwarden
LEEUWARDEN - Mascha Perquin-Sarneel opent vrijdag een kookstudio op industrieterrein-West in Leeuwarden...

Rekenkamercommissies: 'Opsterland en Ooststellingwerf hebben nauwelijks beleid voor mensen met handicap'
De rekenkamercommissies van de gemeenten Oost-, Weststellingwerf en Opsterland hebben onderzoek gedaan naar de voortgang betreffende het VN-Verdrag Handicap. Weststellingwerf...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Noardeast-Fryslân

Noardeast-Fryslân op Twitter

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Noardeast-Fryslân

 • Weekmarkt Dokkum - Iedere woensdag is er de weekmarkt in Dokkum. De markt is ruim opgezet, er staan verschillende marktkramen opgesteld. Kortom, de keuze is reuze! De woensdagse weekmarkt begint om 11:00 uur en duurt tot 18:00 uur. In de middag, wanneer de kinderen vrij zijn, kun je dus gezellig met het gezin naar de markt.
  Wanneer? Elke woensdag van 11:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Muziekfestival - Het Muziekfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waar vele muziekverenigingen, orkesten en blaaskapellen vanuit de wijde omtrek op afkomen. Zij brengen prachtige muziek ten gehore, zodat u een avond optimaal kunt genieten!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Dokk'em Open Air - Dokk'em Open Air is begonnen als een tweejaarlijks heavy metal festival in Raard, nabij Dokkum, Nederland dat sinds 2002 wordt georganiseerd. De vijfde editie vond plaats in juni 2010 en sindsdien wordt het festival jaarlijks georganiseerd. Dit wil je niet missen!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Shantyfestival Maritiem Dokkum - De voorgaande edities van dit grote festival waren een groot succes met duizenden bezoekers. Het shantyfestival belooft weer een spektakel te worden en uniek voor Dokkum e.o. De organisatie heeft maar liefst 16 koren gecontracteerd die zullen optreden vanaf 5 podiums verspreid in de pittoreske binnenstad. Prachtige koren uit Friesland en ver daarbuiten waarvan enkele nog niet eerder in Dokkum optraden. Daarbij zijn we vereerd dat er ook een Duits koor naar Dokkum komt. Bijzonder is het kleinere podium waarop een aantal shantygroepen zullen optreden.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Lentekriebels Dokkum - Lentekriebels Dokkum wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste ondernemers uit Dokkum, om jong en oud vermaak te bieden. Net als vorig jaar vind het middagprogramma plaat op en rondom de Markt van Dokkum. Het programma bestaat uit diverse activiteiten voor het hele gezin. Wat dit evenement zo bijzonder maakt is dat alle activiteiten voor de kinderen gratis zijn.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Festival
 • Kerstfair - Met recht één van de mooiste kerstfairs van Nederland. Voor de echte kerstbeleving is de Kerstfair van Dokkum een aanrader. Naast de 80 kramen met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, een levende kerststal, meer dan 100 figuranten in Dickenskledij, koperblazers en koren.
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Beurs
 • Bonifatiusloop - De Bonifatiusloop wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van bijna 100 vrijwilligers die de deelnemende hardlopers met raad en daad bijstaan.De organisatie heeft er in samenwerking met de SV Friesland en de Loopgroep Dokkum veel tijd en energie ingestoken om de Bonifatiusloop ook dit jaar tot een daverend succes te maken.
  Wanneer? Elk jaar in maart | Soort: Sport
 • Jaarmarkt Dokkum - Een gezellige slentermarkt op één van de oudste markten van Nederland. De historische binnenstad is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dokkum is één lange wandelpromenade met onderweg genoeg terrassen voor een hapje en een drankje.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Drakenbootrace - Teamspirit, competitie, buitenlucht en water! Doe mee aan de ultieme krachtmeting; de Drakenbootrace in Dokkum. Dit wordt de zoveelste editie van de Drakenbootrace en het beloofd, met nog meer boten, een groot spektakel te worden!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Pronkjedei - Jaarlijks in de zomer wordt Dokkum de meest unieke ”showroom” van Noord-Oost Friesland, want dan staat de hele binnenstad in het teken van historisch vervoer. Alle vormen van vervoer of het nu rijdend, puffend of sissend is zijn te bewonderen, het wordt een dag vol bezienswaardigheden en activiteiten.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Tentoonstelling