Nieuws Nieuwegein

Zumba minicursus in het Ontmoetingshuis
Maandag 4 maart start de minicursus Zumba in het Ontmoetingshuis. De lessen worden verzorgd door You and me Dance...

Spannende verhalen van Sanne Heymann
Veenendaal - Sanne Heymann vertelde vrijdag spannende verhalen in een zaal op de eerste verdieping in de Cultuurfabriek. Het voorlezen begon stipt 15.00 uur en er waren...

Shortlist verkiezing Z-O-U-T schrijver 2019 bekend
Schrijvers Ronald van der Pol en Soraya Vink maken met hun thrillers kans om verkozen te worden tot Z-O-U-T schrijver van het jaar. Zij staan samen met Martin Boetselaar...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Nieuwegein

Nieuwegein op Twitter

Meer thuiszitters, Cito-stress & pornodocent https://t.co/oiB69DtVvE https://t.co/WxzC3imPHD
Door @Nieuwegein_NOG op 22-02-2019 14:49:34

Maatregelen fraude taalscholen raken ook scholen waar processen op orde zijn https://t.co/pQDl0Ez8PG https://t.co/WtEwaeMs3L
Door @Nieuwegein_NOG op 22-02-2019 14:46:33

RT @nwg_nieuws: Oplichters actief in #Nieuwegein - https://t.co/m7Ypi26pPL - #Nieuwegein https://t.co/RIhhAOSXdu
Door @Patrycja_John op 22-02-2019 13:42:14

College legt plan omgekeerd inzamelen huishoudelijk afval voor - https://t.co/G06GFrDoYl - #Nieuwegein https://t.co/CUChQzqjAL
Door @nwg_nieuws op 22-02-2019 13:00:52

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Nieuwegein

 • Geinbeat - Gratis toegankelijk openluchtfestival, vindt plaats tussen 13:00 en 23:00 uur op het "Stadsbalkon" in winkelgebied City Plaza te Nieuwegein. Namen die door de jaren heen de revue hebben gepasseerd zijn oa Peter Pan Speedrock, Postmen, Jett Rebel, Pikeys & Nielson. Mis dit niet!
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival
 • Markten Nieuwegein - Nieuwegein heeft wekelijks drie warenmarkten; de zaterdagmarkt in de binnenstad is de grootste. Daarnaast zijn er twee wijkmarkten. Een overzicht: Stadscentrum (Markt) zaterdag 09.00-16.00 uur Batau-Centrum (Muntplein) dinsdag 10.00-16.00 uur Vreeswijk (Dorpsstraat) donderdag 12.00-17.00 uur
  Wanneer? Elke dinsdag, donderdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Gluren bij de Buren - Gluren bij de Buren? Ja! Gluren bij de Buren. Dit is het woonkamerfestival, waarbij woonkamers in onder andere Amersfoort, Utrecht, Haarlem, Nieuwegein, Gooise Meren, Woerden, Zutphen, Baarn, Zaanstad en Zoetermeer worden omgetoverd tot een tijdelijk podium met een wel zeer intiem karakter!
  Wanneer? Elk jaar in februari | Soort: Tentoonstelling
 • Kermis Nieuwegein - De kermis in Nieuwegein zal ook dit jaar weer een groot feest zijn waar iedereen van harte welkom is. Er zijn tal van attracties en andere activiteiten die leuk zijn voor jong en oud! Een niet te missen spektakel dus. U komt toch ook?
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Lentefeest - In het Natuurkwartier van Nieuwegein is op een zondag in eind mei weer Lentefeest. Een dag actief in de buitenlucht, met veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Vier ook de lente en ontdek de vele mogelijkheden van duurzaam leven!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Feest
 • Braderie & Drakenbootfestival - De organisatie van het Maritiem Nieuwegein Drakenboot festival is de samenwerking aangegaan met de ondernemers van Jutphaas. Het hele weekend zal er een keur aan kraampjes en vertier zijn aan de Herenstraat, Utrechtsestraat en Nedereindseweg en op zondag het Drakenboot Festival.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Feest
 • United Jeugd Cup - De United Jeugd Cup (UJC) is een internationaal voetbalevenement voor deelnemers van 12 jaar. Sinds 2006 wordt de UJC georganiseerd op Sportpark Galecop in Nieuwegein. De deelnemende clubs komen uit binnen- en buitenland, uit Europa maar ook uit andere continenten.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Sport
 • Authentieke Dag Vreeswijk - Op een zaterdag in begin september wordt een Authentieke Dag georganiseerd in het historische schippers- en sluizendorp Vreeswijk (gemeente Nieuwegein). Deze Authentieke Dag markeert de start van de Vreeswijke Septemberdagen. Op deze dag staan historische voertuigen centraal en worden vroegere ambachten en gebruiken gedemonstreerd.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Vreeswijk bij Kaarslicht - Een unieke belevenis, waarbij het voormalige sluizen- en schippersdorp wordt ondergedompeld in een ambiance van licht en warmte. Tussen 19.00 en 22.00 uur wordt Vreeswijk verlicht door duizenden kaarsjes en fakkels. De normale straatverlichting is uitgeschakeld, waardoor de straten, kades, de drie historische sluizen, het water en de gevels een bijzondere sfeer uitstralen.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Kerstmarkt Nieuwegein - Winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein wordt jaarlijks omgetoverd tot een prachtige en sfeervol verlichte kerstmarkt met de mooiste kerst-, winter- en cadeau-artikelen. Gezellige pagodetenten, houten kersthuisjes, prachtig verlichte paden, gl├╝hwijn en vele leuke activiteiten voor jong en oud maakte het tot een groots festijn. De sferen van de Duitse Kerstmarkt, maar dan in het midden van het land.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt