• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Nieuwegein

Biografie leesclub in Veenendaal
In Veenendaal is belangstelling voor het opzetten van een leesclub waar men biografieën leest. Men is op zoek naar meer geïnteresseerden. Dit is een initiatief...

Willeke Smits concert op orgel
Zaterdag 24 augustus is organiste Willeke Smits uit Leiden onze gast voor het vierde en laatste orgelconcert deze zomer. Regio - Op het programma staan twee werken van...

Regionale tractorpullingtoppers in regenachtig Hoogblokland niet op het podium [fotoreportage]
HOOGBLOKLAND • Op een natte, zware baan gaat het vooral om de juiste grip en wat minder om de pk's. Dat gaf aan tractorpulling Hoogblokland zaterdag een speciaal...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Nieuwegein

Nieuwegein op Twitter

Brand bij opleidingsbedrijf SPUB https://t.co/sbJ5Sl7O5g - #Nieuwegein https://t.co/9n7ikSr0sM
Door @nwg_nieuws op 18-08-2019 18:11:21

1 op de 6 ouderen is eenzamer tijdens de vakantieperiode https://t.co/ADTqmn8mjX - #Nieuwegein https://t.co/d1E1Y4bpL3
Door @nwg_nieuws op 17-08-2019 16:31:10

RT @RTLnieuws: Drie kinderen gebeten door hond, politie zoekt baasje https://t.co/XMon0lN46Z https://t.co/WicaabHYUr
Door @WF2tOxVlIPX2up0 op 17-08-2019 11:41:34

#Nieuwegein – Persbericht: Vervolging vier verdachten neerhalen MH17. #AlerteBuren #Nieuws https://t.co/pwtGSq5aLI
Door @AlerteBuren op 16-08-2019 16:45:41

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Nieuwegein

 • Geinbeat - Gratis toegankelijk openluchtfestival, vindt plaats tussen 13:00 en 23:00 uur op het "Stadsbalkon" in winkelgebied City Plaza te Nieuwegein. Namen die door de jaren heen de revue hebben gepasseerd zijn oa Peter Pan Speedrock, Postmen, Jett Rebel, Pikeys & Nielson. Mis dit niet!
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival
 • Markten Nieuwegein - Nieuwegein heeft wekelijks drie warenmarkten; de zaterdagmarkt in de binnenstad is de grootste. Daarnaast zijn er twee wijkmarkten. Een overzicht: Stadscentrum (Markt) zaterdag 09.00-16.00 uur Batau-Centrum (Muntplein) dinsdag 10.00-16.00 uur Vreeswijk (Dorpsstraat) donderdag 12.00-17.00 uur
  Wanneer? Elke dinsdag, donderdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Gluren bij de Buren - Gluren bij de Buren? Ja! Gluren bij de Buren. Dit is het woonkamerfestival, waarbij woonkamers in onder andere Amersfoort, Utrecht, Haarlem, Nieuwegein, Gooise Meren, Woerden, Zutphen, Baarn, Zaanstad en Zoetermeer worden omgetoverd tot een tijdelijk podium met een wel zeer intiem karakter!
  Wanneer? Elk jaar in februari | Soort: Tentoonstelling
 • Kermis Nieuwegein - De kermis in Nieuwegein zal ook dit jaar weer een groot feest zijn waar iedereen van harte welkom is. Er zijn tal van attracties en andere activiteiten die leuk zijn voor jong en oud! Een niet te missen spektakel dus. U komt toch ook?
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Lentefeest - In het Natuurkwartier van Nieuwegein is op een zondag in eind mei weer Lentefeest. Een dag actief in de buitenlucht, met veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Vier ook de lente en ontdek de vele mogelijkheden van duurzaam leven!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Feest
 • Braderie & Drakenbootfestival - De organisatie van het Maritiem Nieuwegein Drakenboot festival is de samenwerking aangegaan met de ondernemers van Jutphaas. Het hele weekend zal er een keur aan kraampjes en vertier zijn aan de Herenstraat, Utrechtsestraat en Nedereindseweg en op zondag het Drakenboot Festival.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Feest
 • United Jeugd Cup - De United Jeugd Cup (UJC) is een internationaal voetbalevenement voor deelnemers van 12 jaar. Sinds 2006 wordt de UJC georganiseerd op Sportpark Galecop in Nieuwegein. De deelnemende clubs komen uit binnen- en buitenland, uit Europa maar ook uit andere continenten.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Sport
 • Authentieke Dag Vreeswijk - Op een zaterdag in begin september wordt een Authentieke Dag georganiseerd in het historische schippers- en sluizendorp Vreeswijk (gemeente Nieuwegein). Deze Authentieke Dag markeert de start van de Vreeswijke Septemberdagen. Op deze dag staan historische voertuigen centraal en worden vroegere ambachten en gebruiken gedemonstreerd.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Vreeswijk bij Kaarslicht - Een unieke belevenis, waarbij het voormalige sluizen- en schippersdorp wordt ondergedompeld in een ambiance van licht en warmte. Tussen 19.00 en 22.00 uur wordt Vreeswijk verlicht door duizenden kaarsjes en fakkels. De normale straatverlichting is uitgeschakeld, waardoor de straten, kades, de drie historische sluizen, het water en de gevels een bijzondere sfeer uitstralen.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Kerstmarkt Nieuwegein - Winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein wordt jaarlijks omgetoverd tot een prachtige en sfeervol verlichte kerstmarkt met de mooiste kerst-, winter- en cadeau-artikelen. Gezellige pagodetenten, houten kersthuisjes, prachtig verlichte paden, glühwijn en vele leuke activiteiten voor jong en oud maakte het tot een groots festijn. De sferen van de Duitse Kerstmarkt, maar dan in het midden van het land.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt