• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Lochem

‘Arcade’ klonk door Nijmegen dankzij het klokkenspel van de Sint Stevenskerk
NIJMEGEN - Het nummer Arcade van Eurovisiewinnaar Duncan, is vandaag om 11.00 uur gespeeld op het klokkenspel van de Sint Stevenskerk. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig...

Ik werd wakker en besefte dat ik ongeveer 12 uur aan het Songfestival had besteed
Gistermorgen werd ik niet wakker met het lied van Duncan in mijn hoofd en vroeg me af of het wel zo’n lied is, dat het in je hoofd gaat zitten dus. Is het niet een lied dat het...

Vijf redenen waarom het Songfestival in Arnhem zeker kans maakt
ARNHEM - Amsterdam, Leeuwarden, Maastricht en zelfs Zeeland; zo’n beetje iedere stad en provincie in Nederland wil graag het Songfestival binnen hengelen. Ook Arnhem...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Lochem

Lochem op Twitter

Fractievoorzitter @IsraelJos 25 jaar lid. Met een mooi speldje en een bos rode rozen werd Jos Israel verrast door… https://t.co/lXRgLdlACp
Door @PvdALochem op 20-05-2019 11:26:39

RT @OmroepGLD: Koks bepalen in Lochem uit welke streek de lekkerste asperges komen https://t.co/9hezsXn4p0 https://t.co/mBwHRbdEVg
Door @SvtE op 20-05-2019 08:45:06

Turnsters Brinio Lochem op finalewedstrijd - https://t.co/QtUG3NCMH1 https://t.co/cDmT4TmT0t
Door @Berkelbode op 20-05-2019 07:56:20

Koks bepalen in Lochem uit welke streek de lekkerste asperges komen https://t.co/CVhsbHUOSB https://t.co/Cwk1iSeqYJ
Door @LochemNieuws op 20-05-2019 06:40:05

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Lochem

 • Markt Lochem - Iedere woensdag is er een markt in Lochem. Op deze markt vindt u verse seizoens- en streekproducten. U kunt zich hier uitleven, en dat alles voor een zeer acceptabele prijs!
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Markt Laren - Elke week is er een markt in Laren. Op deze markt staan, net als op alle markten, gepassioneerde kooplieden die hun koopwaren voor spotprijzen aanbieden. Hier kunt u dus zeker terecht voor koopjes!
  Wanneer? Elke week | Soort: Markt
 • Zonnerock - Zo laat in de zomer nog een buitenfestival? Welja!! Kan het schelen! Om de regen tegen te gaan zijn er wel overkappingen. En als het een beetje fris is mag je gewoon een dikke trui aan!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Festival
 • Lochem Rock City - Lochem Rock City is een initiatief van zes enthousiaste jonge muziekliefhebbers met als doel de verbinding van mensen met toffe muziek. Wat begin 2013 ontstond als een gek idee, groeide al snel uit tot een festival met 500 bezoekers. Een heus festijn!
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Lochemse Bergloop - Al vele jaren is de Lochemse Bergloop een begrip in de hardloopwereld. Het parcours loopt door de bosrijke omgeving van Lochem en Barchem. De atleten moeten diverse klimmetjes en afdalingen trotseren en dat maakt de wedstrijd uniek in de Achterhoek.
  Wanneer? Elk jaar in begin april | Soort: Sport
 • Venne Fakkel ATB Tocht - Spannend en uitdagend, een donker parcours langs de heuvels en gaten in ’t Venne. Gegarandeerd een tocht vol opspattende modder en speciale mountainbikehindernissen!
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Sport
 • Winterwonderland - Het meest kleurrijke wonderlijke spektakel voor kinderen én volwassenen. Sprookjes, attracties, muziek, vuur, eten, drinken. Bij WinterWonderland kom je oren en ogen tekort. De magie daalt over het theater. Dat moet je gezien hebben.
  Wanneer? Elke winter | Soort: Tentoonstelling
 • Paasvuur - Op de Eerste Paasdag brandt het paasvuur weer in Laren. Deze eeuwenoude traditie, die dit jaar weer wordt voortgezet, vindt plaats aan de Lenderinkstege. Tevens is er een fakkel- en lampionoptocht.
  Wanneer? Elk jaar op Eerste Paasdag | Soort: Tentoonstelling
 • Wijnfestival - Ook dit jaar wordt het Wijnfestival Lochem met Smaak gehouden in de Sint Gudulakerk. Ook dit keer zullen er ongeveer 30 deelnemers tientallen wijnen laten proeven uit bijna alle werelddelen en ook kan er weer genoten worden van exquise hapjes van restaurants, cateraars en kaashandelaren. Heerlijk genieten!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Festival
 • GDFestival - Van jong tot oud, voor iedereen is er iets te doen en te beleven. Er is een cocktailbar, een heus strand, een prachtig muziekprogramma, culinaire hoogstandjes en zelfs een volledig verzorgd kinderprogramma.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival