Nieuws Lelystad

Nieuw leven voor legendarisch Engelenzender op Houtribdijk
Ze werden 18 jaar geleden tot zwijgen gebracht, de ‘engelen’ op de Houtribdijk. Nu is de legendarische Engelenzender terug. Niet op de radio, maar via een app...

Kamervragen na zorgen over vogels Lelystad Airport
De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport. Aanleiding is onder meer een opiniestuk...

Hertenvlees van de Oostvaardersplassen: volle, intense smaak en prachtig van kleur
De een loopt ermee weg, de ander moet er niks van hebben: 'wild vlees'. Ree, hert, haas, zwijn, noem het op en het is verkrijgbaar. En vanaf nu ook edelhert, geschoten in de...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Lelystad

Lelystad op Twitter

RT @DalfsenNet: Omwonenden vliegvelden Maastricht en Rotterdam waarschuwen voor Lelystad Airport https://t.co/8GmNvAfEFl
Door @RobHoenen op 22-01-2019 15:09:09

RT @OmroepFlevoland: Omwonenden van Lelystad Airport gaan veel overlast door de uitbreiding van het vliegveld. Daarvoor waarschuwen de Limb…
Door @RobHoenen op 22-01-2019 14:58:51

NIEUWS --- Lelystad later met aanslag belastingen, in andere gemeenten 'geen problemen’ --- Inwoners van de gemeent… https://t.co/d7RHtQpWe7
Door @HelpLelystad op 22-01-2019 14:52:20

RT @Locourant: Uw zienswijze over Lelystad Airport en luchtvaartnota https://t.co/PvCRal75Il https://t.co/VzPH8g0GVf
Door @HoogOverijssel op 22-01-2019 14:47:28

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Lelystad

 • Nationale Oldtimerdag Lelystad - De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende evenement voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni (Vaderdag). Op de Bataviaboulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad staan jaarlijks 400 oldtimers klaar voor een prachtige familiedag.
  Wanneer? Elk jaar op de derde zondag van juni | Soort: Tentoonstelling
 • Seabottom Jazzfestival - Elk jaar in eind maart barst het Lelystadse Seabottom Jazzfestival weer los. Het festival staat altijd garant voor 2 avonden boordevol jazz, blues, soul en rock. Een geweldig feest dat heel Lelystad jaarlijks op de kop zet!
  Wanneer? Elk jaar in eind maart | Soort: Festival
 • Festival Sunsation - Jaarlijks viert Sunsation het begin van de zomer. Evenals voorgaande edities doen we dit door het aanbieden van een gratis festival programma met veel afwisseling. Zo mag je veel muziek, theater en poëzie verwachten op zaterdagochtend vanaf 05.00 uur. Maar ook vrijdag vanaf 16.00 uur bieden we weer een mooi programma.
  Wanneer? Elk jaar in het begin van de zomer | Soort: Festival
 • Dinsdagmarkt Lelystad - Op dinsdagochtend wordt van 8.30 tot 12.30 uur de gemeentelijke warenmarkt in het Lelycentre gehouden, met veel kleding, stoffen, huishoudtextiel, groenten en fruit en andere versproducten. De markt maakt van dinsdag de dag om het Lelycentre te bezoeken.
  Wanneer? Elke dinsdag va 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Zaterdagmarkt Lelystad - Op zaterdag vult de grote gemeentelijke warenmarkt de Agorahof en omgeving in het stadshart. Van 9.00 tot 16.00 uur kunt u er terecht voor al uw versproducten: vis, kaas, groente en fruit, noten, bloemen etcetera. Een sfeervolle en drukke markt die van de zaterdag een topdag maakt in het stadshart.
  Wanneer? Elke zaterdag van 09:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • LelySTART - Het LelySTART terrein loopt van FlevoMeer Bibliotheek tot aan de Kubus, met alles wat daar tussen ligt. Op verschillende tijden zijn op verschillende locaties verschillende activiteiten geplanned. Er is in het weekend in midden september dus bijna altijd iets te doen.
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Festival
 • Uitgast - Het gratis muziekfestival Uitgast, zoals altijd in het Natuurpark aan de Meerkoetenweg in Lelystad. Dit culturele evenement brengt klassiek, wereldmuziek en jazz samen in een gevarieerd programma met artiesten van hoog niveau.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival
 • Vogelfestival - Elk jaar in midden september organiseert Staatsbosbeheer het Vogelfestival in de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Staatsbosbeheer hoopt met de diverse stands, er een fantastische dag van te maken voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt of gewoon een gezellig en leerzaam dagje uit met het gezin wil beleven.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Tour Of Art Flevoland - Stichting Culturale organiseert begin oktober ’Tour of Art Flevoland’, een evenement voor beeldende kunst. Het eerste weekend van oktober is traditioneel het weekend dat er op diverse locaties in de stad beeldende kunstenaars hun kunstwerken tonen aan het publiek.
  Wanneer? Elk jaar in het eerste weekend van oktober | Soort: Tentoonstelling
 • Mudrun - Sportief? Niet bang om vies te worden? Klaar voor een uitdaging en ook nog eens tussen de 6 en 16 jaar oud? Dan ben jij hier op je plek: de Kindermudrun Belevenissenbos! Een geweldig sportief festijn voor kinderen en jongeren!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Sport