• Fotocredits: nvt.

  Korpsleiding: Genoeg alternatieven voor haperend communicatienetwerk

  De korpsleiding van de landelijke politie ziet dat er keihard wordt gewerkt aan het oplossen van de problemen met het communicatiesysteem C2000 en dat er genoeg alternatieven zijn. De politievakbond ACP zei eerder donderdag dat er grote problemen zijn met de nieuwe versie van het systeem van de hulpdiensten dat drie weken geleden operationeel werd, zo meldde RTL Nieuws. Zo zouden agenten de meldkamer niet meer kunnen bereiken.

 • Fotocredits: nvt.

  Dode bij steekpartij in Wageningen was bewoner van zorginstelling

  Het steekincident binnen een zorginstelling aan de Morel in Wageningen heeft het leven geëist van een bewoner, meldt de politie donderdagavond. De man woonde in het gebouw van de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW).

 • Fotocredits: nvt.

  Moordverdachte Roël T. in Caloh Wagoh-proces vrijgelaten

  De 57-jarige Roël T., verdachte in het Caloh Wagoh-proces, is vrijdag vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerie verdenkingen tegen de man niet duidelijk kon maken, meldt RTV Utrecht.

 • Fotocredits: nvt.

  OM onderzoekt afhandelen 112-meldingen steekpartij Wageningen

  Het Openbaar Ministerie en de politie gaan de gang van zaken rond de 112-meldingen na het steekincident bij een zorginstelling in Wageningen onderzoeken. Dat meldt de politie donderdag in een verklaring. Bij het steekincident viel een nog onbekende dode en raakten twee medewerkers van de zorginstelling gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM over Mesdagfonds: 'Niet-stikstofgevoelige gebieden meegerekend'

  Het Mesdagfonds heeft in zijn stikstofberekening in tegenstelling tot het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ook niet-stikstofgevoelige gebieden meegenomen, zoals water. Dat zegt Coen Berends van het RIVM donderdag tegen NU.nl in een reactie op de stikstofcijfers van het Mesdagfonds.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist 3,5 jaar cel tegen man die 1,8 miljoen euro stal en 'leefde als God'

  Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen een man die tussen 2007 en 2017 ongeveer 1,8 miljoen euro verduisterde van de stichting waarvoor hij bestuurder was. Het geld was bedoeld om de Zuid-Afrikaanse bevolking te helpen en huizen voor hen te bouwen.

 • Fotocredits: nvt.

  Ruim honderd bekeuringen en negen arrestaties bij boerenprotest

  Bij het boerenprotest van woensdag zijn 106 bekeuringen uitgedeeld en zijn negen personen opgepakt, meldt de politie donderdag. Volgens de politie verliep het protest in Den Haag, waar de boeren met hun trekkers samenkwamen, "betrekkelijk rustig".

 • Fotocredits: nvt.

  PI Vught extra beveiligd wegens toename van vastgezette zware criminelen

  De Penitentiaire Inrichting Vught (PI Vught) neemt per direct extra beveiligingsmaatregelen, nadat daar de afgelopen tijd veel extra zware criminelen zijn vastgezet. Zo zijn onlangs Omar L., Dino Soerel en Ridouan T. overgeplaatst naar deze gevangenis, waardoor de risico's volgens de penitentiaire inrichting zijn toegenomen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist twee jaar cel tegen atletiektrainer voor 'verwoestend' misbruik

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in de zaak tegen Jerry M. twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist voor aanranding van en ontuchtige handelingen bij minderjarige meisjes die aan zijn zorg als atletiektrainer waren toevertrouwd.

 • Fotocredits: nvt.

  Koning Willem-Alexander voor het eerst niet aanwezig bij Koningsspelen

  Koning Willem-Alexander zal dit jaar voor het eerst niet aanwezig zijn bij de Koningsspelen op 17 april. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na berichtgeving van de NOS.

Nieuws Leiderdorp

HipHelpt- burennetwerkgouda met aandacht
Twee op de vijf volwassenen in Nederland voelt zich EENZAAM. In de wintermaanden is dit gevoel vaak extra aanwezig. Bezoek met wat GEZELLIGHEID en AANDACHT kan voor iemand...

Waterpolosters GZC DONK Sportploeg van het Jaar
Gouda- De waterpolosters van GZC DONK zijn gekozen tot Sportploeg van het Jaar. In de overvolle sporthal op de Tobbelocatie, vonden vanavond de Go...

Goudse sporthal heet Dick van Dijkhal
Gouda - De nieuwe tijdelijke sporthal op de voormalige Tobbelocatie is omgedoopt in de Dick van Dijkhal. Sportwethouder Michiel Bunnik onthulde de...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Leiderdorp

Leiderdorp op Twitter

Agendatip! ma9 -zo 15 maart vindt 1e editie ‘Week van de weidevogel' plaats in #Leiderdorp, met veel activiteiten… https://t.co/GthVqPY3Wy
Door @Groenehartstoc1 op 19-02-2020 19:23:41

RT @vvdleiderdorp: 💬 ,,Ik hou van scherpte in het debat, met respect voor elkaar als volksvertegenwoordiger." @frankvannoort1 wordt het ni…
Door @frankvannoort1 op 19-02-2020 15:04:58

RT @gem_leiderdorp: Vanaf 1 januari 2020 ontvangt iedereen in Leiderdorp de aanslagen gemeentelijke belastingen, zoals onroerende-zaakbelas…
Door @johan2389 op 18-02-2020 21:33:13

Bouwen aan nieuwe Driegatenbrug @rikvwoudenberg @d66leiderdorp @gem_leiderdorp #persfotograaf #fotograaf #media… https://t.co/rQNklqt084
Door @johan2389 op 18-02-2020 21:12:46

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Leiderdorp

 • Weekmarkt Leiderdorp - Op donderdag wordt er wekelijks een markt gehouden. Een tiental kooplieden biedt u vers fruit, groente, vis, vlees, zuivel en goede (nacht)kleding. Vanwege haar kleinschaligheid is de markt extra overzichtelijk.
  Wanneer? Elke donderdag van 08:00 tot 14:00 | Soort: Markt
 • Terrasfeesten - Brasserie Park is gevestigd in een oude, pittoreske boerderij en is al jarenlang razend populair in Leiderdorp en ver daarbuiten. Bij Brasserie Park worden jaarlijks verschillende Terrasfeesten georganiseerd die je niet wil missen!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Koningsdag Leiderdorp - Koningsdag te Leiderdorp wordt uitbundig gevierd. Naast allerlei activiteiten voor jong en oud kunt u ook bij diverse restaurants langs, zoals caf Hofplein, BrasseriePark en De HollandscheTuyn. Een geweldig feest dus!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Doeshavenconcert - Een keur aan artiesten verzorgt een spectaculaire openingsact en een avond met muziek- en dansoptredens. Op de kade is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (neem uw eigen stoel mee). Het Doeshavenconcert is gratis toegankelijk, maar wees op tijd.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Borrel 071 - Sinds december 2010 is Borrel 071, de borrel van Leiden en omstreken. Borrel 071 biedt de mogelijkheid om na werktijd met relaties, collegas en vrienden te borrelen in een sfeervolle unieke omgeving. In Leiderdorp kunt u terecht bij BrasseriePark!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Triathlon Leiderdorp - Een triathlon bestaat uit de onderdelen zwemmen, wielrennen en hardlopen. In Leiderdorp wordt jaarlijks een triathlon georganiseerd voor de echte sportievelingen. Door een prachtige omgeving en geweldige ambiance worden jaarlijks weer vele toptijden neergezet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Kerstnachtdienst - De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt elk jaar op kerstavond een kerstnachtdienst in park De Houtkamp in Leiderdorp. Een prachtig initiatief om kerst goed te beginnen!
  Wanneer? Elk jaar rond kerst | Soort: Tentoonstelling
 • Vriendenfeesten - De vrienden van het oude dorp presenteren: Een heel weekend feest, voor iedereen, dt zijn de vriendenfeesten. Met activiteiten voor jong, oud en alles dat er tussenin zit. Vrijdag een supergezellige vriendenquiz voor vrienden, bedrijven en straten, zaterdag een uitmarkt en snuffelmarkt, s-avonds een Disco Classics Party met de (live) muziek uit onze jeugd. Zondag het klootschietfestijn, de BAKFIETSSALE en lekker meezingen met diverse artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in het eerste weekend van september | Soort: Feest
 • Spring in 't Veld - Met Groen doet goed maken alle kinderen in Zuid-Holland kennis met de natuur in hun omgeving. Een flinke klus, waar heel veel mensen aan meewerken en meedenken. Voor al deze mensen bestuurders, vrijwilligers, ambtenaren, ondernemers, noem maar op organiseren we in maart het Groen doet goed festival Spring in t veld!
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Feest