Nieuws Leeuwarden

Luisterartikel: Monsterklus voor bergingsschepen: één Kia, een container en 18 ton rotzooi
Vol goede moed gingen de bergingsschepen maandag aan de slag om containers op te vissen. Het is een monsterklus: aan het einde van de dag ligt er slechts één aan dek. Beluister...

Winkeliers Camminghaburen: 'Weiger Aldi op Centrale'
De winkeliersvereniging Camminghaburen vraagt de gemeente om een Aldi op De Centrale niet toe te staan. Het wijkpanel wil uitstel van het besluit...

641 ton strooizout en 45 sneeuwschuivers ingezet: wegen in Friesland goed te berijden
Ondanks een aangekondigde code geel voor gladheid, is het goed te doen op de Friese rijkswegen. Rijkswaterstaat heeft flink gestrooid...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Leeuwarden

Leeuwarden op Twitter

Heerlijke poll van @EurolBV 😂😂 Met wie willen wij liever op de foto tijdens #RacingExpo Leeuwarden? @TomCoronel &… https://t.co/3J3o7J5uRo
Door @MeindertAcdaF1 op 23-01-2019 09:32:18

Domme mensen, ze weten de markt niet. Nooit meegegaan - Winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden loopt langzaamaan leeg https://t.co/md90jpDqkR
Door @smoeshaan1 op 23-01-2019 09:18:21

Leeuwarden - Man uit Blije zit dronken achter stuur https://t.co/5AR3Bx4FtQ
Door @WaldNet op 23-01-2019 09:10:01

Winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden loopt langzaamaan leeg https://t.co/umrG5tBE8c
Door @FrankVink op 23-01-2019 08:14:12

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Leeuwarden

 • Bloemetjesmarkt - Op Hemelvaartsdag staat Leeuwarden in de bloemen. In de stad vindt dan de jaarlijkse bloemetjesmarkt plaats, met een kilometers lange markt met alle kleuren, soorten en maten bloemen en planten. Het is de langste markt van Nederland. De hele stad is een bloemenzee: een lust voor het oog.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Cultuurtour - De historische en culturele rijkdom van Leeuwarden is prachtig terug te zien in de oude stad, van grachten tot internationale kunst en het weergaloze authentieke drankje dat Beerenburger heet. Tijdens deze tour word je meegenomen door deze historische stad welke een pelgrimsoord voor Escher fans is.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Into the Grave - Na het succes in voorgaande jaren breidt Into the Grave uit! Twee dagen lang staat het hardste metal festival van het noorden op het Oldehoofsterkerkhof. Een geweldig muzikaal festival voor de echte liefhebber!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Markt Zaailand - In Leeuwarden treft u op het Zaailand iedere week een weekmarkt aan. Hier vindt u ruim 90 kramen waarin koopwaar van een hoog niveau wordt aangeboden. U treft dan o.a. verse producten aan, zoals groente, vlees, noten, vis en kaas. Maar ook kramen met kleding en andere non-food poducten komt u op de (week)markten in Leeuwarden tegen.
  Wanneer? Elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Woensdagmarkt - Ook in de wijk Bilgaard en Nijlan treft u iedere woensdag een weekmarkt aan. Bezoek dus de (week)markten in Leeuwarden en laat u verassen. Of het nu is voor de dagelijkse verse boodschappen of voor een specialiteit, de (week)markten in Leeuwarden zijn een uitje op zich.
  Wanneer? Elke woensdag | Soort: Markt
 • Ljouwert Culinair - Circa 21 restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het nieuwe culinaire seizoen. Uiteenlopende heerlijkheden met vis, vlees en vegetarische gerechten. Met loungemuziek om het drankje later op de avond extra gezellig te maken. En een speciale kindermiddag op zondag.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • Cityrock Leeuwarden - CityRock Leeuwarden viert het muziekgenre rock in de breedste zin van het woord, zoveel mogelijk genres zijn namelijk vertegenwoordigt op dit festival. Een geweldig festival voor de liefhebber van rock! Komt u ook?
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Welcome to The Village - Welcome to The Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. Een dorp dat we samen maken, en waar we een goed muziekprogramma van internationaal talent, lekker en logisch eten en design belangrijk vinden. Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Festival
 • Noordelijk Film Festival - Het Noordelijk Film Festival vindt ieder jaar plaats in Leeuwarden in november. Het is met 30.000 bezoekers in ruim vier dagen uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van het Noord Nederland en het grootste regionale filmfestival van het land. De hoofdlocaties van het festival zijn de zalen van Slieker Film Leeuwarden en die van stadsschouwburg De Harmonie.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Festival
 • Dancetour Leeuwarden - Dancetour is een gratis dance-evenement dat jaarlijks in meerdere Nederlandse steden wordt georganiseerd. Dancetour wordt georganiseerd door BOD Events in opdracht van Stichting Dancetour, doorgaans op een feestdag of zondag. Ook Leeuwarden gaat los!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival