Nieuws Leeuwarden

Flyers neemt voorsprong in finale van de play-offs
Door Herentals met het nemen van penaltyshots te verslaan, heeft UNIS Flyers zaterdagavond een 1-0 voorsprong genomen in finale van de BeNe-League. Zondag wordt het...

Man uit Hoorn met 180 km/u over Afsluitdijk: rijbewijs ingenomen
Een 38-jarige automobilist uit Hoorn is vrijdagochtend op de Afsluitdijk zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij meer dan vijftig kilometer te hard reed...

Pakes en beppes smullen op school van pannenkoeken
Voor wie het nog niet wist, 22 maart is het Nationale Pannenkoekdag. In Jistrum doen ze daar traditiegetrouw aan mee...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Leeuwarden

Leeuwarden op Twitter

RT @Zienn: Betrokken bij #werken, #leren, #dagbesteding, oftewel #participatie van jongeren in Friesland? Kom 28 maart naar De Werkerij in…
Door @AlfieFaber op 22-03-2019 19:58:09

Amerikanen in Leeuwarden voor ethisch hacken https://t.co/uqYngolTu2
Door @OmropFryslanNL op 22-03-2019 19:45:15

RT @Zienn: Betrokken bij #werken, #leren, #dagbesteding, oftewel #participatie van jongeren in Friesland? Kom 28 maart naar De Werkerij in…
Door @MeinardDijkstra op 22-03-2019 19:30:18

RT @Hof_Arnh_Leeuw: 20 jaar cel voor moord op Koen Everink #uitspraak #hogerberoep https://t.co/LLRj3yOHHd
Door @epsdam op 22-03-2019 17:58:00

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Leeuwarden

 • Bloemetjesmarkt - Op Hemelvaartsdag staat Leeuwarden in de bloemen. In de stad vindt dan de jaarlijkse bloemetjesmarkt plaats, met een kilometers lange markt met alle kleuren, soorten en maten bloemen en planten. Het is de langste markt van Nederland. De hele stad is een bloemenzee: een lust voor het oog.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Cultuurtour - De historische en culturele rijkdom van Leeuwarden is prachtig terug te zien in de oude stad, van grachten tot internationale kunst en het weergaloze authentieke drankje dat Beerenburger heet. Tijdens deze tour word je meegenomen door deze historische stad welke een pelgrimsoord voor Escher fans is.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Into the Grave - Na het succes in voorgaande jaren breidt Into the Grave uit! Twee dagen lang staat het hardste metal festival van het noorden op het Oldehoofsterkerkhof. Een geweldig muzikaal festival voor de echte liefhebber!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Markt Zaailand - In Leeuwarden treft u op het Zaailand iedere week een weekmarkt aan. Hier vindt u ruim 90 kramen waarin koopwaar van een hoog niveau wordt aangeboden. U treft dan o.a. verse producten aan, zoals groente, vlees, noten, vis en kaas. Maar ook kramen met kleding en andere non-food poducten komt u op de (week)markten in Leeuwarden tegen.
  Wanneer? Elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Woensdagmarkt - Ook in de wijk Bilgaard en Nijlan treft u iedere woensdag een weekmarkt aan. Bezoek dus de (week)markten in Leeuwarden en laat u verassen. Of het nu is voor de dagelijkse verse boodschappen of voor een specialiteit, de (week)markten in Leeuwarden zijn een uitje op zich.
  Wanneer? Elke woensdag | Soort: Markt
 • Ljouwert Culinair - Circa 21 restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het nieuwe culinaire seizoen. Uiteenlopende heerlijkheden met vis, vlees en vegetarische gerechten. Met loungemuziek om het drankje later op de avond extra gezellig te maken. En een speciale kindermiddag op zondag.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • Cityrock Leeuwarden - CityRock Leeuwarden viert het muziekgenre rock in de breedste zin van het woord, zoveel mogelijk genres zijn namelijk vertegenwoordigt op dit festival. Een geweldig festival voor de liefhebber van rock! Komt u ook?
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Welcome to The Village - Welcome to The Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. Een dorp dat we samen maken, en waar we een goed muziekprogramma van internationaal talent, lekker en logisch eten en design belangrijk vinden. Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Festival
 • Noordelijk Film Festival - Het Noordelijk Film Festival vindt ieder jaar plaats in Leeuwarden in november. Het is met 30.000 bezoekers in ruim vier dagen uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van het Noord Nederland en het grootste regionale filmfestival van het land. De hoofdlocaties van het festival zijn de zalen van Slieker Film Leeuwarden en die van stadsschouwburg De Harmonie.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Festival
 • Dancetour Leeuwarden - Dancetour is een gratis dance-evenement dat jaarlijks in meerdere Nederlandse steden wordt georganiseerd. Dancetour wordt georganiseerd door BOD Events in opdracht van Stichting Dancetour, doorgaans op een feestdag of zondag. Ook Leeuwarden gaat los!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival