Nieuws Korendijk

Provincie en gemeente reiken luchtkwaliteitsmeter van startup uHoo uit
Met behulp van een luchtkwaliteitsmeter krijgen ruim 60 inwoners van Alblasserdam meer inzicht in de kwaliteit van de lucht in hun huis. Zij doen mee aan het project...

Opdoeken speeltuintje berust op misverstand
Door Marianka Peters

Onderzoek feestverlichting in Goudse binnenstad
Gouda - De gemeente Gouda laat in de binnenstad onderzoek doen naar de technische staat van de muurankers in de gevels, waar jaarlijks de feestverlichting hangt. De bedoeling...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Korendijk

Korendijk op Twitter

RT @HWVVD: De VVD in actie in Korendijk voor een veilige fietsroute tussen Goudswaard en Oud-Beijerland! Geen goede oplossing? Dan een grat…
Door @MarijkeBoorsma op 16-10-2018 07:16:18

De VVD in actie in Korendijk voor een veilige fietsroute tussen Goudswaard en Oud-Beijerland! Geen goede oplossing?… https://t.co/oiVORS57aX
Door @HWVVD op 16-10-2018 06:07:14

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Korendijk

 • Voorjaarsfair - Door de Gereformeerder Gemeente Nieuw-Beijerland wordt ieder jaar een voorjaarsfair georganiseerd van 10:00 uur tot 15:00 uur ter hoogte van de nieuwe kerk aan de Dorpsgaard in Nieuw-Beijerland.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Beurs
 • Koningsdag Zuid-Beijerland - Rondom 27 apriil wordt door Oranjevereniging Zuid-Beijerland Koningsdagactiviteiten georganiseerd ter hoogte van de feesttent aan de Ridder van Dorplaan in Zuid-Beijerland. Een geweldig feest met activiteiten voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar rond 27 april | Soort: Feest
 • Urban Trail Run - Door Stichting Hoeksche Waard Running Crew wordt jaarlijks in mei een Urban Trail Run in en rondom Zuid-Beijerland georganiseerd vanaf 19:00 uur tot uiterlijk 22:00 uur. Een prachtig parcours en een gemoedelijke sfeer!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport
 • Trekkertrek Zuid-Beijerland - Wat is Trekkertrek? Het gaat bij Trekkertrek om ware krachtexplosies waarbij de sleepwagen van meer dan 20 ton over een afstand van 100 meter verplaatst moet worden. Wat gebeurd er op de baan? De trekker is de spil van de wedstrijd en moet aan een aantal regels voldoen en wordt in een gewichtsklasse ingedeeld. De trekker moet proberen de sleepwagen over 100 meter te trekken zonder te stoppen. Een heus spektakel dus!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Tentoonstelling
 • Lekker naar de BioBoer - Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer. Het weekend is d gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging Achter biologisch staan!
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Feest
 • Terug naar Tiengemeten - 'Terug naar Tiengemeten' wordt gehouden in augustus in een boomgaard op het natuureilandje Tiengemeten. Het buitenfestival is grotendeels overdekt, biedt veel comfort en culinaire variatie, waardoor het ook geliefd is bij 'oudere' festivalgangers. 'Terug naar Tiengemeten' is geen massa-spektakel, maar een intiem en ontspannen muziekfeest in een prachtige omgeving. Het trage eilandritme, tien relaxte eilandbewoners en een goeie hap eten vormen de basis van een of twee dagen bivakkeren in de eilandnatuur.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Sinterklaasintocht - In midden november wordt door Speeltuinvereniging Jeugdland de intocht van Sinterklaas georganiseerd. Sinterklaas wordt omstreeks 14:00 uur verwacht in Nieuw-Beijerland. Deze intocht is een groot feest voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in midden november | Soort: Feest
 • Bram Roza Festival - Het Bram Roza Festival streeft ernaar om zoveel mogelijk Hoekschewaarders, jong en oud, te betrekken bij TAAL in de vorm van pozie, proza, beeldende kunst, muziek etc. Kinderen en jongeren in het bijzonder krijgen de gelegenheid om hun talenten aan te spreken en worden actief meegenomen door dichters, kunstenaars en andere professionals. Natuur en cultureel erfgoed zijn onlosmakelijk verbonden aan het BRF doordat het festival zich jaarlijks afspeelt op bijzondere locaties en Nieuw-Beijerland.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Rabobank Concours Hippique de Zilveren Mustang - Het eerste weekend van september organiseert Rijvereniging de Mustang het Rabobank Concours Hippique de Zilveren Mustang. Op dit jaarlijkse concours kun je met je paard of pony deelnemen aan dressuur en springen.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Oogstdag - In begin september is de jaarlijkse Oogstdag op natuureiland Tiengemeten. Een leuke familiedag boordevol activiteiten voor iedereen die van lekkere streekproducten, gezelligheid en nostalgie houdt. In en rondom de hoeves bij het Landbouwmuseum, het Rien Poortvliet museum en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is van alles te beleven.
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest