• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Hoogeveen

Drenthe Toen: Bijen maakten Drenten bijzonder bijgelovig
Bijen waren vroeger zeer gesteld op goede manieren. Als bijvoorbeeld het overlijden van hun baas hen niet werd verteld, dan gaven ze geen honing meer. Althans, dat geloofde...

Automobilist vlucht in Mini met bierflesjes na aanrijding in Meppel
De bestuurder van een Mini heeft vrijdagnacht een vluchtpoging gedaan na een ongeval op de N375 bij Meppel. Hij was daar rond 00:40 uur met een ander voertuig in botsing...

Relatief weinig vrouwelijke verdachten in Drenthe
Drenthe kende, vergeleken met de andere provincies in Nederland, afgelopen jaar het laagste percentage vrouwelijke verdachten. In het hele land werden in 2018 126.000...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Hoogeveen

Hoogeveen op Twitter

Schoorsteenbrand..... Huis in Hoogeveen beschadigd door brand https://t.co/RsofYfhdKy
Door @PM_Micron op 07-12-2019 09:32:49

Niemand raakte gewond aan de Roerdomplaan in Hoogeveen https://t.co/UBfu0bhasH
Door @GerrieBijl op 07-12-2019 07:28:57

Huis in Hoogeveen beschadigd door brand: Aan de Roerdomplaan in Hoogeveen is vanavond brand uitgebroken in een scho… https://t.co/8n4oV0Wvin
Door @drenthe op 06-12-2019 21:42:03

Huis in Hoogeveen beschadigd door brand https://t.co/DcuQLPLMVo
Door @RTVDrenthe op 06-12-2019 21:26:42

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Hoogeveen

 • Ronde van Drenthe - De Ronde van Drenthe, ook genaamd Albert Achterhes Profronde van Drenthe, is een wielerwedstrijd die wordt verreden in de Nederlandse provincie Drenthe. Ze was van oudsher een van de belangrijkere Nederlandse amateurklassiekers, maar tegenwoordig doen er ook veel (semi-)professionals mee.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport
 • Hoogeveense Cascaderun - De Hoogeveense Cascaderun is een hardloopwedstrijd gehouden in de Drentse plaats Hoogeveen.De atletiekwedstrijd wordt jaarlijks in Hoogeveen gelopen. Deze wedstrijd over 5 en 10 Engelse mijl wordt georganiseerd door de Stichting Hoogeveense Cascaderun.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport
 • Pulledagen - De Pulledagen in Hoogeveen worden elke jaar in de zomer gehouden. Het is een (rommel)markt in de Hoofdstraat en de Schutstraat van Hoogeveen, er staan eetkraampjes en diverse artiesten geven een optreden. Particulieren bieden hun 'zolderspullen' te koop aan.
  Wanneer? Elke donderdag in juli & augustus | Soort: Markt
 • Occultfest - Occultfest is een Nederlands hardrock- en metalfestival dat elk jaar gehouden wordt in Hoogeveen.Het festival wordt georganiseerd in het eerste weekend van september. Naast de bekendere bands treden er ook minder bekende bands op. Zo ontstaat er een unieke sfeer!
  Wanneer? Elk jaar in het eerste weekend van september | Soort: Feest
 • Noorderlichtjesparade - De Noorderlichtjesparade is een verlichtte praalwagen optocht door het centrum van Hoogeveen. Een evenement dat jaarlijks tienduizenden mensen naar het centrum trekt! Komt u ook een kijkje nemen in december?
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Hoogeveen Culinair - Hoogeveen Culinair, een prachtig evenement! Jaarlijks wordt dit evenement georganiseerd in het laatste weekend van augustus! Het culinair festijn vindt plaats in het Burgemeester Tjalmapark Hoogeveen, komt dat zien!
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van augustus | Soort: Markt
 • Hoogeveense Nieuwjaarsduik - Elk jaar is er in de gracht in Hoogeveen weer de nieuwjaarsduik. Deze frisse duik laat iedereen met goede voornemens op een frisse manier het nieuwe jaar beginnen. Een geweldige manier om het nieuwe jaar in te luiden!
  Wanneer? Elk jaar op 1 januari | Soort: Sport
 • Markt Hoogeveen - Een bezoek aan de Hoogeveense markt geeft vrijheid, de markt heeft geen deur of drempels en is voor iedereen toegankelijk. De communicatie is ongedwongen en de vrijblijvende sfeer tussen de koopman en de klant wordt hierdoor verhoogd.
  Wanneer? Elke donderdag (van 08:00 tot 13:30) & zaterdag (van 09:00 tot 17:00) | Soort: Markt
 • Graveland - Graveland is een metalfestival dat gehouden wordt in begin oktober in The Maxx (Terpweg 1 Hoogeveen). Het festival brengt vooral de hardere subgenres zoals black, death en grindcore voor het voetlicht.
  Wanneer? Elk jaar in begin oktober | Soort: Festival
 • Foodfestival - Een gratis en voor voor iedereen toegankelijk festival vol vermaak, muziek en ontzettend veel en lekker eten. Het Foodfestival Hoogeveen zal plaatsvinden in juni op het Burgermeester Tjalmaplein. Een weekend vol gezelligheid, muziek, fijne drankjes en heerlijk eten. Opa's, oma's, kinderen, buren, collega's, vrienden en vriendinnen. Dit weekend is er voor iedereen. Jong en oud.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Markt