• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Hengelo

Gemist? Pegida roept op om als zwarte piet te komen tijdens de intocht in Apeldoorn en boeren krijgen na protesten hun zin
Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 14 oktober...

Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren
,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag...

Brandweer rukt uit voor grote brand in Balkbrug
De brandweer is vanavond uitgerukt voor een grote brand bij afvalverwerker Van Werven aan de Coevorderweg in Balkbrug. Vanuit meerdere plaatsen zijn brandweerwagens...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Hengelo

Hengelo op Twitter

RT @JohnKerstens: Kamervragen over de patiëntenstop bij ⁦@ZGT_info⁩ in Almelo en Hengelo voor verzekerden van Zilveren Kruis. Minister Brui…
Door @RooieSpieker op 14-10-2019 21:19:40

RT @b_v_apeldoorn: Wat een geweldig goed nieuws.! #CETA is van de baan. Wat een goed nieuws voor onze democratie, onze samenleving, ons mil…
Door @SP_Hengelo op 14-10-2019 20:22:40

RT @JohnKerstens: Kamervragen over de patiëntenstop bij ⁦@ZGT_info⁩ in Almelo en Hengelo voor verzekerden van Zilveren Kruis. Minister Brui…
Door @jaapstapel op 14-10-2019 19:17:24

RT @PLPSHofman: 'Ik ga beter opletten, want ik wil geen ongeluk.' Samen met leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Leer in #Hengelo…
Door @gem_bronckhorst op 14-10-2019 19:17:13

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Hengelo

 • Markt Hengelo - Bezoek op de woensdag en zaterdag de Hengelose markt en geniet van het vele lekkers dat aangeboden wordt. Zoals: vis, snacks, loempia's, wraps, shoarma, Spaanse churros, en nog veel meer. De Hengelose markt is divers. Van kleurrijke stands met bloemen tot aan bijvoorbeeld het laten slijpen van messe.
  Wanneer? Elke woensdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Nacht van Hengelo - Tienduizenden bezoekers en de wielertop. 90 kilometer in nog geen 2 uur. Met winnaars als Jan Ullrich, Gerrie Kneteman, Hennie Kuiper, Joop Zoetermelk, Eric Breukink, Rudie Kemna,Johan Museeuw, Erik Dekker, Michael Boogerd, Joost Posthuma, Robbie Mc Ewen, Karsten Kroon, Lars Boom & Tyler Farrar. Wie zal er dit jaar winnen?
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Sport
 • Tropical Night - Tropical Night. Het tropische evenement in Hengelo. Een evenement dat jaarlijks vele bezoekers trekt in tropische sferen. Mis dit geweldige evenement niet en reserveer begin juli voor het Tropical Night Festival!
  Wanneer? Elk jaar in begin juli | Soort: Festival
 • Zomermarkt Hengelo - Van 12.00 tot 17.00 uur staan op de jaarlijkse zomermarkt meer dan 70 verkoopkramen opgesteld met leuke aanbiedingen van winkeliers, horecabedrijven en kramen van diverse markthandelaren. Mis deze zomermarkt niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Creatief Festival - Het creatief festival is voor en door creatieve mensen of mensen die van mooie spullen houden. Bent u op zoek naar een ontzettend leuk cadeautje, een bijzondere kaart om op te sturen of iets unieks voor bij uw interieur? Zoek niet verder en kom bij de kramen kijken op deze gezellige creatieve markt! Iedereen is van harte welkom.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival
 • BAM! Festival - Iedereen beleeft zijn eigen hoogtepunt op BAM! Want een festival met een dergelijk veelzijdig gezicht trekt bezoekers die allemaal hun eigen moment zullen herinneren. Eén hoogtepunt kiezen is haast onmogelijk. Dat hoeft ook niet, want een bezoekende festivaljunk beschreef het misschien wel het mooist: “De kracht BAM! schuilt in de laagdrempeligheid, de mooie omgeving en vooral simpele uitstraling. Zonde om dit feestje een jaar over te slaan.”
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Big Band Festival Hengelo - Ieder jaar is er weer een groots Big Band Festival in Hengelo. Dit festival trekt jaarlijks veel bekijks tijdens het Pinksterweekend en zorgt voor veel toerisme. Ook de inwoners van Hengelo waarderen het festival ten zeerste.
  Wanneer? Elk jaar op Eerste Pinksterdag | Soort: Festival