• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Helmond

Philips heeft belangrijkste fabriek verstopt: niet alleen technologie, maar ook luiers
EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Technology Week die maandag van start gaat, zetten veel bedrijven de deuren open, zodat iedereen kan zien hoe techniek tot stand komt. Al blijkt...

Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren
HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen...

Voetbalwedstrijd in Someren loopt uit de hand: ‘Keeper in z'n gezicht geschopt’
SOMEREN - De voetbalwedstrijd tussen SV Someren 14 en HVV Helmond 2, in de reserve zesde klasse, is zondag uit de hand gelopen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Helmond

Helmond op Twitter

O&U ontvangt Echo der Kempen uit #Bergeijk Na een reeks van straatoptredens in Laarbeek wordt de concertagenda van… https://t.co/I0XYwyJqgP
Door @helmond_nieuws op 19-05-2019 15:06:21

Kleine #kermis heeft het moeilijk: ´Ieder jaar verdwijnen er dertig dorps#kermissen´ Ieder jaar verdwij… https://t.co/vffNneWn7w
Door @helmond_nieuws op 19-05-2019 15:06:21

Lieshoutenaar Brouwers neemt biertjes voor lief na doelpunt #FCDenBosch: ´Een en al emotie wat er uitkomt&acu… https://t.co/s7atVVQDyy
Door @helmond_nieuws op 19-05-2019 15:06:20

Muzikale wederopstanding in mis van Gemertse pater Matthias Er was een flinke belangstelling voor de vierstemmige m… https://t.co/ggHhU0qk7E
Door @helmond_nieuws op 19-05-2019 15:06:19

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Helmond

 • Festival Impact - Festival Impact is een grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats vindt in het centrum van Helmond. Festival Impact wordt georganiseerd vóór en dóór jongeren. Naast de verschillende artiesten die tijdens het festival te zien zijn, worden jongeren tijdens het festival in contact gebracht met verschillende vormen van kunst en cultuur.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Helmond H2O Festival - Festival Helmond H2O is met een enthousiaste en grenzeloze inzet, geheel uit maatschappelijk/culturele betrokkenheid georganiseerd door allerlei energieke mensen. Zo ontstaat eveneens een energiek en gezellig festival!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Drakenbootfestival - Elk jaar in begin juni wordt het Drakenbootfestival opgeluisterd met muziekoptredens op verschillende podia op het festivalterrein. Op vrijdag en zaterdag is een programma gepland tot 01.00 uur; op zondag stopt de muziek ’s avonds om 23.00 uur. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd door vele food cateraars met vele smaakstijlen!
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • Helmondse Markt - Beleef de Helmondse markt! Elke zaterdag tussen 8:30 uur en 16:00 uur en elke woensdagochtend tussen 8:30 uur en 12:30 uur. Een geweldige markt voor inwoners en toeristen, waar zij allen voorzien worden in hun behoeften.
  Wanneer? Elke woensdag & zaterdag vanaf 08:30 | Soort: Markt
 • Kasteeltuinconcerten - De rustgevende omgeving en gemoedelijke sfeer in de kasteeltuin van Helmond maken de inmiddels zeer populaire Kasteeltuinconcerten elk jaar weer tot een uniek evenement! Geniet van de mooie zomeravonden met een koel drankje in een ontspannen sfeer van een gevarieerd aanbod aan fijne muziek. De kasteeltuin met haar prachtig, verlichte middeleeuwse kasteel wordt dé ontmoetingsplek voor jong en oud.
  Wanneer? Elke zomerse vrijdagavond | Soort: Tentoonstelling
 • Kasteelbelevenissen - Knutsel en versier een prinsessenhoed of ridderhelm, gebruik daarbij prachtige sjablonen, glitterstenen, veren en glanspapier en verander in een stoere ridder of mooie prinses. Verschillende leuke activiteiten voor de jonge kinderen!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Biologische Markt - Elke vrijdag is er van 14.00-18.00 uur een biologische markt onder de Markthal van Winkelcentrum Brandevoort in Helmond. Een prachtige markt voor de mensen die om de wereld en haar natuur geven!
  Wanneer? Elke vrijdag van 14:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Hellrun - Hellrun is een nieuw sportevenement voor Helmond en omgeving. Een Obstakelrun door het centrum met hindernissen zoals, trappen, bruggen, stapels banden en containers. Een leuke sportieve uitdaging voor het hele gezin!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • HAC NightRun - Helmond, een stad naar je hart. Nog mooier is het om hard door die stad te gaan én je hart sneller te laten kloppen. Het liefst lichtvoetig. Stadsdelen waar je normaal winkelt, een terrasje pakt of gewoon wandelt en op andere momenten doorheen fietst worden nu speciaal voor jou vrijgemaakt om er te gaan hardlopen. In het avondlicht!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport
 • Carnaval Helmond - Carnaval wordt ook groots gevierd in Helmond met onder meer de grootste optocht van het zuiden. Helmond is een echte carnavalsstad; naast de vele carnavalsverenigingen is er een grote vereniging die zich bezighoudt met het stadscarnaval (dat ieder jaar tienduizenden bezoekers trekt): de Keiebijters.
  Wanneer? Elk jaar rond carnaval | Soort: Tentoonstelling