• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Heerlen

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Heerlen

Heerlen op Twitter

Groene Ster grijpt titel in de hoofdklasse B Groene Ster grijpt titel in de hoofdklasse door zinderende kampioenswe… https://t.co/nWbCo6xIJE
Door @heerlen_nieuws op 19-05-2019 20:14:11

Breekijzer Boonstra schenkt #Hoensbroek hoop op handhaving FC #Hoensbroek was al bijna dood en begraven, maar heeft… https://t.co/XGdr1C13Es
Door @heerlen_nieuws op 19-05-2019 19:34:13

Breekijzer Boonstra schenkt #Hoensbroek hoop op handhaving FC #Hoensbroek was al bijna dood en begraven, maar heeft… https://t.co/pQd7WkqDqT
Door @heerlen_nieuws op 19-05-2019 19:34:12

Een nieuwe baan' 41 vacatures bij onder meer Bouwcenter Jan Opreij, Envida en PSW Datum Vacature Bedrijf Regio 2019… https://t.co/egl9yXXQSZ
Door @heerlen_nieuws op 19-05-2019 19:24:20

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Heerlen

 • Cultura Nova - Tien dagen lang is Cultura Nova hét zomerfestival in Heerlen en omgeving, vol passie, ontroering en spektakel voor jong en oud, met internationaal programma vol theater, muziek en beeldende kunst. Kortom: mis dit festival niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Booch Festival - In 1998 begon dit Heerlense festival als ‘a Booch’, het eerste gratis toegankelijke popfestival, speciaal gericht op jongeren. Er was toen een podium op de Bongerd. Nu is het festival uitgegroeid tot één van de grootste van zijn soort in Limburg!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Charles Hennen Concours - Het Charles Hennen Concours is een internationaal kamermuziek-concours voor strijkers. Het wordt elk jaar in de lente gehouden in Heerlen. Het concours werd opgericht in 1986 op initiatief van muziekschooldirecteur P.M. Theunissen en groeide uit tot een gerenommeerd kamermuziekfestival met allerlei nevenactiviteiten en concerten.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Tentoonstelling
 • ParkCity Live - Alles komt samen op ParkCity Live. De beleving van muziek, het mysterie van kunst & cultuur, aandacht voor Young Talents en de verrassing van het onverwachte in één dynamisch openluchtfestival. Twee dagen vol avonturen en ontdekkingen, waar gevestigde namen, actuele trends, entertainment, het rijke popverleden of juist ondergrondse ontwikkelingen voorbij kunnen komen.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Feest
 • Dutch Mountain Film Festival - Het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) is een internationaal bergfilmfestival dat, na een try-out in Maastricht in 2007, sinds 2011 jaarlijks in het Nederlandse Heerlen plaatsvindt. Tijdens dit filmfestival worden bergfilms vertoond in diverse voorstellingen. Een geweldig festival!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Markt Heerlen-Centrum - De grote wekelijkse markt vindt u in Heerlen op dinsdag van 8.30 tot 15.00 uur, op de Bongerd en Promenade. Met veel fruit- en groentekramen, planten, vis, brood, noten, naaistoffen, fournituren, kleding, onderkleding en tassen, huishoudelijke spullen en nog veel meer. Gezellig! Op zaterdag is er een middelgrote markt, op dezelfde plek, van 9.00 tot 17.00.
  Wanneer? Elke dinsdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Curosiamarkt - Regelmatig in mei t/m september is er Curiosamarkt in Heerlen-Centrum. U kunt er snuffelen naar curiosa, antiek en tweedehands spulletjes. Een geweldige markt voor de liefhebber en koopjesjager! Komt u ook een kijkje nemen?
  Wanneer? Elk jaar in de periode mei t/m september | Soort: Markt
 • Jaarmarkt Heerlen - Het marktseizoen wordt ieder jaar geopend in april met D'r Joarmaat. Deze jaarmarkt is op de derde of vierde zaterdag van april van 9.00 - 17.00 uur in het centrum van Heerlen. Het is een grote en sfeervolle markt die verkopers overal vandaan naar Heerlen brengt om hun waren te verkopen.
  Wanneer? Elk jaar op de derde of vierde zaterdag van april | Soort: Markt
 • Parkstad Culinair - Heerlijk Bourgondisch genieten doet u op Parkstad Culinair op het Pancratiusplein! In meer dan 25 (pagode)tenten gaan diverse restaurateurs uit Parkstad en omgeving, op laagdrempelige wijze, in een sfeervolle ambiance hun culinaire kunsten vertonen.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Beurs
 • Kermis Heerlen - Heële op ziene kop! De Northpole, een lunapark in winterse sferen en de Snow Jet laten u alvast in de stemming komen van de winter! Een geweldige kermis met geweldige attracties, die vermaak bieden aan jong en oud!
  Wanneer? Elk voor- en najaar | Soort: Feest