• Fotocredits: nvt.

    Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

    Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar en zal naar schatting zo'n 1,5 miljard euro bedragen.

  • Fotocredits: nvt.

    Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

    Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

  • Fotocredits: nvt.

    RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

    De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

  • Fotocredits: nvt.

    Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

    De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

  • Fotocredits: nvt.

    Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

    Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

  • Fotocredits: nvt.

    Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

    Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

  • Fotocredits: nvt.

    Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

    Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

  • Fotocredits: nvt.

    Video | Dj's hekelen kabinet: 'Nachtleven wordt totaal vergeten'

    Restaurants en cafés in Nederland zijn inmiddels open, maar het duurt nog wel even voordat we weer met z'n allen in een nachtclub kunnen staan. Nachtclubs en poppodia blijven tot ten minste 1 september gesloten en onder anderen dj's lopen daardoor een hoop inkomsten mis. Hoe houden zij hun hoofd boven water en wat doen ze om bezig te blijven?

  • Fotocredits: nvt.

    Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

    Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

  • Fotocredits: nvt.

    Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

    De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Heerenveen

Vrachtwagen raakt naast de A7 bij knooppunt Heerenveen
Heerenveen – Op de A7 ter hoogte van knooppunt Heerenveen is vrijdagmiddag een vrachtwagen van de weg geraakt en in het gras tot stilstand gekomen. De chauffeur...

Laatste 'Brabantse' coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuizen in het Noorden
De laatste coronapatiënten uit Brabant en andere regio’s buiten Noord-Nederland hebben deze week de ziekenhuizen in het Noorden verlaten. Er liggen nu nog 11 coronapatiënten...

Ook tegendemonstratie Black Lives Matter Leeuwarden gepland: ‘Alle levens zijn even belangrijk’
Bij de gemeente Leeuwarden is een aanmelding binnengekomen voor een demonstratie tégen de al eerder aangemelde Black Lives Matter-demonstratie. Initiatiefnemer...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Heerenveen

Heerenveen op Twitter

Ook 2e keeper Bednarek weg bij Heerenveen, club heeft dringend keepers nodig https://t.co/KdDNkS6Fk3 [voetbal nieuws]
Door @vtblnws op 04-06-2020 15:46:02

RT @FeanOnline: 'SC Heerenveen kijkt bij Manchester City voor nieuwe spits (20)' https://t.co/8yGbkmj7ic #SCHeerenveen https://t.co/Gjwl3XT…
Door @marcelkoppers op 04-06-2020 15:27:13

RT @scHeerenveen: 🏁 Negen jeugdspelers van sc Heerenveen hebben deze week het goede nieuws ontvangen te zijn geslaagd voor de schoolexamens…
Door @EriccBoersma op 04-06-2020 15:23:25

'SC Heerenveen kijkt bij Manchester City voor nieuwe spits (20)' https://t.co/8yGbkmj7ic #SCHeerenveen https://t.co/Gjwl3XT4Ls
Door @FeanOnline op 04-06-2020 15:19:47

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Heerenveen

  • Heaven Open Air - Heaven Open Air is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland. Ieder jaar beleven duizenden feestgangers een onvergetelijke dag op het P6 terrein in Heerenveen. Naast een hele reeks aan Neerlands beste djs is er nog veel meer te beleven.. Een dag vol geluksmomentjes, feest, verassingen en spektakel.
    Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
  • MultiCulti Festival - Het MultiCulti Festival is ontstaan op verzoek van de gemeente Heerenveen en de ondernemers. Er werd gezocht naar aantrekkelijke evenementen in het centrum met als doel Heerenveen als aantrekkelijk winkelcentrum beter op de kaart te zetten en meer publiek te trekken. Met een multicultimarkt waar tal van producten, cadeauartikelen, woonaccessoires en culinaire lekkernijen te koop zijn.
    Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
  • Simmerfest - Elk jaar is het in de begin van de zomer weer zover: het Simmerfest. Tijdens dit geweldige feest wordt Heerenveen op zijn kop gezet door goede artiesten, activiteiten en andere bezigheden. Komt u ook een kijkje nemen?
    Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Feest
  • Glasblazers Night of the Koemarkt - Het grootste muziekevenement van Friesland dat gratis toegankelijk is! Dat is “De Glasblazers Night of the Koemarkt” !! Een fantastisch promsconcert waarbij pop, rock, klassiek en musical elkaar kruisen en deze unieke combinatie maakt dit evenement al jarenlang tot een daverend succes.
    Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
  • Zwarte Markt - De zwarte markt in Heerenveen, hier kunt u lekker overdekt winkelen tussen 5400 m2 kramen met koopjes. Een geweldige markt die ieder weekend plaatsvindt. Vindt hier eindelijk waar je altijd al naar op zoek bent!
    Wanneer? Elk weekend | Soort: Markt
  • Markt Heerenveen - Elke zaterdag is er in het centrum van Heerenveen een markt van 08:00 tot 17:00. Op deze markt staan tientallen kramen die allerlei (vers) handels- en etenswaar aanbieden. Deze markt is leuk voor de inwoners van Heerenveen, maar ook voor de toerist!
    Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
  • Braderie - Iedere laatste zaterdag van de maand (april t/m september) van 9.00 tot 17.00 uur braderie op het Heechein en Vlooienmarkt op de Ljouwerterdyk. Een geweldige braderie in de gemeente Heerenveen!
    Wanneer? Elke laatste zaterdag van de maand van 09:00 tot 17:00 (april t/m september) | Soort: Braderie
  • Fryske Dei - Als vanouds is er een grootse hobbymarkt met vele Friese ambachten, waaronder uiteenlopende standhouders die op traditionele wijze hun waren aanprijzen. Voor de sportief ingestelde bezoekers zijn er demonstraties van Friese sporten, zoals Fries dammen, schaken en de Friese volksport bij uitstek: kaatsen. Leuk voor iedereen!
    Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Feest
  • Shantydag - Jaarlijks vindt op de eerste zaterdag van september de Shantydag plaats. Op diverse locaties in het centrum van Akkrum (gemeente Heerenveen) treden een tiental shantykoren op. Aan het einde van de middag vindt er nog een gezamenlijk optreden plaats van alle koren.
    Wanneer? Elk jaar op de eerste zaterdag van september | Soort: Feest
  • Brommerevenement Jubbega - Jaarlijks is er een brommerevenement in Jubbega. Tijdens dit evenement zijn er verschillende races, sprints en oldtimertochten. Een leuk evenement voor de mensen die van (oude) brommers houden! U kunt zelf ook meedoen.
    Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport