Nieuws Groningen

Longpunt over bewegen
DELFZIJL Longpunt Delfzijl gaat dinsdag 27 februari om 15.00 uur in de Kruiskerk in Delfzijl over: Bewegen met een Longziekte. Ja, natuurlijk! Bewegen is gezond voor...

Documentaire en theater herindeling DAL
APPINGEDAM PodiumTV zendt woensdag 28 februari de op één na laatste aflevering van acht documentaires uit van Beno Hofman, over het samengaan van de gemeenten Loppersum...

Nieuwe outfit voor eerste selectie HS’88
HOOGEZAND – Voetbalvereniging HS’88 uit Hoogezand heeft een driejarig sponsorcontract gesloten met Kruit & Kramer. Namens de stad-Groninger woonmall...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Groningen

Groningen op Twitter

Buijs lijkt nieuwe speler naar FC Groningen te brengen: ''Er zijn gesprekken gaande'' https://t.co/j3bJHd6yfg… https://t.co/DcM9xdKTbJ
Door @FCGFans71 op 18-02-2018 10:17:02

In Noord- en Oost-Groningen werkt het kleinste aantal mensen #rtvnoord https://t.co/nDW6SaeuFN
Door @jantonnis op 18-02-2018 10:11:43

RT @WilmadeMooij: En ik wil hier een oproep doen aan alle Woerdenaren, aan alle mensen in Het Groene Hart, aan alle Nederlanders. Knok met…
Door @HelmaKiewiet op 18-02-2018 10:05:05

Nieuws (#gezinsbode); Blues Tour Groningen https://t.co/YngTmTayR4
Door @RegioNieuws op 18-02-2018 10:04:23

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Groningen

 • Zandsculptuur festival - Het Zandsculptuur festival wordt gehouden in de Blauwe stad. Het wordt allemaal gemaakt van tonnen geel strandzand. Het Zandsculpturen Festival wordt in 2016 voor de derde keer georganiseerd.Het thema van dit jaar is “Space & Science Fiction”, waarbij onder andere gedacht moet worden aan aliëns en UFO’s, maar ook bekende titels als “Startrek” en “ET” ontbreken niet. Een team van internationale kunstenaars uit onder andere Australië, Spanje, Rusland, Ierland en Engeland heeft de tentoonstelling vorm gegeven.
  Wanneer? 15 juli tot en met 30 september | Soort: Tentoonstelling
 • KEI-week - De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool. Deze week is de perfecte gelegenheid om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle aspecten van het studentenleven te ontdekken!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
 • Noorderzon - Noorderzon is een jaarlijks terugkerende elfdaagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen. Een leuk en gezellig evenement!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Grote Markt - Op vrijdag is er tegenover het stadhuis van Groningen een middelgrote markt met ongeveer 30 kramen. Het is mogelijk om kleding en stoffen te kopen. Verder is het mogelijk om etenswaren te kopen.
  Wanneer? Elke vrijdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Vismarkt - Op de vismarkt in Groningen staan ongeveer 20 kramen. Hier worden verse groenten, vis, kaas, kip en vlees verkocht. Verder is het ook mogelijk om bloemen en planten te kopen. De markt is drie keer in de week geopend.
  Wanneer? Elke dinsdag, vrijdag & Zaterdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Biologische Markt - De biologische markt aan de vismarkt in Groningen heeft ongeveer 90 kramen. Het is hier mogelijk om biologisch brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, wijn, kaas en kruiden te kopen. Achter iedere kraam staan de mensen die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Het is dan ook mogelijk om deze mensen vragen te stellen over de producten.
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Hoogkerk Markt - De markt in Hoogkerk in Groningen is een kleine markt met ongeveer 15 kramen. Het is mogelijk om kleding te kopen, vis te eten en een bloemetje te kopen. Daarnaast is er nog een goed gesorteerde kaas en vlees kraam.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Open Huis Hooghoudt - Iedere laatste zondag van de maand is het mogelijk om Hooghoudt in Groningen binnen te treden. Het is dan mogelijk om samen te ontdekken, te proeven en te genieten. Tijdens de rondleiding is het mogelijk om Hooghoudt van binnen te leren kennen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoe Hooghoudt destilleert.
  Wanneer? Elke laatste zondag van de maand | Soort: Tentoonstelling
 • Festival OVER de VLOED - Festival OVER de VLOED is aan de 90 km lange dijk van Groningen. Het is mogelijk voor de inwoners en de ondernemers om te laten zien wat zij te bieden hebben. Er zal ook een muzikaal programma zijn met onder andere de de Troebadoers en Het Noordpool orkest.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Feest
 • Nacht van Kunst & Wetenschap - Ieder jaar is er in Groningen het festival De Nacht van Kunst & Wetenschap. Er zijn meer van 150 acts op meer dan 10 binnen en buitenlocaties. In de binnenstad van Groningen zullen wetenschappers en kunstenaars elkaar tegemoet komen met bijzondere projecten. Op het programma staan onder andere experimenten, voorstellingen, lezingen en muziek.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival