Nieuws Gouda

Rambo verdient een beetje tijd
gouda - Rambo is een Amerikaanse Stafford, gecastreerde reu, van 6 jaar jong. Zijn baasje had geen tijd meer voor hem en dus zoekt hij een nieuw, liefdevol thuis. Wandelen...

FF Tussendoor - De Van Rossems
Vorig jaar zomer maakte ik een praatje met Sis van Rossem, die op een bankje voor Museum Gouda een sigaretje zat te roken. 'Ze vond Gouda niet zo bijzonder,' zei...

Naar de Efteling? Nee, de Efteling komt naar Gouda!
Een bezoekje aan de Efteling, het komt er vaak niet van. Druk met andere dingen, een jarige oma, je kent het wel. Maar niet getreurd, want de Efteling komt binnenkort naar...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Gouda

Gouda op Twitter

Een weekje vrij' Dit kun je doen tijdens de voorjaarsvakantie in #Gouda De voorjaarsvakantie staat weer voor de deu… https://t.co/EViOBEaAgL
Door @gouda_nieuws op 18-02-2020 09:13:21

Harde wind met af en toe een bui Dinsdag kan het hard gaan waaien en in de loop van de dag kan er af en toe een reg… https://t.co/bVLHdu6LYy
Door @gouda_nieuws op 18-02-2020 09:13:21

Be Fair is het winnen verleerd Opnieuw slaagde Be Fair er niet in om de winst te pakken... https://t.co/ESrRzvI5tT
Door @gouda_nieuws op 18-02-2020 09:13:20

Kapper Angelo (75) denkt niet aan kappen: `thuis zou ik me toch maar vervelen` Al bijna zijn hele leven werkt Gouwe… https://t.co/UlXrVVeyqR
Door @gouda_nieuws op 18-02-2020 09:13:20

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Gouda

 • Oranjenacht - De Oranjenacht, in de avond en nacht voor Koningsdag, is een geweldig festival. Tijdens de Oranjenacht treden tal van goede, bekende en minder bekende, artiesten op. Mis dit geweldige feest niet!
  Wanneer? Elk jaar op 26 april | Soort: Festival
 • Goudse Keramiekdagen - De Goudse Keramiekdagen zijn weer in aantocht: reserveer begin mei maar vast in de agenda! Voor de zoveelste keer is de Goudse markt het middelpunt van tientallen kramen met keramiek en leuke activiteiten voor jong en oud. Zo krijgen de spannende wedstrijden in het draaien van de hoogste vaas en de breedste schaal er een broertje bij met het duo draaien.
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Markt
 • Goudse Kaas- en Ambachtenmarkt - Al drie eeuwen lang komen boeren uit de omgeving in klederdracht naar de Markt om daar op eeuwenoude wijze hun kaas te laten wegen en met handjeklap te verkopen. Het wegen van de kaas vindt plaats in de waag waar toeristen ook zichzelf kunnen laten wegen op de authentieke kaasbascule. Toeristen kunnen ook zelf kaas boren en keuren waarna dit wordt vastgelegd op een origineel certificaat ondertekend door de keurmeester.
  Wanneer? Elke zomerse donderdag | Soort: Markt
 • Gouda Waterstad - Het Gouda Waterstad Festival is een niet meer weg te denken evenement in Gouda. Het wordt jaarlijks georganiseerd in het Gouwe- Havenkwartier. Dat is het mooiste deel van de gezellige binnenstad. Het gebied staat symbool voor de historische handelsvaart vanaf de Hollandse IJssel en de Gouwe. Alle onderdelen van het festival vinden plaats op het water en de kades van de historische Haven, de Gouwe, de Turfsingel, de Museumhaven en de Hollandse IJssel.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Goudse Montmartre - Goudse Montmartre; naast het eeuwenoude Goudse stadhuis, een antiek-, curiosa- en brocante markt gehouden. Waan je op de Montmartre in Gouda Kaasstad even in Parijs. Een leuk evenement voor een dagje uit!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Gouda bij Kaarslicht - Gouda bij Kaarslicht (voorheen Kaarsjesavond) is een sinds 1956 bestaand jaarlijks lichtfeest op een dag in december, ter ere van de ingebruikstelling van de feestverlichting in de grote kerstboom op de markt en in de ruime omgeving ervan. Een lust voor het oog!
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Ouwe Goudse Festival - Na eerdere legendarische edities zal in eind mei weer een Ouwe Goudse festival worden georganiseerd door de Goudse Popschool, Plug Unit Music en So What! Allerlei goede artiesten laten tijdens dit festival hun kunsten horen!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Weekmarkten Gouda - In Gouda zijn er wekelijks vier markten: dinsdag (Bloemendaal), woensdag (Goverwelle), donderdag (Centrum) en zaterdag (Centrum). Deze markten trekken wekelijks vele bezoekers en voorzien de inwoners van Gouda van vers etens- en handelswaar.
  Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Zotte Zaterdag - Een dag die ból staat van de activiteiten rondom Erasmus, Kind van Gouda. Want hier, in Gouda, ging Erasmus naar school en werd hij gevormd ‒ om uit te groeien tot een briljante en geestige geleerde. Met een knipoog naar zijn ‘Lof der Zotheid’ nemen we jong en oud mee naar de middeleeuwen, de tijd van de jonge Erasmus.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Tentoonstelling
 • Houtmansplantsoenconcerten - Tijdens de zomermaanden worden n Gouda in de zomermaanden de Houtmansplantsoen concerten gehouden. Vanuit de fraaie muziektent in het plantsoen zullen elke zondagmiddag vanaf 14.00 uur weer warme en fraaie klanken ten gehore worden gebracht.
  Wanneer? Elke zomerse zondagmiddag | Soort: Tentoonstelling