• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Gorinchem

Landelijke mountainbike-wedstrijd bij Jan van Arckel
ARKEL - R.c. Jan van Arckel is op zaterdag 18 mei gastheer voor de achtste landelijke mountainbike-wedstrijd van het seizoen. Op het clubparcours aan de Vlietskade is...

Startsein bouw 49 woningen
GORINCHEM - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed gaven vorige week woensdag, samen met wethouder Ro van Doesburg, het startsein voor de bouw van...

Nieuw team wijkagenten Molenlanden actief
MOLENLANDEN - Het nieuwe team wijkagenten van de gemeente Molenlanden is bekend. Door het ontstaan van de nieuwe gemeente, op 1 januari 2019, werden twee werkgebieden...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Gorinchem

Gorinchem op Twitter

KLINK doet 3 optredens in Lutherse Kerk Gorkums Nieuws | #Gorinchem plaatste het volgende bericht op hun website: K… https://t.co/xOUrceJQ7C
Door @_Alblasserwaard op 20-05-2019 10:54:14

GKV Enomics blijft in de gevarenzone Gorkums Nieuws | #Gorinchem plaatste het volgende bericht op hun website: GKV… https://t.co/LJTNWBEry4
Door @_Alblasserwaard op 20-05-2019 10:05:48

RT @nieuweoogstnl: Veehouder Frans Kruis uit Schelluinen ziet jaarlijks de schade toenemen die ganzen aanrichten op zijn 20 hectare land in…
Door @DeImker op 20-05-2019 10:05:41

RT @nieuweoogstnl: Veehouder Frans Kruis uit Schelluinen ziet jaarlijks de schade toenemen die ganzen aanrichten op zijn 20 hectare land in…
Door @agronieuws op 20-05-2019 08:35:00

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Gorinchem

 • Zomerfeest Gorinchem - Spetterende optredens op de Groenmarkt. Elke avond van het Zomerfeest staat in het teken van een bepaald muziekgenre. Een geweldig festijn voor jong en oud, waarbij allerlei muziekgenres langskomen!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Feest
 • Midzomermarkt - Laat u verrassen door het brede assortiment artikelen verdeeld over ongeveer 80 kramen. U vindt op de midzomermarkt onder andere diverse kleding, sieraden, schoeisel en lederwaren, drogisterij artikelen en parfum, woondecoratie en speelgoed.
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Markt
 • Waterpoortfestival - Rock, blues en wereldmuziek: het is in het Pinksterweekend allemaal te horen bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Tijdens het Waterpoort Festival staat er elke dag een ander muziekgenre centraal. Een prachtig festival!
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pinksteren | Soort: Festival
 • Gorcums Hippiefestival - Het Gorcums Hippiefestival aan de rivier de Merwede is klein qua locatie en aantal bezoekers maar groots qua sfeer! Je kunt er proeven van de echte hippietijd. Bands, voornamelijk uit de omgeving, spelen voor de gelegenheid een tribute aan een van de bands uit de hippietijd.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Senz Festival - Senz Festival biedt ook jaarlijks dagelijks plaats aan 1400 gasten. Naast de geweldige muziek staat er ook weer uitstekende catering op het terrein. Kwaliteit voert ook dit jaar weer de boventoon! Daarnaast is de dansvloer dit jaar grotendeels overdekt, zodat je bij alle weersomstandigheden gewoon door kunt feesten!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival
 • Feest op z'n Hollands - Met een groot aantal artiesten en diverse activiteiten voor jong en oud, staat het Feest op z'n Hollands garant voor plezier en de gezelligste muziek van Nederlandse bodem. Een geweldig feest dus voor de liefhebber!
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Weekmarkt Gorinchem - Op maandagochtend is de Grote Markt het decor van een weekmarkt met een uitgebreid aanbod. Op zaterdagochtend vindt op diezelfde locatie een kleine warenmarkt plaats, waar hoofdzakelijk verse voedingsartikelen worden verkocht.
  Wanneer? Elke maandag & zaterdag | Soort: Markt
 • Stadswandeling - Elke woensdagochtend in de zomermaanden kun je meelopen met een VVV gids om het prachtige Gorinchem te verkennen. Een prachtige wandeling door een nog prachtigere stad; mis dit niet! Reserveren is gewenst.
  Wanneer? Elke zomerse woensdagochtend | Soort: Sport
 • Jazzfestival Gorinchem - Gelukkig kunnen de vele Jazz- en Muziekliefhebbers zich warmen aan uitstekende muziek op de podia en in de straten van onze vestingstad: Jazzfestival geeft hen een onvergetelijke avond. Mis dit prachtige driedaagse festival niet!
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Festival