• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Gennep

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Gennep

Gennep op Twitter

New post: "Peter de Koning zegt ‘tot ziens’ in Pica Mare" https://t.co/5dIIaUC8D3
Door @Maasduinen op 14-10-2019 23:28:24

Peter de Koning zegt ‘tot ziens’ in Pica Mare https://t.co/wVoKMzJML9 #gennepnews
Door @GennepNews op 14-10-2019 23:21:30

New post: "Wil jij op de kerstmarkt in Norbertushof staan?" https://t.co/MatH4lQMhz
Door @Maasduinen op 14-10-2019 13:48:38

Wil jij op de kerstmarkt in Norbertushof staan? https://t.co/J1yNJxsO9j #gennepnews
Door @GennepNews op 14-10-2019 13:46:43

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Gennep

 • Weekmarkt Gennep - In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan. Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 08.30 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.
  Wanneer? Elke dinsdag en zaterdag | Soort: Markt
 • Braderie - Ook dit jaar gaat Empire Entertainment onder de vlag van de OVG de Braderie in Gennep organiseren. Dit jaar vindt de grote Braderie in Gennep plaats in eind mei. Zoals u van Empire Entertainment gewend bent, zal ook dit jaar weer het hele centrum bruisen van de activiteiten:
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Braderie
 • Sinterklaasintocht - In Gennep wordt de Goedheiligman (samen met zijn pieten) ieder jaar feestelijk onthaalt. Het centrum van Gennep heeft tijdens deze intocht een gemoedelijke, gezellige sfeer. Een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen!
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Tentoonstelling
 • Summmertime Gennep - In 2008 begonnen op initiatief van Mat en Marij Knapen is de organisatie uitgegroeid tot een niet meer weg te denken factor in cultureel en toeristisch Gennep. Centraal staan de 3 MMM van mmmmmmmm lekker, smaakt naar meer. Elk jaar bezoeken vele duizenden inwoners en gasten de activiteiten van SUMMMERTIME. Ook dit jaar belooft weer speciaal te worden!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Niersdal Survivalrun - In september organiseert Sport-en Speelstraat De Brink in samenwerking met SevenHills Survival en onder auspicin van de Nederlandse Survivalbond een spectaculaire Survivalrun. Runners uit het hele land zoeken hun grenzen op in het Gennepse Niersdal.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Kermis Gennep - In het stadje Gennep, een van de kernen van de Maasduinen, is het kermis in oktober. Op het Europaplein en de Markt staan weer diverse attracties zoals de botsauto's, de Autoscooter, een Draaimolen, een schiettent en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Feest
 • Kermis Ottersum - In Ottersum, een van de kernen van de gemeente Gennep, is het kermis in begin oktober. In het centrum zullen diverse kermisattracties te vinden zijn. Ook de lekkere snoepkramen zijn aanwezig. Dit jaar is er ook weer op maandag een gezellige matinee in Beierse sfeer, waarbij de grote bierpullen natuurlijk niet mogen ontbreken! Traditionele gezelligheid in het centrum van Ottersum!
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Feest
 • Kermis Milsbeek - Jaarlijks in september is er een kermis in Milsbeek. Het centrum staat dan vol met diverse traditionele kermisattracties. Ook de kraampjes met lekkernijen mogen hierbij uiteraard niet ontbreken. Tot ziens in het gezellige Milsbeek!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Feest
 • Keramisto - D internationale keramiekmanifestatie van Nederland! Van ervaren professional tot startend liefhebber: u komt aan uw trekken op dit sfeervolle evenement. U kunt genieten van het werk van ruim 100 kritisch geselecteerde keramisten uit geheel Europa. Zij tonen hun meest actuele werk en laten u kennis maken met de nieuwste technieken en trends. Keramisto biedt al meer dan 25 jaar een schitterend aanbod aan keramiek in al zijn verschijningsvormen. Kortom, een manifestatie met internationale allure!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Volleybalfeesten - In het weekend van Hemelvaart vinden de Volleybalfeesten plaats in Gennep! Dit is drie dagen lang volleyballen en feesten! Overdag vinden er diverse volleybaltoernooien plaats. Dit zijn niet de standaard-toernooitjes, maar er is op donderdag bijvoorbeeld een 3-tegen-3-toernooi en op vrijdag een recreantentoernooi. In de avonduren staat er uiteraard een spetterend feest gepland in de tent op het Jan Lindersplein Gennep.
  Wanneer? Elk jaar tijdens Hemelvaart | Soort: Feest