• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Etten-Leur

Jumping Etten-Leur is een kweekvijver van jong talent: ‘Er komen briljantjes’
ETTEN-LEUR - Drie dagen lang springen jonge paarden - tot zeven jaar oud - bij Hoeve De Grient over veertien hindernissen tijdens Jumping Etten-Leur. De twintigste editie...

Minuut stilte bij wedstrijden Internos voor omgekomen Sten Ideler (28) uit Etten-Leur
ETTEN-LEUR – ‘Hij hoorde gewoon bij de club’, ‘Het was een graag geziene gast’ ‘Ontzettend sportief’. Deze geluiden klinken uit de kantine van voetbalvereniging...

Zorgboerderij Bremberg in Etten-Leur breidt uit: ‘Ik hoop dat het nooit af is’
ETTEN-LEUR - Een jaar of twee geleden kocht zorgboerderij De Bremberg in Etten-Leur er 2,5 hectare grond bij. Daarmee groeide het complex naar een kloeke 3,5 hectare...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Etten-Leur

Etten-Leur op Twitter

Afval ‘huizenhoog’ op Geerkade Etten-Leur: ‘Werkelijk schandalig’ https://t.co/rfmXfcvTAi
Door @_BrabantNieuws op 20-05-2019 10:54:41

Aanhoudende daling WW-uitkeringen in Brabant https://t.co/4TPlfSG8jt https://t.co/SzueZRy8Dd
Door @Etten_Leur_Nws op 20-05-2019 10:16:02

Spraakmakende straatpoëzie: 7 gevelgedichten op onze huurwoningen in Etten-Leur Meedoen kan nog!… https://t.co/QRXrTigSUd
Door @alwelnl op 20-05-2019 09:19:50

Jumping Etten-Leur is een kweekvijver van jong talent: ‘Er komen briljantjes’ https://t.co/fdAdQkPjxV
Door @_BrabantNieuws op 19-05-2019 17:21:59

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Etten-Leur

 • Marathon Brabant - De marathon Brabant (voorheen marathon van Etten-Leur) is een hardloopevenement met een marathon over 42,195 km, dat elk jaar in Etten-Leur in de maand oktober wordt gehouden. De eerste editie vond plaats in 1983. Een prachtig evenement voor de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in oktokber | Soort: Sport
 • Servais Knaven Classic - Ieder jaar is er weer een mooie wielrenwedstrijd in Etten-Leur: de Servais Knaven Classic. Met een prachtig parcours is het jaarlijks weer een aantrekkelijke koers voor beginners en professionals. Op zoek naar een leuke uitdaging? Kom op de Servais Knaven Classic!
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Sport
 • Leurse Havenfeesten - In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgericht. Doel van de stichting was om in 1990 op grootse wijze te vieren dat in 1590 Breda tijdens de tachtigjarige oorloog werd ontzet. Bij dit ontzet speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een belangrijke rol. Zijn list met het Turfschip is legendarisch. De eerste Havenfeesten in 1990 werden zo'n succes dat er, naar nu blijkt, destijds een traditie geboren is.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Popelucht - Popelucht is een pop/rock openlucht festival dat jaarlijks plaats vindt in het laatste hele weekend van augustus. Op zaterdag van 20.00 tot 24.00 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Het wordt gehouden in het Oderkerkpark in het centrum van Etten-Leur.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste hele weekend van augustus | Soort: Festival
 • Meulemart - Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Een gezellige braderie is altijd de Meulemart in Etten-Leur. Een waarlijk festijn voor jong en oud, waarbij heel Etten-Leur aanvoelt als een gezellige plek. Mis deze braderie niet!
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Braderie
 • Pleinfestijn - Elk jaar in juni wordt het Pleinfestijn georganiseerd door wijkvereniging Centrum Oost in Etten-Leur. Het Pleinfestijn wordt gehouden op het Vincent van Goghplein waar drie feesttenten en meer dan 30 marktkramen opgesteld zullen worden. Op het Pleinfestijn kunnen jong en oud genieten van gezelligheid, muziek, een hapje en een drankje en een koopje doen op de braderie.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Feest
 • Profwielerronde Etten-Leur - Etten-Leur heeft iets met wielrennen, een sport waar een heleboel mensen van genieten, zowel actief als passief. Grote namen hebben op de “kasseien” van ons dorp acte de présence gegeven zoals dat zo mooi heet. Zowel plaatselijke als internationale renners hebben de Etten-Leurse wielerwereld op de kaart gezet, waarbij zelfs grote wedstrijden werden georganiseerd die landelijke maar ook ver daarbuiten de aandacht trokken.
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Sport
 • Lekker Etten-Leur - Traditioneel in het eerste weekend van september, zal het plein rond de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur voor de zoveelste keer worden omgetoverd tot een spectaculair culinair event. Een leuk evenement voor de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in het eerste weekend van september | Soort: Markt
 • Oude Stijl Jazz - De Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur is een stichting, die in het leven is geroepen door een paar enthousiaste oude stijl jazz liefhebbers, met het doel om de oude stijl jazz, in de meest uitgebreide zin van het woord, te promoten en levend te houden voor een zo breed mogelijk publiek. Zo wordt dit pracht festival georganiseerd!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Warenmarkten - De warenmarkt in Etten-Leur-Centrum wordt steeds op woensdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur gehouden op de Markt en het Raadhuisplein. De warenmarkt in Etten-Leur-Noord op het Van Bergenplein is elke vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
  Wanneer? Elke woensdag- en vrijdagochtend | Soort: Markt