Nieuws Etten-Leur

Architect (86) van Station Etten-Leur: 'Geslaagd gebouwtje’
ETTEN-LEUR - Een zomerserie over mensen, treinen en gebouwen. Over het Stationsplein waaraan veel mankeert, maar waar álles gaat veranderen. Afl. 6: de architect...

Code geel: warme dag met onweer en stevige windstoten
Het wordt vandaag, vooral in het oosten van het land, 's zomers warm. Die warmte gaat echter gepaard met enkele pittige onweersbuien, met mogelijk hagel en windstoten...

Slijtersvereniging waarschuwt na diefstal in Etten-Leur: ‘Dieven gaan zeer geraffineerd te werk’
ETTEN-LEUR - Een groep dieven lijkt slijters af te gaan met het doel dure whiskey’s, flessen cognac en champagne te stelen. Daarvoor waarschuwt de landelijke slijtersvereniging...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Etten-Leur

Etten-Leur op Twitter

Aanpak Etten-Leurs winkelhart in gevaar door bezuinigingen https://t.co/v7Ios52yQl
Door @_BrabantNieuws op 22-07-2019 05:02:12

Deze week een hittegolf en temperatuurrecords https://t.co/neTorVoTML https://t.co/bgQD7FR7JI
Door @Etten_Leur_Nws op 21-07-2019 12:40:07

Verbod gezichtsbedekkende kleding vanaf 1 augustus 2019 https://t.co/KuFcyCIf2Q https://t.co/Hx83Tp7t6g
Door @Etten_Leur_Nws op 21-07-2019 12:40:06

Afsteekverbod knalvuurwerk in Etten-Leur ligt niet voor de hand - https://t.co/1fDW3Lncsa https://t.co/r31K0mteny
Door @EttenleurseBode op 20-07-2019 10:10:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Etten-Leur

 • Marathon Brabant - De marathon Brabant (voorheen marathon van Etten-Leur) is een hardloopevenement met een marathon over 42,195 km, dat elk jaar in Etten-Leur in de maand oktober wordt gehouden. De eerste editie vond plaats in 1983. Een prachtig evenement voor de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in oktokber | Soort: Sport
 • Servais Knaven Classic - Ieder jaar is er weer een mooie wielrenwedstrijd in Etten-Leur: de Servais Knaven Classic. Met een prachtig parcours is het jaarlijks weer een aantrekkelijke koers voor beginners en professionals. Op zoek naar een leuke uitdaging? Kom op de Servais Knaven Classic!
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Sport
 • Leurse Havenfeesten - In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgericht. Doel van de stichting was om in 1990 op grootse wijze te vieren dat in 1590 Breda tijdens de tachtigjarige oorloog werd ontzet. Bij dit ontzet speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een belangrijke rol. Zijn list met het Turfschip is legendarisch. De eerste Havenfeesten in 1990 werden zo'n succes dat er, naar nu blijkt, destijds een traditie geboren is.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Popelucht - Popelucht is een pop/rock openlucht festival dat jaarlijks plaats vindt in het laatste hele weekend van augustus. Op zaterdag van 20.00 tot 24.00 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Het wordt gehouden in het Oderkerkpark in het centrum van Etten-Leur.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste hele weekend van augustus | Soort: Festival
 • Meulemart - Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Een gezellige braderie is altijd de Meulemart in Etten-Leur. Een waarlijk festijn voor jong en oud, waarbij heel Etten-Leur aanvoelt als een gezellige plek. Mis deze braderie niet!
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Braderie
 • Pleinfestijn - Elk jaar in juni wordt het Pleinfestijn georganiseerd door wijkvereniging Centrum Oost in Etten-Leur. Het Pleinfestijn wordt gehouden op het Vincent van Goghplein waar drie feesttenten en meer dan 30 marktkramen opgesteld zullen worden. Op het Pleinfestijn kunnen jong en oud genieten van gezelligheid, muziek, een hapje en een drankje en een koopje doen op de braderie.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Feest
 • Profwielerronde Etten-Leur - Etten-Leur heeft iets met wielrennen, een sport waar een heleboel mensen van genieten, zowel actief als passief. Grote namen hebben op de “kasseien” van ons dorp acte de présence gegeven zoals dat zo mooi heet. Zowel plaatselijke als internationale renners hebben de Etten-Leurse wielerwereld op de kaart gezet, waarbij zelfs grote wedstrijden werden georganiseerd die landelijke maar ook ver daarbuiten de aandacht trokken.
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Sport
 • Lekker Etten-Leur - Traditioneel in het eerste weekend van september, zal het plein rond de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur voor de zoveelste keer worden omgetoverd tot een spectaculair culinair event. Een leuk evenement voor de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in het eerste weekend van september | Soort: Markt
 • Oude Stijl Jazz - De Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur is een stichting, die in het leven is geroepen door een paar enthousiaste oude stijl jazz liefhebbers, met het doel om de oude stijl jazz, in de meest uitgebreide zin van het woord, te promoten en levend te houden voor een zo breed mogelijk publiek. Zo wordt dit pracht festival georganiseerd!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Warenmarkten - De warenmarkt in Etten-Leur-Centrum wordt steeds op woensdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur gehouden op de Markt en het Raadhuisplein. De warenmarkt in Etten-Leur-Noord op het Van Bergenplein is elke vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
  Wanneer? Elke woensdag- en vrijdagochtend | Soort: Markt