• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Ermelo

Ermelose burgemeester zit er bovenop met aanpak drugs
De Ermelose burgemeester André Baars verscherpt de strijd tegen drugs in zijn gemeente. Ook als alleen nog sprake is van voorbereidingshandelingen voor een hennepkwekerij...

Auto botst tegen boom bij Ermelo: bestuurster ernstig gewond
Een automobiliste is vannacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ze botste met haar auto tegen een boom. Het ongeval gebeurde op de Flevoweg bij Ermelo...

Op de motor vanuit Ermelo langs negen molens
Motorrijders die van molens houdens en molenliefhebbers die graag op de motor zitten kunnen zaterdag 7 september meedoen aan de eerste Molen-Motor-Rit, vanaf Molen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ermelo

Ermelo op Twitter

DVS’33 Ermelo is voor eigen publiek in de eerste voorronde van het KNVB Bekertoernooi uitgeschakeld door Quick. https://t.co/9tYdD3O85H
Door @ErmeloseZ op 19-08-2019 08:22:29

'Winkelplannen buiten stadscentrum leiden tot rechtszaken' - https://t.co/fkJXfkvOGQ Gemeenten hebben hun zaken nie… https://t.co/8Y9eAolFqp
Door @Jobert_Ermelo op 19-08-2019 08:18:03

Bij een ongeluk in Ermelo is in de nacht van zondag op maandag een bestuurder ernstig gewond geraakt. https://t.co/SIzDnYclJI
Door @ErmeloseZ op 19-08-2019 07:51:59

Zaterdag 24 augustus is het Oogstfeest weer in Ermelo! #Ermelo #oogstfeest https://t.co/2HXiifXh75
Door @ErmeloseZ op 19-08-2019 07:44:25

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ermelo

 • Lampionoptocht - Kom met je eigen gemaakt lampion naar de lampionenoptocht. Met vele andere mooie lampionnen lopen we een maanlichtwandeling door het dorp.
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Tentoonstelling
 • Kerst Sing-In(n) - Traditionele kerstsamenzang met muzikale begeleiding door Ermelodie. Er worden traditionele kerstliederen gezongen, kerstgedachten en het kerstverhaal verteld. Een prachtige traditie om kerst in te luiden.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Midwinterwandeling - Ook in de winter is er veel te zien in de natuur. Met een gids op pad voor een heide- en boswandeling; zoeken naar diersporen, vogels en paddenstoelen. Een fascinerende ontdekkingstocht, leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Sport
 • Veluwse Kerstmarkt - Het belooft een gezellige drukte te worden tijdens de inmiddels traditionele Veluwse Kerstmarkt in het centrum van Ermelo. Muziek, lekkere hapjes, gluhwein en ruim 130 kramen vol kerstartikelen zullen Ermelo in ongekende kerstsferen brengen.
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Markt
 • Oktoberfest Ermelo - Feestje van Ermelo wordt Oktoberfest Ermelo! Iedere tweede zaterdag van oktober zal 't Weitje in het teken staan van Oktoberfest! Mit Bier und glückliche Melodien maken we er één groot feest van!
  Wanneer? Elk jaar op de tweede zaterdag van oktober | Soort: Feest
 • Markt Ermelo - In Ermelo is er elke dinsdagochtend van 08.00 uur tot 12.30 uur weekmarkt op het Raadhuisplein, voor het gemeentehuis. Diverse kraampjes met vele soorten koopwaar maken het tot een gezellig geheel.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Bierfeest - Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Er zijn rond de 30 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 100 speciaalbieren om te proeven. Om de bieren te nuttigen tijdens ons bierfeest hoeft u enkel een festivalglas aan te schaffen, deze wordt uw eigendom. Drinkt u geen bier of bent u de BOB dan is de entree gratis.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Halve Marathon Ermelo - De Halve Marathon in Ermelo vormt ieder jaar weer een sportieve uitdaging voor de sportievelingen onder ons. Als hardloper kunt u hier, op het prachtige parcours, genieten van een mooie omgeving en een gezellige sfeer.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Eat N Beat - Ieder jaar wordt Eat N Beat georganiseerd. Dit muziekfestival, dat plaatsvindt in de gemeente Ermelo, trektt jaarlijks weer vele bezoekers. Op dit festival staan vette artiesten, die u zeker een avond kunnen vermaken!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Ermelose Jaarmarkt - Door heel Nederland worden in de zomer jaarmarkten georganiseerd, zo ook in Ermelo. Deze jaarmarkt, die gecombineerd wordt met een kinderkleedjesmarkt, trekt jaarlijks weer duizenden bezoekers. Hier kunt ook u bij zijn!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt