• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Epe

Pand van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen definitief in de verkoop
Het pand waar nu nog driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen zit gevestigd, wordt definitief verkocht. Dat zegt mede-eigenaresse Kim Veldman. Haar partner en chefkok...

Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na...

Oene krijgt nieuw fietspad: door weilanden van IJssel naar Veluwe
Een kilometers lang fietspad tussen het Apeldoorns Kanaal en de Grote Wetering. Dat wil de gemeente Epe aanleggen in het buitengebied van Oene. De kosten worden geschat...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Epe

Epe op Twitter

Afgelopen vrijdag heeft Sinterklaas traditiegetrouw ook weer De Heughte bezocht en de jongste jeugd verrast met leu… https://t.co/7XM64rGmxp
Door @VSCO61nieuws op 05-12-2019 23:30:41

Op 4 december hebben de gemeenten Hattem, Heerde en Epe prestatie-overeenkomsten gesloten met Triada en de Huurders… https://t.co/tprncfoV2j
Door @gem_Heerde op 05-12-2019 14:00:01

Nieuwe voorzitter EGW in Epe wil het woord van dominee Prins uitdragen - https://t.co/XsU212K5Ih https://t.co/pq6Gv3v9iK
Door @veluws_nieuws op 05-12-2019 10:40:24

De gemeentepolis verdwijnt voor achtduizend minima in Apeldoorn, Brummen, Epe, Woudenberg, Renkum, Dalfsen en Borge… https://t.co/SiHHwIb7MC
Door @BBsociaal op 03-12-2019 12:11:59

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Epe

 • Weekmarkt Epe - Op woensdag is het Marktplein omgetoverd tot n groot versplein. Er is een ruime keus in groente, fruit, verse vis, kaas, kip, vlees en allerlei artikelen die hiermee te maken hebben. Vanaf 8.00 uur kunt u zich vergapen aan de prachtige waren die door de kooplieden worden uitgestald. Groente, fruit en bloemen vers van de veiling en de vis vers van de visafslag. Geen voorverpakte waar, maar alles los en te krijgen in de hoeveelheid die wenst. Lekker proeven met een geintje in een goede sfeer!
  Wanneer? Elke woensdagochtend | Soort: Markt
 • Weekmarkt Vaassen - Iedere zaterdag wordt er in Vaassen (gemeente Epe) een kleinschalige markt georganiseerd. U kunt hier terecht voor typische marktproducten met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Laat u verrassen en kom gerust een keertje langs!
  Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Middeleeuws Festijn - Ruim 200 Middeleeuwse bewoners zetten hun dorp op in het park van Kasteel Cannenburch. De roemruchte tijden van de Gelderse veldheer marten van Rossem herleven. De veldheer verdedigt het kasteel tot zijn laatste snik tijdens een ware veldslag met kanonnen, boogschutters en zwaardvechters. Ontmoet levensechte ridders en jonkvrouwen en laat u verbazen over de mooie producten op de ambachtsmarkt.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Tentoonstelling
 • Caravan Pimpfestival - De eigenaren laten tussen 11:00 en 17:00 het resultaat zien van ontelbare uurtjes slopen, schuren, timmeren, verven en ander kluswerk. Naast al die unieke caravans zijn er kraampjes met hippe kampeerspullen, demonstraties verven en kussens bekleden en er wordt zelfs ter plekke een caravan onder handen genomen door een graffiti-artiest. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten. Ook zij mogen een caravan pimpen!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Voorjaarsfair - Ieder jaar wordt er weer een Voorjaarsfair georganiseerd. Dit is een gezellige fair met diverse kramen bij het Fletcher hotel in Epe. Voor de kinderen is er een springkussen.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Beurs
 • Vaasaqua - Ook dit jaar zal Vaassen weer het toneel zijn van vele duizenden mensen die genieten van muziek, van een braderie, een boekenmarkt, een kunstmarkt, diverse kinderactiviteiten, een sportplein en nog veel meer. Mis dit niet!
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Feest
 • Dauwtrapp'n In Uune - Wandeltocht met verschillende afstanden: 5, 10, 15, 20, 30 en 40 km.Iedereen mag aan deze wandeltocht deelnemen. De route loopt deels over onverharde paden en door het weidse landschap rondom Oene, Welsum en Nijbroek.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport
 • Schaapscheerdersfeest - In samenwerking met de Schaapskudde Epe-Heerde vindt dit jaar op het grasveld naast de Grote Kerk in Epe het traditionele schapen scheren plaats. De schapen worden op traditionele wijze geschoren met de knipschaar.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Feest
 • Eper Paardenvierdaagse - Uniek paardensportevenement in en rondom Epe. De ruiters en aanspanningen rijden 4 dagen een route door de prachtige omgeving. Op vrijdagavond vanaf 19.00 uur is de feestelijke intocht in het centrum van Epe.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Pure Pinksterfair - De Pure Pinksterfair bij kasteel Cannenburch in Vaassen is een festijn waar genieten met een hoofdletter wordt geschreven. De prachtige locatie, gevarieerde en gepassioneerde standhouders, verrassende demonstraties, lezingen en workshops n gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die van eerlijk en natuurlijk houdt, een heerlijke dag beleeft.
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pinksteren | Soort: Beurs