• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Enschede

Gemist? Pegida roept op om als zwarte piet te komen tijdens de intocht in Apeldoorn en boeren krijgen na protesten hun zin
Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 14 oktober...

Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren
,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag...

Brandweer rukt uit voor grote brand in Balkbrug
De brandweer is vanavond uitgerukt voor een grote brand bij afvalverwerker Van Werven aan de Coevorderweg in Balkbrug. Vanuit meerdere plaatsen zijn brandweerwagens...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Enschede

Enschede op Twitter

#LTO Noord: `Dit is duidelijk signaal naar Den Haag` Als een overwinning voor de agrarische sector. Zo voelt de toe… https://t.co/2DIQDWej66
Door @nieuws_enschede op 14-10-2019 14:20:48

DUO twee keer onderuit bij de rechter In een opvallende rechtszaak tegen een student heeft studiefinancier DUO twee… https://t.co/5lXK286pFp
Door @nieuws_enschede op 14-10-2019 14:20:47

Twijfel over verklaring voor schietpartij in woning in #Enschede Het is nog onduidelijk wat de achtergrond van een… https://t.co/tFBNoh0t7l
Door @nieuws_enschede op 14-10-2019 14:20:47

Twijfel over verklaring voor schietpartij in woning in #Enschede https://t.co/1xI7hb4eMH
Door @EnschedeNL op 14-10-2019 14:06:41

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Enschede

 • Dinsdagmarkt Enschede - Op dinsdag van 8.00 tot 17.00 is er markt op het H.J. van Heekplein in het centrum van Enschede. Diverse markthandelaren prijzen hun waren aan. Versproducten zoals groente, fruit, brood, kaas en vis, maar ook kleding, huishoudelijke artikelen, stoffen en fournituren zijn hier te vinden voor een scherpe prijs.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Enschedese Fiets4Daagse - De Enschedese Fietsvierdaagse vindt jaarlijks plaats in de zomer. Vier dagen lang fietsen door het Twentse landschap met bijzondere bezienswaardigheden, de routes zijn volledig met pijlen uitgezet. Vertrek en aankomst is op de Oude Markt in het centrum van Enschede.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Enschede Rocks - Café Rocks, het kleinste maar gezelligste podium van Twente verzorgt ook dit jaar weer een stevig programma! Pakkende gitaar- en basklanken gecombineerd met stevige drums. Een prachtig festival dus!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • AIRFORCE Festival - Het onmogelijke wordt werkelijkheid: Art of Dance en Absolutely Fresh combineren hun expertise voor een nieuw Hardcore evenement op een superieure locatie! Dit revolutionaire nieuwe concept zal plaatsvinden op de kolossale militaire vliegbasis Twenthe Enschede, die zal worden omgezet in het AIRFORCE Festival!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Lego Festival - Het is weer zo ver: de LEGO dagen bij de Museum Buurtspoorweg, voor iedereen die dol is op Lego. Drie dagen lang naar hartenlust spelen met en kijken naar LEGO. Ben jij ook dol op lego? Kom dan naar het museumdepot in Boekelo.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Zomerfestival Andersom - Het Willem Wilminkplein wordt deze dag omgetoverd tot een sfeervolle promenade met vele bijzondere acts, straattheater, swingende muziek, intieme voorstellingen en foodtrucks in diverse tentjes, caravans en terrassen. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die ‘anders’ zijn, tegendraads...
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Singelloop Enschede - De Menzis Singelloop Enschede is een door de Atletiekunie gecertificeerde 5 Engelse Mijl en is voor zowel de wedstrijdloper als ook de recreant. Tevens is er tijdens de Singelloop een kinderrun, zodat er voor iedereen wat te beleven valt!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Winter Wonderland - Tijdens Winter Wonderland laat de binnenstad zich van haar warmste kant zien. Met onder meer een ijsbaan op de Oude Markt, muziek in de straten en overal verlichting wordt in december en januari volop ingezet op sfeer en beleving.
  Wanneer? Elk jaar in december & januari | Soort: Feest
 • Twentse vlooienmarkt - Helemaal over uw toeren van oude singles? Compleet van slag door een zeldzame koekkoeksklok? U krijgt kriebels in uw buik van oud speelgoed? Bezoek dan de Twentse Vlooienmarkt in de Expo Twente-hal (op het Go Planet Parc) te Enschede. Want wat u ook zoekt; de kans is groot dat u het in één van de vele kraampjes vindt.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Markt
 • Zaterdagmarkt Enschede - Kom naar de markt op het Van Heekplein voor verse vis, fruit, groente, brood en andere artikelen. Elke zaterdag is er een grote markt op het H.J. van Heekplein. Met een groot aanbod van verse producten zoals vis, kaas, brood en bloemen, maar ook kleding, stoffen, accessoires en huishoudelijke artikelen.
  Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt