• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Enschede

Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen...

Dagboek verloskundige Marlies Koers uit Deventer moet nog verschijnen maar de internationale filmrechten zijn al verkocht
Verloskundige Marlies Koers (28) uit Deventer baart opzien met haar eerste boek Dagboek van een verloskundige. Eerst stonden de uitgevers in de rij om het uit te geven...

Hoe vieze grond de fietsenkelder bij station Zwolle miljoenen duurder maakt
De grond voor het station in Zwolle is vervuild. Een verrassing voor de gemeente, die nu 3,8 miljoen euro extra moet ophoesten voor de bouw van de fietsenkelder. ,,Iedere...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Enschede

Enschede op Twitter

Hoge vlammen en veel rook bij schuurbrand in #Enschede https://t.co/TIHEGNnMzc
Door @EnschedeNL op 07-12-2019 13:36:19

RT @rtvoost: Hoge vlammen en veel rook bij schuurbrand in Enschede https://t.co/SUzjDNl26D #rtvoost https://t.co/xNQhsnKlGI
Door @BMichelsenW op 07-12-2019 13:34:40

Hoge vlammen en veel rook bij schuurbrand in Enschede https://t.co/SUzjDNl26D #rtvoost https://t.co/xNQhsnKlGI
Door @rtvoost op 07-12-2019 13:30:05

Gisteren aandacht voor de burgerwacht in #Enschede. Wethouder @KampmanA liep een avondje mee. Artikel ->… https://t.co/DnVTEynoD6
Door @teunvdvelden op 07-12-2019 13:02:41

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Enschede

 • Dinsdagmarkt Enschede - Op dinsdag van 8.00 tot 17.00 is er markt op het H.J. van Heekplein in het centrum van Enschede. Diverse markthandelaren prijzen hun waren aan. Versproducten zoals groente, fruit, brood, kaas en vis, maar ook kleding, huishoudelijke artikelen, stoffen en fournituren zijn hier te vinden voor een scherpe prijs.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Enschedese Fiets4Daagse - De Enschedese Fietsvierdaagse vindt jaarlijks plaats in de zomer. Vier dagen lang fietsen door het Twentse landschap met bijzondere bezienswaardigheden, de routes zijn volledig met pijlen uitgezet. Vertrek en aankomst is op de Oude Markt in het centrum van Enschede.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Enschede Rocks - Café Rocks, het kleinste maar gezelligste podium van Twente verzorgt ook dit jaar weer een stevig programma! Pakkende gitaar- en basklanken gecombineerd met stevige drums. Een prachtig festival dus!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • AIRFORCE Festival - Het onmogelijke wordt werkelijkheid: Art of Dance en Absolutely Fresh combineren hun expertise voor een nieuw Hardcore evenement op een superieure locatie! Dit revolutionaire nieuwe concept zal plaatsvinden op de kolossale militaire vliegbasis Twenthe Enschede, die zal worden omgezet in het AIRFORCE Festival!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Lego Festival - Het is weer zo ver: de LEGO dagen bij de Museum Buurtspoorweg, voor iedereen die dol is op Lego. Drie dagen lang naar hartenlust spelen met en kijken naar LEGO. Ben jij ook dol op lego? Kom dan naar het museumdepot in Boekelo.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Zomerfestival Andersom - Het Willem Wilminkplein wordt deze dag omgetoverd tot een sfeervolle promenade met vele bijzondere acts, straattheater, swingende muziek, intieme voorstellingen en foodtrucks in diverse tentjes, caravans en terrassen. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die ‘anders’ zijn, tegendraads...
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Singelloop Enschede - De Menzis Singelloop Enschede is een door de Atletiekunie gecertificeerde 5 Engelse Mijl en is voor zowel de wedstrijdloper als ook de recreant. Tevens is er tijdens de Singelloop een kinderrun, zodat er voor iedereen wat te beleven valt!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Winter Wonderland - Tijdens Winter Wonderland laat de binnenstad zich van haar warmste kant zien. Met onder meer een ijsbaan op de Oude Markt, muziek in de straten en overal verlichting wordt in december en januari volop ingezet op sfeer en beleving.
  Wanneer? Elk jaar in december & januari | Soort: Feest
 • Twentse vlooienmarkt - Helemaal over uw toeren van oude singles? Compleet van slag door een zeldzame koekkoeksklok? U krijgt kriebels in uw buik van oud speelgoed? Bezoek dan de Twentse Vlooienmarkt in de Expo Twente-hal (op het Go Planet Parc) te Enschede. Want wat u ook zoekt; de kans is groot dat u het in één van de vele kraampjes vindt.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Markt
 • Zaterdagmarkt Enschede - Kom naar de markt op het Van Heekplein voor verse vis, fruit, groente, brood en andere artikelen. Elke zaterdag is er een grote markt op het H.J. van Heekplein. Met een groot aanbod van verse producten zoals vis, kaas, brood en bloemen, maar ook kleding, stoffen, accessoires en huishoudelijke artikelen.
  Wanneer? Elke zaterdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt