Nieuws Elburg

Wie neemt het toeristische voortouw op de Noord-Veluwe?
De gemeenteraden van Elburg, Nunspeet en Oldebroek moeten meer sturing geven aan het toeristisch beleid, is uit onderzoek gebleken. Maar wat vindt de politiek daar zelf...

Elburgs golftalent (12) maakt stormachtige ontwikkeling door: ‘plezier is het belangrijkste’
Woont de nieuwe Tiger Woods in Elburg? De kersverse Nederlands jeugdkampioen golf Björn Driessen (12) is in ieder geval op de goede weg. De jonge Elburger droomt al van...

Onderzoek naar ‘mini-stadsverwarming’ in monumentale binnenstad van Elburg
De monumentale binnenstad van Elburg krijgt mogelijk een vorm van stadsverwarming. Aanvankelijk op kleine schaal, met vier deelnemers, maar in een later stadium zouden...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Elburg

Elburg op Twitter

RT @gem_Elburg: Praat mee over de toekomst van je woonplaats! https://t.co/QMbHg0Chfx https://t.co/NS35949ed1
Door @arjanklein op 17-06-2019 21:48:43

RT @gem_Elburg: Praat mee over de toekomst van je woonplaats! https://t.co/QMbHg0Chfx https://t.co/NS35949ed1
Door @WillemKrooneman op 17-06-2019 20:37:05

RT @gem_Elburg: Praat mee over de toekomst van je woonplaats! https://t.co/QMbHg0Chfx https://t.co/NS35949ed1
Door @PIETWANROOIJ op 17-06-2019 14:04:30

RT @gem_Elburg: Praat mee over de toekomst van je woonplaats! https://t.co/QMbHg0Chfx https://t.co/NS35949ed1
Door @CDAElburg op 17-06-2019 13:51:34

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Elburg

 • Kermis Elburg - Jaarlijks zijn er bij de haven in Elburg weer vele attracties te vinden: de kermis. De kermis biedt vertier aan jong en oud en trekt vele Elburgers aan. Ook voor de toerist is de kermis in dit pittoreske plaatje leuk. Mis de kermis niet!
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Feest
 • Markt Elburg - De markt van Elburg in de provincie Gelderland bevind zich op een historische lokatie. Markt Locatie ’t Schootsveld in het historisch centrum is dan ook zeker een bezoek waard. De openingstijden van de Elburgse markt zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur, de markt is dan ook een typische ochtend markt.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Vlooienmarkt Doornspijk - Een gezellige vlooienmarkt in Doornspijk op 2e Paasdag. Vermaak voor het hele gezin. Er zijn op de vlooienmarkt tal van producten te vinden, zodat je nooit met lege handen thuiskomt: je vindt wat je zoekt!
  Wanneer? Elk jaar op tweede Pinksterdag | Soort: Markt
 • Vestingdagen - Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op vijf woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Kleedjesmarkt, braderie, gratis concert in de Grote kerk, bottertochten en een rondrit met een paardentram.
  Wanneer? Elke zomerse woensdag | Soort: Feest
 • Kunstroute Elburg - Maak op een gezellige en informele manier kennis met diverse kunstenaars en galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo en neem een kijkje in de ateliers hoe een kunstwerk tot stand komt en welk verhaal er achter zit. Een prachtig evenement!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Botterdagen - Jaarlijks in september zijn de Botterdagen. Op donderdagavond zullen de botters de haven van Elburg binnen komen varen. Vrijdag is er een bedrijvenzeilwedstrijd en zaterdag zal er een bottermarkt zijn en kan er gevaren worden met een botter. Ook is het op die dag Open Monumentendag.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Feest
 • Kerst in de Vesting - lburg gaat weer terug naar de tijd van 1900. De stad is in kerstsfeer met vuurkorven en kerstbomen. Koren zingen kerstliederen en de mensen lopen in kleding uit begin 1900. De zevende editie van Kerst in de Vesting draagt het thema “Muziek is overal”. Op alle hoeken, straten, steegjes, pleinen en podia binnen de vesting is muziek en zang te horen en theater te zien.
  Wanneer? Elk jaar rond Kerst | Soort: Tentoonstelling
 • Veluwse Boerenmarkt - Oud Veluwse boerenmarkt met rondom Dorpshuis De Deel meer dan honderd kramen, stands en oude ambachten en natuurlijk zal ook de kleedjesmarkt voor de kinderen niet ontbreken. Deze markt bevindt zich in Doornspijk (gemeente Elburg).
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Markt
 • Braderie De Scheepsbel - Op het terrein van camping De Scheepsbel wordt elk jaar een braderie voor de camping bezoekers en andere liefhebbers van leuke markten gehouden. Op de braderie zijn kramen met o.a. kleding, sieraden, tassen, schoenen, badmode, speelgoed, woonaccessoires en smakelijke hapjes.
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Braderie
 • Winterfeest 't Harde - Het Dorpscomité Op ’t Harde organiseert het jaarlijkse winterfeest. Uitgegroeid tot een heuse winterfair waarbij er natuurlijk gezorgd zal worden voor een goede sfeer met veel muziek en niet te vergeten een schaatsbaantje voor de kinderen! De middenstand zal haar best doen de inwendige mens te verzorgen. Kortom mis deze dag niet!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Feest