• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Elburg

Busramp van koor De Lofstem is na 25 jaar nog altijd een open wond in Elburg
Zondag is het precies 25 jaar geleden dat koor De Lofstem uit Elburg in Duitsland een ernstig ongeluk kreeg. Zeven mensen kwamen om het leven, een veelvoud raakte gewond...

Voetganger aangereden in 't Harde
Op de Eperweg in ’t Harde is vanavond een overstekende voetganger aangereden door een auto. De voetganger is daarbij gewond geraakt...

Opnieuw celstraffen geëist voor ontvoering op klaarlichte dag van zakenman uit Doornspijk
In hoger beroep zijn opnieuw celstraffen geëist tegen vier verdachten van de ontvoering en afpersing van een zakenman uit Doornspijk. ,,Het was een schok te zien dat...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Elburg

Elburg op Twitter

Korfbaldag in sporthal ‘t Huiken ELBURG – Op zaterdag 7 december is er weer een volledige korfbaldag in de sporthal… https://t.co/QF4raQeffw
Door @LOE_nieuws op 06-12-2019 18:54:54

Themalezing over Jan Zwart en onthulling nieuw borstbeeld ELBURG – Op zaterdag 21 december wordt een speciale midda… https://t.co/kLvHBvsjK0
Door @LOE_nieuws op 06-12-2019 18:32:42

Nieuws (06-12): Ganzenoverlast in Elburg aan banden https://t.co/ToGHu0F3Iw
Door @OldebroekNet op 06-12-2019 16:55:11

Prijswinnaars eerste trekking WVE Elburg ELBURG – De prijswinnaars van de eerste trekking decemberactie WVE Elburg… https://t.co/sQ5Y9cGNro
Door @LOE_nieuws op 06-12-2019 15:45:43

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Elburg

 • Kermis Elburg - Jaarlijks zijn er bij de haven in Elburg weer vele attracties te vinden: de kermis. De kermis biedt vertier aan jong en oud en trekt vele Elburgers aan. Ook voor de toerist is de kermis in dit pittoreske plaatje leuk. Mis de kermis niet!
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Feest
 • Markt Elburg - De markt van Elburg in de provincie Gelderland bevind zich op een historische lokatie. Markt Locatie ’t Schootsveld in het historisch centrum is dan ook zeker een bezoek waard. De openingstijden van de Elburgse markt zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur, de markt is dan ook een typische ochtend markt.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Vlooienmarkt Doornspijk - Een gezellige vlooienmarkt in Doornspijk op 2e Paasdag. Vermaak voor het hele gezin. Er zijn op de vlooienmarkt tal van producten te vinden, zodat je nooit met lege handen thuiskomt: je vindt wat je zoekt!
  Wanneer? Elk jaar op tweede Pinksterdag | Soort: Markt
 • Vestingdagen - Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op vijf woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Kleedjesmarkt, braderie, gratis concert in de Grote kerk, bottertochten en een rondrit met een paardentram.
  Wanneer? Elke zomerse woensdag | Soort: Feest
 • Kunstroute Elburg - Maak op een gezellige en informele manier kennis met diverse kunstenaars en galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo en neem een kijkje in de ateliers hoe een kunstwerk tot stand komt en welk verhaal er achter zit. Een prachtig evenement!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Botterdagen - Jaarlijks in september zijn de Botterdagen. Op donderdagavond zullen de botters de haven van Elburg binnen komen varen. Vrijdag is er een bedrijvenzeilwedstrijd en zaterdag zal er een bottermarkt zijn en kan er gevaren worden met een botter. Ook is het op die dag Open Monumentendag.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Feest
 • Kerst in de Vesting - lburg gaat weer terug naar de tijd van 1900. De stad is in kerstsfeer met vuurkorven en kerstbomen. Koren zingen kerstliederen en de mensen lopen in kleding uit begin 1900. De zevende editie van Kerst in de Vesting draagt het thema “Muziek is overal”. Op alle hoeken, straten, steegjes, pleinen en podia binnen de vesting is muziek en zang te horen en theater te zien.
  Wanneer? Elk jaar rond Kerst | Soort: Tentoonstelling
 • Veluwse Boerenmarkt - Oud Veluwse boerenmarkt met rondom Dorpshuis De Deel meer dan honderd kramen, stands en oude ambachten en natuurlijk zal ook de kleedjesmarkt voor de kinderen niet ontbreken. Deze markt bevindt zich in Doornspijk (gemeente Elburg).
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Markt
 • Braderie De Scheepsbel - Op het terrein van camping De Scheepsbel wordt elk jaar een braderie voor de camping bezoekers en andere liefhebbers van leuke markten gehouden. Op de braderie zijn kramen met o.a. kleding, sieraden, tassen, schoenen, badmode, speelgoed, woonaccessoires en smakelijke hapjes.
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Braderie
 • Winterfeest 't Harde - Het Dorpscomité Op ’t Harde organiseert het jaarlijkse winterfeest. Uitgegroeid tot een heuse winterfair waarbij er natuurlijk gezorgd zal worden voor een goede sfeer met veel muziek en niet te vergeten een schaatsbaantje voor de kinderen! De middenstand zal haar best doen de inwendige mens te verzorgen. Kortom mis deze dag niet!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Feest