Zoek bedrijf

Bedrijven

Evenementen gemeente Ede Gld

 • Zomer- orgelconcerten - Het comité orgelconcerten Ede organiseert jaarlijks een reeks van concerten op het 'Van Dam' orgel in de Oude Kerk. Woensdagavond 6 juli a.s. start voor de 61-ste keer de traditionele serie zomeravond-orgelconcerten, waarin het “Van Dam/Pels” orgel centraal staat. Dit orgel (31 stemmen) is een van de mooiste orgels van de Veluwe. De entree voor dit evenement bedraagt 8 euro per persoon.
  Wanneer? 17, 24 en 31 augustus 2016 | Soort: Tentoonstelling
 • Wildkanseltocht - Wildkanseltocht is een excursie voor 40 personen en is toegankelijk voor rolstolgebruikers. De excursie begint met een videofilm, na afloop van de film gaat men onder begeleiding van de boswachter, per fiets naar de wildkansel. Er wordt verzocht om geen lichte kleding te dragen en een verrekijker mee te nemen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Entree voor de excursie is vanaf 7 euro en vindt plaats in het natuurcentrum de Veluwe.
  Wanneer? zaterdag 13 augustus, maandag 15 augustus, woensdag 17 augustus, donderdag 18 augustus en vrijdag 19 | Soort: Feest
 • Vlinder, Passiflora- en Kuipplantenshow - Tijdens het Vlinder, Passiflora en Kuipplantenshow is het mogelijk om 400 verschillende soorten Passiflora’s te zien, 120 soorten (de Duitse Pijp), 300 soorten Fuchsia’s, 100 soorten Hibiscussen en een mooie verzameling Dahlia’s en Lelies. Naast Tropische planten is het ook mogelijk om Europese en Tropische Vlinders te bewonderen. Entree voor het evenement is vanaf 5 euro. Het evenement vindt plaats in de Passiflorahoeve.
  Wanneer? Maandag 15 augustus tot en met zaterdag 20 augustus | Soort: Tentoonstelling
 • De Heideweek - De Heideweek is een evenement met een breed programma. Het programma bestaat uit een groots openingsspektakel met optredens van bekende artiesten, tot braderieën, folklorefeesten, sportwedstrijden, muziekfestivals, fiets- en wandeltochten en kinderactiviteiten. Ook een drive-in filmavond en een Feel the Beat Dance-festijn staan op het programma. Het evenement vindt plaats op meerdere locaties in Ede.
  Wanneer? Vrijdag19 tot en met zaterdag 27 augustus | Soort: Braderie
 • Kindernachtsafari - Tijdens de Kindernachtsafari ervaren kinderen samen hoe het park er in het donker uitziet. Ook is er tijd om verhalen te delen bij het kampvuur. Er wordt geslapen in tenten of in de buitenlucht op een speciaal ingericht kamp in het Park. Ouders of verzorgers kunnen niet met deze kindersafari mee, maar kunnen eventueel wel in het Park overnachten op de natuurcamping, nabij ingang Hoenderloo. De prijs is 37,50 euro.
  Wanneer? 16 en 17 augustus 2016 | Soort: Feest
 • The Nature Game - The Nature Game maakt van de natuur een ontdekkingsreis en vertelt op een interactieve manier het verhaal van het landschap. Door middel van spellen en filmpjes wordt kennis gemaakt de natuur. The Nature Game start in het Bezoekerscentrum en de tocht duurt ongeveer 1,5 uur (route 2 kilometer). De kosten voor het evenement bedragen 15 euro per iPad (inclusief entree).
  Wanneer? 17 mei tot en met 1 oktober 2016 | Soort: Tentoonstelling
 • Zomermarkt - Op woensdag 17 augustus vindt er in het centrum van Ede een zomermarkt plaats. Tijdens deze dag staan er allerlei kramen.
  Wanneer? Woensdag 17 augustus | Soort: Markt
 • Jachthuis, kunst kijken en maken - Deze nieuwe rondleiding in het Jachthuis is speciaal voor kinderen, samen met hun ouders of opa en oma. De rondleiders nemen iedereen mee naar binnen. De ouders volgen de reguliere rondleiding. De kinderen gaan met de andere rondleider mee op pad door het huis, op zoek naar bijzondere plekjes. Hierna gaan de kinderen met de rondleider aan de slag in de naast het Jachthuis gelegen Kinderkoepel. Hun indrukken uit het Jachthuis verwerken de kinderen in de Kinderkoepel in allerhande knutsels tot een mooi kunstwerkje dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Na 45 minuten komen ouders en kinderen weer samen bij de Theekoepel. Entree voor het evenement is 4 euro.
  Wanneer? 17, 24 en 31 augustus 2016 | Soort: Tentoonstelling
 • Simulator Race Championship - Tijdens het Simulator Race Championship in CineMec is het mogelijk om te racen op het circuit. Het is mogelijk om te racen in Formule 1-racesimulatoren. Behalve de mogelijkheid om ruim 20 minuten te racen hebben de deelnemers ook recht op toegang op een race-film. De kosten voor het evenement bedragen 10 euro per persoon.
  Wanneer? 16 tot en met 21 augustus 2016 | Soort: Sport
 • Rondleiding Landgoed Kernhem - Tijdens de rondleiding bij het Landgoed Kernhem krijgen is het mogelijk voor mensen om te wandelen over een van de oudste landgoederen van Nederland. De rondleider verteld alles over dit unieke landgoed. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin en het vleermuis reservaat. De kosten voor deze excursie bedragen 10 euro per persoon.
  Wanneer? woensdag 17 augustus, zaterdag 24 september, zaterdag 29 oktober en woensdag 4 januari | Soort: Beurs