• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Ede

Rechter veegt bezwaren tegen uitkijktoren Wekerom van tafel
WEKEROM - De bouw van het uitkijkpunt op de Belt in Wekerom kan beginnen. De rechter heeft alle bezwaren van omwonenden ongegrond verklaard. Stichting Hoogte 50, een bewonersinitiatief...

Failliet Van Ginkel Trucks uit Ederveen overgenomen
EDERVEEN - Truckbedrijf Van Ginkel, met vestigingen in Ederveen en Utrecht, wordt overgenomen door Bakker Bedrijfswagens uit Apeldoorn. Daarmee blijft een groot deel...

Muziek bij de Buren gaat in Ede niet door
EDE - Het festival Muziek bij de Buren kent dit jaar geen aflevering in Ede. Dat hebben de landelijke organisatie en Astrant (het lokale projectteam ) besloten. Reden hiervoor...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ede

Ede op Twitter

Jammer: dit Edese evenement in de winter gaat dit jaar niet door - https://t.co/r3GtUkIqjj https://t.co/wvnrfVTpce
Door @indebuurtede op 14-10-2019 12:52:36

Wedstrijdverslagen van de afgelopen bekerronde nu te lezen op de site! https://t.co/iHvV5BhSX8
Door @SVH_Waterpolo op 14-10-2019 12:43:29

Boze boeren demonstreren vandaag massaal bij het provinciehuis in Gelderland https://t.co/zpZPnbRMJm
Door @ChrisOuboter op 14-10-2019 10:01:53

Kickbokstalent uit Ede pakt winst in Arnhem - https://t.co/0vxN42XWmu https://t.co/IJferFOjwu
Door @EdesePost op 14-10-2019 08:46:46

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ede

 • Wildkanseltocht - Wildkanseltocht is een excursie voor 40 personen en is toegankelijk voor rolstolgebruikers. De excursie begint met een videofilm, na afloop van de film gaat men onder begeleiding van de boswachter, per fiets naar de wildkansel. Er wordt verzocht om geen lichte kleding te dragen en een verrekijker mee te nemen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Entree voor de excursie is vanaf 7 euro en vindt plaats in het natuurcentrum de Veluwe.
  Wanneer? zaterdag 13 augustus, maandag 15 augustus, woensdag 17 augustus, donderdag 18 augustus en vrijdag 19 | Soort: Feest
 • Vlinder, Passiflora- en Kuipplantenshow - Tijdens het Vlinder, Passiflora en Kuipplantenshow is het mogelijk om 400 verschillende soorten Passiflora’s te zien, 120 soorten (de Duitse Pijp), 300 soorten Fuchsia’s, 100 soorten Hibiscussen en een mooie verzameling Dahlia’s en Lelies. Naast Tropische planten is het ook mogelijk om Europese en Tropische Vlinders te bewonderen. Entree voor het evenement is vanaf 5 euro. Het evenement vindt plaats in de Passiflorahoeve.
  Wanneer? Maandag 15 augustus tot en met zaterdag 20 augustus | Soort: Tentoonstelling
 • De Heideweek - De Heideweek is een evenement met een breed programma. Het programma bestaat uit een groots openingsspektakel met optredens van bekende artiesten, tot braderieën, folklorefeesten, sportwedstrijden, muziekfestivals, fiets- en wandeltochten en kinderactiviteiten. Ook een drive-in filmavond en een Feel the Beat Dance-festijn staan op het programma. Het evenement vindt plaats op meerdere locaties in Ede.
  Wanneer? Vrijdag19 tot en met zaterdag 27 augustus | Soort: Braderie
 • Kindernachtsafari - Tijdens de Kindernachtsafari ervaren kinderen samen hoe het park er in het donker uitziet. Ook is er tijd om verhalen te delen bij het kampvuur. Er wordt geslapen in tenten of in de buitenlucht op een speciaal ingericht kamp in het Park. Ouders of verzorgers kunnen niet met deze kindersafari mee, maar kunnen eventueel wel in het Park overnachten op de natuurcamping, nabij ingang Hoenderloo. De prijs is 37,50 euro.
  Wanneer? 16 en 17 augustus 2016 | Soort: Feest
 • The Nature Game - The Nature Game maakt van de natuur een ontdekkingsreis en vertelt op een interactieve manier het verhaal van het landschap. Door middel van spellen en filmpjes wordt kennis gemaakt de natuur. The Nature Game start in het Bezoekerscentrum en de tocht duurt ongeveer 1,5 uur (route 2 kilometer). De kosten voor het evenement bedragen 15 euro per iPad (inclusief entree).
  Wanneer? 17 mei tot en met 1 oktober 2016 | Soort: Tentoonstelling
 • Simulator Race Championship - Tijdens het Simulator Race Championship in CineMec is het mogelijk om te racen op het circuit. Het is mogelijk om te racen in Formule 1-racesimulatoren. Behalve de mogelijkheid om ruim 20 minuten te racen hebben de deelnemers ook recht op toegang op een race-film. De kosten voor het evenement bedragen 10 euro per persoon.
  Wanneer? 16 tot en met 21 augustus 2016 | Soort: Sport
 • Zomermarkt - Op woensdag 17 augustus vindt er in het centrum van Ede een zomermarkt plaats. Tijdens deze dag staan er allerlei kramen.
  Wanneer? Woensdag 17 augustus | Soort: Markt
 • Rondleiding Landgoed Kernhem - Tijdens de rondleiding bij het Landgoed Kernhem krijgen is het mogelijk voor mensen om te wandelen over een van de oudste landgoederen van Nederland. De rondleider verteld alles over dit unieke landgoed. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin en het vleermuis reservaat. De kosten voor deze excursie bedragen 10 euro per persoon.
  Wanneer? woensdag 17 augustus, zaterdag 24 september, zaterdag 29 oktober en woensdag 4 januari | Soort: Beurs
 • Jachthuis, kunst kijken en maken - Deze nieuwe rondleiding in het Jachthuis is speciaal voor kinderen, samen met hun ouders of opa en oma. De rondleiders nemen iedereen mee naar binnen. De ouders volgen de reguliere rondleiding. De kinderen gaan met de andere rondleider mee op pad door het huis, op zoek naar bijzondere plekjes. Hierna gaan de kinderen met de rondleider aan de slag in de naast het Jachthuis gelegen Kinderkoepel. Hun indrukken uit het Jachthuis verwerken de kinderen in de Kinderkoepel in allerhande knutsels tot een mooi kunstwerkje dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Na 45 minuten komen ouders en kinderen weer samen bij de Theekoepel. Entree voor het evenement is 4 euro.
  Wanneer? 17, 24 en 31 augustus 2016 | Soort: Tentoonstelling
 • Zomer- orgelconcerten - Het comité orgelconcerten Ede organiseert jaarlijks een reeks van concerten op het 'Van Dam' orgel in de Oude Kerk. Woensdagavond 6 juli a.s. start voor de 61-ste keer de traditionele serie zomeravond-orgelconcerten, waarin het “Van Dam/Pels” orgel centraal staat. Dit orgel (31 stemmen) is een van de mooiste orgels van de Veluwe. De entree voor dit evenement bedraagt 8 euro per persoon.
  Wanneer? 17, 24 en 31 augustus 2016 | Soort: Tentoonstelling