• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Druten

In deze monumentale kapel in Druten kun je straks misschien wonen
DRUTEN - De monumentale Boldershofkapel op het Ambthuisplein in Druten wordt mogelijk een appartementengebouw. De Drutense architect Ton Schreven heeft een plan getekend...

Bassiti uit Niger mag na zes jaar toch in Nederland blijven: ‘Het is heel mooi’
WIJCHEN - Zes jaar geleden kwam Bassiti naar Nederland. Na een mislukte asielprocedure wilde hij terug naar Afrika, naar Benin. Maar de regels hielden hem hier. Nu mag...

Nationale herdenking gesneuvelde stoottroepers in Beneden-Leeuwen
BENEDEN LEEUWEN - In de voormalige kloostertuin van klooster St. Elizabeth in Beneden-Leeuwen zijn zondagmiddag de 378 stoottroepers herdacht, die sinds september...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Druten

Druten op Twitter

DIO’30 boekt zwaarbevochten overwinning op Eendracht’30 https://t.co/jZQgGfQFh1 https://t.co/A1mo94C5mU
Door @druten_nieuws op 14-10-2019 14:27:04

Gelderland maakt nieuw stikstofbeleid landbouw https://t.co/FPU3SXtaav https://t.co/izjSbbB8Xu
Door @druten_nieuws op 14-10-2019 14:27:03

Warm weekend met regen op komst https://t.co/F1A8fuBAnY https://t.co/sPFQvHwVmi
Door @druten_nieuws op 11-10-2019 08:34:02

ANWB verwacht flinke files tijdens herfstvakantie https://t.co/GGSBR1lUap https://t.co/uKk4TNkbwD
Door @druten_nieuws op 10-10-2019 23:31:34

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Druten

 • Weekmarkt Druten - Elke vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur is er in Druten een gezellige weekmarkt met diverse kramen op de Markt. Op deze markt vindt u de beste producten, voor de meest aangename prijzen. Komt u ook een keer langs?
  Wanneer? Elke vrijdag van 14:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Dickens Druten - Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, raadselachtige heelmeesters die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes, Jack Sleary die bezoekers trakteert op een spectaculaire Victoriaanse circusact, en een barbier die bezoekers op ambachtelijke wijze met mes en zeep van hun baard of snor ontdoet. Het is slechts een greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet. Komt u ook langs?
  Wanneer? Elke winter | Soort: Festival
 • Drutens Festival - De laatste jaren is Drutens Festival erg gegroeid, vandaar zullen er dit jaar meer voorzieningen aanwezig zijn. Denkend aan o.a. extra toiletwagens, muntenkassas en barren. Zo kunnen we er een nog mooier feest van maken!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Deining in Druten - Deining is een Reizend Cultureel Terras dat op sfeervolle plekjes aan het water plaatsvindt. Je wordt verrast met heerlijk eten, drinken, muziek, kunst en doe vondsten op de markt. Met een drankje en uitzicht op voorbijvarende schepen Kom gezellig langs!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • BolderPoP - BolderPoP is een kleinschalig muziekfestival voor iedereen toegankelijk maar gericht op mensen met een (verstandelijke) beperking. Het festival is in 2004 ontstaan op Boldershof Druten. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een geweldig spektakel en is het een jaarlijks uitje waar heel veel mensen maanden van tevoren naar uitkijken en van nagenieten.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Leste Mert - Sinds 1819 een begrip in Druten. Heel Druten staat tijdens de 1e donderdag na 2 november op zin kop, want het is dan weer de Leste Mert. Leste Mert is Maas en Waals voor "laatste markt" waarmee de laatste veemarkt van het jaar bedoeld wordt en dat betekent groot feest. Het gehele dorp staat in het teken van de Leste Mert. De inwoners nemen zo goed als allemaal vrij en de kinderen hoeven niet naar school.
  Wanneer? Elke eerste donderdag na 2 november | Soort: Feest
 • Drutenloop - Voor jong en oud, beginner en professional wordt de Drutenloop georganiseerd. Er zijn verschillende afstanden, te weten: 1 kilometer, 3 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer en Halve Marathon. Op deze manier is er voor ieder wat wils!
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Sport
 • Puiflijkse Kermis - De Puiflijkse Kermis biedt vermaak voor jong en oud! Diverse attracties vermaken de bezoekers. Er worden in de gemeente zelf diverse activiteiten omtrent de Puiflijkse Kermis georganiseerd. Komt dat zien!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest
 • Feestweek Deest - De Feestweek te Deest is een jaarlijks terugkerend evenement dat onder andere bestaat uit: superbingo, een darttoernooi, een jeugdplayback show en een toeristische markt. Een evenement dat vanuit de wijde omtrek bezoekers trekt!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Feest
 • Het Oafersweekend - Het Oafersweekend is een weekend waarin diverse optredens en muziekstylen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor ontstaat er veel variatie en is er voor iedere liefhebber wat wils!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest